Ко је био Југ Богдан?

Pa dobro al sto znam ja kako funkcionise forum,ja pitala sto me interesovalo otvorila novu temu jer stare mozda i ne gledate vise,al dobro naucicu polako.
Znaci naucila sam vec da treba da idem prvo na pretragu hm,i da ne smijem da postavljam pitanje kao temu i da ne smije da ima 4 znaka pitanja,samo jedno :super:
Dako se snadjem nekako u svakom slucaju hvala vam i pozdrav:bye:

Ma, znao sam ja, već kod naslova – mudrica si ti neka. :)

Pa i Nemanjici su bili Zecani. 8-) Kao i Milos Kobilic. Uostalom, sam Ivan crni kaze da on nastavlja srpsko carstvo i derzavu, sto znaci da su produzili opstanak srednjovjekovne srpske drzave do 1496. tj. 1499.-e godine.

A sto se tice nemanjickog porekla Vasojevica... to su budalastine, svi znamo Vasu i o'kle je on.

Pogrešno tumačenje.
Ako se neko rodio u Zeti, kao dijete izbjeglice, onda nemožeš reći da je on porijeklom iz Zete.

Znači ako bi se neko rodio u avionu, onda je njegovo porijeklo iz aviona.:zskace:

Ко то све измишља и зашто. Према тим новим тврдњами, испашће да на Косову нико није ни био, осим Вука Бранковића и неколка Босанца, Мађара и Пољака и да су они победили у боју против Турака, и онда отишли мирно кући, јер се Бајазит сакрио са својом лаком коњицом у шуму. Ја бих волео да је тако било. Можда то све и јесте нека четничка пропаганда, јер знамо да су они и у задњим ратовима били све нико и ништа, као и српски краљеви и принчеви све неки паразити и неписмењаковићи, неки не знају чак ни осам падежа, а неки се потписивали грчки јер нису знали старословенски језик и писмо. Имате ли још тако добрих извора и за друге борбе.

Boze me sacuvaj kakvo nepismennost i potpuno NEZNANJE pa znas li ti ista ovako nesto koje ista ucio iz istorije da mu je bar nesto ostalo u glavi ne bi rekao !
Stvarno nije vrijedno komentara !
Srpski kraljevi nepismeni !! Pisali Grcki hahahaha pa znas li ti ma ustvari objasnjavati tebi je besmisleno tebi prvo treba objasniti prve zajednice ono sto se uci u 4 razredu iz poznavanje prirode i drustva pa odatle da krenes cisto da shvatis neke osnovne stvari.

Cetnicka propgadanda hahahahahhahahaaahah
Srpski kraljevi paraziti i nepismenjakovici

Evo jedan mali zadatak za tebe
Znas li ko je bio Karlo Veliki ?
Sta je prvo sto ljude asocira kada njega spominju?
Znas li ko je bio Morlosav ?
I po cemu je on znacajan ?
I da li je moguce napraviti neke paralele izmedju njih dvojice ?

Boze me sacuvaj kakvo nepismennost i potpuno NEZNANJE pa znas li ti ista ovako nesto koje ista ucio iz istorije da mu je bar nesto ostalo u glavi ne bi rekao !
Stvarno nije vrijedno komentara !
Srpski kraljevi nepismeni !! Pisali Grcki hahahaha pa znas li ti ma ustvari objasnjavati tebi je besmisleno tebi prvo treba objasniti prve zajednice ono sto se uci u 4 razredu iz poznavanje prirode i drustva pa odatle da krenes cisto da shvatis neke osnovne stvari.

Cetnicka propgadanda hahahahahhahahaaahah
Srpski kraljevi paraziti i nepismenjakovici

Evo jedan mali zadatak za tebe
Znas li ko je bio Karlo Veliki ?
Sta je prvo sto ljude asocira kada njega spominju?
Znas li ko je bio Morlosav ?
I po cemu je on znacajan ?
I da li je moguce napraviti neke paralele izmedju njih dvojice ?

Значи да ниси прочитао, како је написано, или ниси разумео написано!

Ne verujem da je Jug Bogdan izmišljena ličnost niti da je došlo do zamene identiteta jer se to uglavnom događalo sa mitskim nepopularnim ličnostima.

Sa totalno kritičkim gledanjem na mitove jer Kosovski boj isprva prenošen kao mit među Srbima a tek kasnije istražen i obrađen istorijski,mogao bih da se zapitam da li je Lazar postojao ili Vuk Branković i da li su bili na Kosovu i da li je bilo boja na Kosovu?

Jugovići ne znam da li su bili Zećani.
Nemanjići jesu bili Zećani i ako ih moderna MNE istorija smešta u Hum ili bilo kako izvan granica CG.

Za Miloša Obilića prvi put čujem da je bio Zećanin i rekao bih da je to neki noviji podatak.
Po jednoj priči je sa planine Besna Kobila drugi ga stavljaju kao štitonošu konjušara koji je zaista učinio podvig pa su mu skinuli ono K pa je postao Obilić.

Ovo drugo nema nikakvog smisla je da li je jedan konjušar mogao prići turskom sultanu izbliza?

Da je Obilić bio Zećanin to bi CG odavno preoteli i napisali danas drugu istoriju o Kosovskom boju.
Njegoš u "Pismima iz Italije" Ljubomiru Nenadoviću govori da je Miloš Obilić popularan kod svih Srba a najpopularniji kod Crnogoraca.
Niko nije spominjao ili aludirao na njegovo Zećansko poreklo.
Dakle u to vreme je kuljao Kosovski mit u CG i Srpski barjak kroz CG kao što danas kulja separataizam i nacionalizam pa čak i nihilizam do granice poništavanja samog sebe i predanja predaka.

Dakle da je postojao kakav ukaz o Kobiliću kao Zećaninu ne bi stigao nož da izvuče pred Muratom a već bi danas bio proglašen Dukljaninom.

Back