Ko izdade Krajinu?

Svi bi tenkic, a on samo za patuljke do 150cm... plus u ratu zagines ko muva...
Ja nisam hteo u tenk
hteo sam u pesadiju,
Visok sam 173,a moj komandir u istom 190
Njegove noge su bile iznad moje glave.
Ja sam bilo nišandzija,
Kad smo bili napadnuti,predao je meni komandu i otisao u pozadinu da sklapa krevete.Tata mu bio lokalni trgovac.Danas ima firmu u Kanadi

Tuđman kao JNA general znajući snagu vojske predlagao je SFRJ kao konfederaciju, Slovenci su bili za tu opciju.
Da je to prihvaćeno rata ne bi bilo, bili svi skupa u EU ranih 90- ih.

Слажем се та се рат морао избегавати свим могучим, али ово је идиотски Босна по кантонима и Крајнина аутономију и разлаз.

СФРЈ је уставом из 1974 је била толико децентрализвана да ли је упитно дал је то држава уопште, малтене једино војска, амбасаде и репрезентације су биле заједничке.

Које заједничке институције би имала та конфедерација, па више је ЕУ држава него таква нека глупост.

Милошевић је био у праву да Југославију треба централизовати, методе су му биле погрешне али тако децентрализвана држава где се сви међусобно блокирају не треба ником. Ако је народ био против тога онда разраз уз договор за мањине и готово, ово су неке глупости који стално чујем од неких Другорсрбијанци па мислим дали су нормални у глави.

А Србија мора сама да се спаси неће ЕУ то су Срби и сватили.

Kako se raspala Jugoslavija?

Monetarni udar koji je izveo Slobodan Milošević 8. januara 1991. godine bio je ključni trenutak koji je potkopao reformske napore Ante Markovića i ubrzao raspad Jugoslavije. Taj udar desio se kada je iz Narodne banke Jugoslavije, preko Narodne banke Srbije, izvučeno 18,2 milijarde dinara (što je u tom trenutku iznosilo oko 2,5 milijarde njemačkih maraka). Taj novac je preusmjeren na račune Srbije bez saglasnosti Saveznog izvršnog vijeća (SIV) i mimo zakonskih procedura.

Ova akcija uništila je monetarnu stabilnost Jugoslavije koju je Marković uspostavio svojim reformama. Preusmjeravanje ogromne sume novca izazvalo je poremećaje u financijskom sistemu države, jer je iznenadna emisija novca destabilizovala dinar i povećala pritisak na federalni budžet. Marković je pokušao odgovoriti zahtjevom za sankcije prema Srbiji i povrat ukradenog novca, ali savezna skupština, pod kontrolom Miloševićevih saveznika, to je blokirala.

Posljedice ovog poteza bile su dalekosežne. Monetarni udar ne samo da je uništio ekonomske reforme, nego je dodatno podgrijao političke tenzije između republika, jer su ostale republike smatrale da Srbija koristi saveznu vlast kako bi ostvarila vlastite ciljeve na račun drugih.

Ovo je označilo početak kraja jugoslovenskog ekonomskog sistema i ubrzalo politički raspad države, dok su govor mržnje i prijetnje oružjem iz Srbije dodatno otežali svaku mogućnost stabilizacije. Kada se Jugoslavija počela raspadati, ona je zapravo bila na izlasku iz ekonomske krize.

Ne mogu precizno da komentarišem ove tvoje tvrdnje, ali sam siguran da Milošević nije ukrao savezni novac da bi Srbiji bilo dobro a ostalima loše ! To prvo. A drugo, ako je nešto dolazilo iz Beograda, ne znači da je dolazilo u ime Srbije već verovatno u ime Jugoslavije ! Neprijatelji SFRJ su konstantno koristili tu mogućnost, da kad nešto dolazi iz Beograda je sigurno delo Srba, a ono ustvari neku odluku doneo Makedonac u ime YU, to išlo na štetu Slovenije, a okrivljeni Srbi !!!

Ne mogu precizno da komentarišem ove tvoje tvrdnje, ali sam siguran da Milošević nije ukrao savezni novac da bi Srbiji bilo dobro a ostalima loše ! To prvo. A drugo, ako je nešto dolazilo iz Beograda, ne znači da je dolazilo u ime Srbije već verovatno u ime Jugoslavije ! Neprijatelji SFRJ su konstantno koristili tu mogućnost, da kad nešto dolazi iz Beograda je sigurno delo Srba, a ono ustvari neku odluku doneo Makedonac u ime YU, to išlo na štetu Slovenije, a okrivljeni Srbi !!!
Ako te stvari ne znas vjerovatno si veoma mlad ili nemas veze o tome,ovo je opstepoznato.

da si crnogorac, bilo bi ti dovoljno i 1000 dolara,................sta te briga za tamo neki srpski narod.
Ipak, u tu milijardu dolara ukljucena je i cena srpskog naroda na Kosovu, BIH, Sandzak pa i same Srbije bez ovih delova srpske teritorije.

Za gubitaski-subvencionisanu Krajinu, bukvalno 150 maraka i 3 kila krompira.

Bukvalno svi ljudi odatle napravili 1132132424 puta vise para kada su presli u Srbiju, nego sto su pravili u Krajini, gde su bili socijalni subvencionisani slucajevi.

Eto vredi vise od Gaze, za cije socijalne Hamas slucajeve ne bi dao ni 50 dolara, uspeh.

Za gubitaski-subvencionisanu Krajinu, bukvalno 150 maraka i 3 kila krompira.

Bukvalno svi ljudi odatle napravili 1132132424 puta vise para kada su presli u Srbiju, nego sto su pravili u Krajini, gde su bili socijalni subvencionisani slucajevi.

Eto vredi vise od Gaze, za cije socijalne Hamas slucajeve ne bi dao ni 50 dolara, uspeh.
pa celu hrvatsku danas subvencionise EU pa ne znaci da hrvati vrede 14 evra i 28 centi.

• Haha
Reactions: MJK
Naravno da smo mislili...dok nismo spoznali da su svi civili u djelovima samoprozvane SAO Krajine imali kalašnjikove....sami ih nisu kupili dakle JNA im je dala ...i to samo njima...a zajedničkim novcem smo plaćali JNA i proizvodnju oružija.
Opkoljavali ste JNA u kasarnama,pucali po JNA,nasilno se otcjepili od Jugoslavije,pa mi onda pričaš bajke kako ste JNA smatrali svojom vojskom.

Opkoljavali ste JNA u kasarnama,pucali po JNA,nasilno se otcjepili od Jugoslavije,pa mi onda pričaš bajke kako ste JNA smatrali svojom vojskom.
To se dogodilo kada je narodnooslobodilačka vojska svih naroda i narodnosti u YU odlučila naoružati samo jedan narod a ostalim narodima pokazati srednji prst....imali smo referendum o osamostaljenju i voljom velike većine donijeli odluku....sad što JNA i manjina u Hr. nisu prihvatili tu odluku je žalosno...jer smo ih plaćali i naoružavali a onda oni okrenuše to oružije protiv nas.

Subvencije su nešto drugo...
dobro, tako sam se izrazio al jasno je da EU finansira hrvatske plate.
Srazmerno BDP po glavi, hrvatska treba da ima duplo manje plate.
Evo o cemu se radi: EU daje kredite hrvatskoj za finansiranje plata, a svako zaduzenje se racuna u BDP.
Koliko procenata dugovi ulaze u BDP, tolko hrvati primaju vise nego sto zaradjuju.
Ali, to je politika kojom EU ucenjuje Plenkovica..........ako ne sledi politiku EU , obustavlja se finansiranje hrvatskih plata i eto ga narod na ulicama.
To je formula kojom Brisel drzi u sah-matu sve clanice EU, to jest, njene politicare. Zato politicari svesno rade protiv svog naroda i svoje zemlje samo da bi zadrzali politicke funkcije.
Kome to jos nije jasno ?

To se dogodilo kada je narodnooslobodilačka vojska svih naroda i narodnosti u YU odlučila naoružati samo jedan narod a ostalim narodima pokazati srednji prst....imali smo referendum o osamostaljenju i voljom velike većine donijeli odluku....sad što JNA i manjina u Hr. nisu prihvatili tu odluku je žalosno...jer smo ih plaćali i naoružavali a onda oni okrenuše to oružije protiv nas.
Ne to se dogodilo onda kad ste se počeli nelegalno naoružavat,i kad ste uvezli 2 šlepera kalašnjikova iz Mađarske.
Niste valjda mislili da će JNA vama ostavit oružje i tehniku pa da brže protjerate Srbe iz Hrvatske?

dobro, tako sam se izrazio al jasno je da EU finansira hrvatske plate.
Srazmerno BDP po glavi, hrvatska treba da ima duplo manje plate.
Evo o cemu se radi: EU daje kredite hrvatskoj za finansiranje plata, a svako zaduzenje se racuna u BDP.
Koliko procenata dugovi ulaze u BDP, tolko hrvati primaju vise nego sto zaradjuju.
Ali, to je politika kojom EU ucenjuje Plenkovica..........ako ne sledi politiku EU , obustavlja se finansiranje hrvatskih plata i eto ga narod na ulicama.
To je formula kojom Brisel drzi u sah-matu sve clanice EU, to jest, njene politicare. Zato politicari svesno rade protiv svog naroda i svoje zemlje samo da bi zadrzali politicke funkcije.
Kome to jos nije jasno ?

EU baš i ne financira hrvatske plaće. Više-manje postoje tzv. europski dodaci u javnoj upravi za one koji rade na poslovima koji se dotiču EU. Hrvatska ima manje plaće u privatnom sektoru jer vladajuća stranka legalno podmićuje državnu upravu, ali ispaliti da bi trebale biti duplo manje plaće je nadobudno. Postoji kakva-takva proizvodnja. Javni dug je ispod prosjeka EU, HDZ zapravo drži financije u ludo dobrom stanju. Npr. Milanović kada je vladao, Hrvatska je bila korak do grčkoga scenarija. Dobro tko trpa sve te krive informacije?

Back