Enigma
Poznat
- Poruka
- 7.222
U Beogradu.Mene zivo interesuje gde je on tacno bio u vreme kada je krenula Oluja!?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
U Beogradu.Mene zivo interesuje gde je on tacno bio u vreme kada je krenula Oluja!?
Крајишници и српски Босанци су 1991. тј. 1992. дигли побуне јер нису хтели да живе у осамостаљеној Хрватској, тј. БИХ унутар Конфедералне Југославије.Krajinu su izdali Krajišnici. Kako? Tako što neće da žive u njoj. Brani li im ko da se vrate i žive u Krajini? Ne.
Imaš sve realne činjenice koje govore da se ne može pobediti i vi verujete nekom debilu iz BG-a koji udobno smešten sipa zapaljive parole? Hm...koji smo mi narodNaravno da smo znali,ali smo se nadali do zadnjeg da će se okrenut nešto u našu korist.
Niko nije želio vijerovat u poraz.
To je isto ko i 99 na Kosovu svi su znali da je NATO jači od nas,ali nada nije umirala.
Sloba je ipak bio drzavnik velikog formata, i povrh njegovih gresaka, imao je prava na istinu narocito kad je sisao s vlasti. Nista ga ne bi kostalo da laze, ali je rekao kako je mislio.Stara ljubav zaborava nema.
Sloba je izvesno neopevana smradina. Samo što je u poređenju sa ovim što nas je danas snašlo, on još nekakav lepotan.
Imaju oni i pasoše Srbije. I ja takođe.Крајишници и српски Босанци су 1991. тј. 1992. дигли побуне јер нису хтели да живе у осамостаљеној Хрватској, тј. БИХ унутар Конфедералне Југославије.
Данас, 2025. године, СВИ КРАЈИШНИЦИ имају пасоше самосталне ЕУ Чланице Хрватске, с ви српски Босанци имају пасоше БиХ.
Додатно то што са тим пасошима у рукама сад усташама и балијама називају и Србе из Србије.
Rašković je bio marioneta koja se otela kontroli jer je imao mozak.Postoji sumnja da je Rašković ubijen/otrovan. Rašković se zalagao za mir, ali nije imao istimiščjenike u Zagrebu. Franjo je ignorisao Raškovićeve apele da se ne pravi rat.
Preuzeo sam tekst i tako i napisao i objavio novi ali vratimo se na sustinu problema ,mislis da progon Hrvata i rusenje katolickih crkvi 1991 ne treba uzeti u obzir i napomenti kad se prica o Oluji ? Naravno su su Srbi trebali tu ostati ali to sto se desilo 1991 nema veze ili sta kako ???Nakon moje opomene, u vezi broja proteranih Hrvata, gde ističem da se brojka od 550.000 proteranih Hrvata kosi sa zdravim razumom; pojavljuješ se sa brojkom od 200 do 250.000 Hrvata i još nudiš neke podatke. Pa ti stvarno nisi normalan. Ćutiš, kriješ se, uhvaćen si u laži.
Nadaš se da te moderatori neće banovati što si hrvatske Srbe i generalno Srbe poistovetio sa postupcima nacističke Nemačke i sve bude pet.
Kako crno tvoje dodatno pojašnjenje i tvoji dokazi.
Nije se tu radilo o vijerovanju njemu,nego o našem opstanku.Hoću li ja opstat na svojoj zemlji ili neću.Šta sam trebo vijerovat da neću?Imaš sve realne činjenice koje govore da se ne može pobediti i vi verujete nekom debilu iz BG-a koji udobno smešten sipa zapaljive parole? Hm...koji smo mi narod![]()
Nadji ti i pitaj samo kazem kad se prica o Oluji prvo se to desilo i to treba iskreno reciA da nađeš podatke preko AI kolko je Srba u isto vrijeme protjerano 1991 iz gradova u Hrvatskoj? Zadar,Šibenik, Gospić,Sisak,Pakrac,Karlovac,Osijek?
Шта, веровали сте у Деда Мраза, па зато нисте прихватили План Загреб 4?Naravno da smo znali,ali smo se nadali do zadnjeg da će se okrenut nešto u našu korist.
Изабран је живот у делузији која је распршена кад је ХВ по први пут избио на висове Динаре изнад Книна и прекинуо пут Книн-Грахово?Niko nije želio vijerovat u poraz.
Милошевић је у истој делузији рачунао на неко "светско јавно мњење" и није хтео да прихвати никакве мировне планове који су током 1998. године били у оптицају, закључно са Рамбујео 1999.To je isto ko i 99 na Kosovu svi su znali da je NATO jači od nas,ali nada nije umirala.
E to i jeste glavni problem. Što ne shvatate. Nije stvar u upoređivanju broja žrtava. Stvar je u tome što su Srbe u BiH u 80 godina tri puta klali isti. I sad očekuješ da se to zaboravi. Pa ne može. Ne može da nešto ostane prošlost kad se stalno ponavlja. I ne samo da se ponavlja nego za to ne bude kazne. Ne stide se toga. Naprotiv.Ma da, ovde nas "milovali" svi od reda, samo vas napadali. Dokle to upoređivanje i brojanje žrtava? Zar žrtve nisu svuda bili Srbi, bez obzira ko ih je ubio? Nikada neću shvatiti upoređivanje prema tome ko ih je ubio. A s druge strane, vi gajite kult mržnje već decenijama, a mi polako izlazimo iz toga. Ostavljamo prošlost tamo gde joj je mesto uz pijetet prema svim srpskim žrtvama.
Не капираш поенту.Imaju oni i pasoše Srbije. I ja takođe.
Zubar nije zanatlija. Stomatološki fakultet je jedan od najtežih.Stvar su preuzeli milicioneri, zubari, skladištari i ostale zanatlije.
Lakše od strane koga?Lakše je sa njima bio mamipulirati..
Ako si želeo ostati, nisi trebao uzimati oružje iz Srbije. Razumem pozadinu, prošlost i strah od novih Jasenovaca ali postojao je način da se ostane bez žrtava sa obe strane. Očito, nekome to nije odgovaralo.Nije se tu radilo o vijerovanju njemu,nego o našem opstanku.Hoću li ja opstat na svojoj zemlji ili neću.Šta sam trebo vijerovat da neću?
Ne Krajišnici i Srbi iz BiH nisu digli pobunu 91 i 92 što nisu htjeli živjet u Hrvatskoj ili BiH,nego da nam se ne ponovi 41.što bi nam se i desilo da nismo digli pobunu.Крајишници и српски Босанци су 1991. тј. 1992. дигли побуне јер нису хтели да живе у осамостаљеној Хрватској, тј. БИХ унутар Конфедералне Југославије.
Данас, 2025. године, СВИ КРАЈИШНИЦИ имају пасоше самосталне ЕУ Чланице Хрватске, с ви српски Босанци имају пасоше БиХ.
Додатно то што са тим пасошима у рукама сад усташама и балијама називају и Србе из Србије.
Ето, није вам се поновила 1941, већ сте успели нешто ново: ТрактореNe Krajišnici i Srbi iz BiH nisu digli pobunu 91 i 92 što nisu htjeli živjet u Hrvatskoj ili BiH,nego da nam se ne ponovi 41.što bi nam se i desilo da nismo digli pobunu.
Moram da pitam, je li vi njih niste klali? Misliš da oni nemaju strah od vas?E to i jeste glavni problem. Što ne shvatate. Nije stvar u upoređivanju broja žrtava. Stvar je u tome što su Srbe u BiH u 80 godina tri puta klali isti. I sad očekuješ da se to zaboravi. Pa ne može. Ne može da nešto ostane prošlost kad se stalno ponavlja. I ne samo da se ponavlja nego za to ne bude kazne. Ne stide se toga. Naprotiv.
Pa prvo su Hrvati počistili Srbe iz gradova u Hrvatskoj 91,pa su onda oni pročišćeni iz Krajine.Nadji ti i pitaj samo kazem kad se prica o Oluji prvo se to desilo i to treba iskreno reci
Uzimamo pasoše HR i BiH iz nužde. Da srpski pasoši vrijede koliko i hrvatski na zapadu s njima bi išli tamo tražiti posao, a ne sa hrvatskim koje ne bi ni uzimali.Крајишници и српски Босанци су 1991. тј. 1992. дигли побуне јер нису хтели да живе у осамостаљеној Хрватској, тј. БИХ унутар Конфедералне Југославије.
Shvatio si post nema potrebe da se presersvsš.Zubar nije zanatlija. Stomatološki fakultet je jedan od najtežih.
Lakše od strane koga?
I jesi sretan zbog toga,jel ti srce na mjestu?Ето, није вам се поновила 1941, већ сте успели нешто ново: Тракторе
Ja imam samo šumadijski pasošUzimamo pasoše HR i BiH iz nužde. Da srpski pasoši vrijede koliko i hrvatski na zapadu s njima bi išli tamo tražiti posao, a ne sa hrvatskim koje ni bi ni uzimali.
Koje oružje iz Srbije? To je oružje od JNA.I jedni i drugi smo bili naoružani tim oružjem.Ako si želeo ostati, nisi trebao uzimati oružje iz Srbije. Razumem pozadinu, prošlost i strah od novih Jasenovaca ali postojao je način da se ostane bez žrtava sa obe strane. Očito, nekome to nije odgovaralo.
Nije baš tako bilo..Pa prvo su Hrvati počistili Srbe iz gradova u Hrvatskoj 91,pa su onda oni pročišćeni iz Krajine.
A Srbi druge nisu klali ili sta ,danas se ti isti koljaci rehabilituju u Srbiji? Kakva je to logika, kad pricas o Osmanlijama,njihovim zlocinima moras pricati i o zlocinima Srba nakon Osmanlija tj nestaku muslimana u velikom broju,rusenju dzamija itd, kad pricas o ustasama moras i o cetnicima ,ista stvar je i sa Olujom ,pricati o Oluji samo 1995 a ne spomenuti 1991 ne ide.E to i jeste glavni problem. Što ne shvatate. Nije stvar u upoređivanju broja žrtava. Stvar je u tome što su Srbe u BiH u 80 godina tri puta klali isti. I sad očekuješ da se to zaboravi. Pa ne može. Ne može da nešto ostane prošlost kad se stalno ponavlja. I ne samo da se ponavlja nego za to ne bude kazne. Ne stide se toga. Naprotiv.