Nesto se cudno desava sa ljudima u Srbiji....
Cak i stariji ljudi su poceli da fenseraju, a sad cu objasniti i sta je to..
Znaci da krenem prvo sa poznatim stvarima, kao sto je uvodjenje da se placa za svaku iznajmljenu knjigu iznos za licencu autoru knjige od strane citaoca koji ce tu knjigu da iznajmi.
Ovo je samo objavljeno u novinama ali deluje na psihu matoraca...
Poceli su da se prilagodjavaju novim okolnostima iako ih ne razumeju tako da odjednom imamo neke jako cudne sisteme ponasanja i to implementirane i prihvacene od matoraca...
Nesto sto oni smatraju da je deo puta ka uspehu , poceli su da promovisu na neki drugi novi nacin, ne razumevajuci sustinu ili ukupnost svega..
Malo me podseca kao kad je porodica iz Bojnika tek dosla u BG i sad uciteljica naletela u skoli na id card identifikaciju za ulaz u skolu i to je toliko odusevilo da prica komsijama kao svemirska tehnologija da je...a tesko je nauciti kad placas na automatskoj liniji u marketu da dobijas bar kod koji ti otvara vrata da izadjes iz toog odeljka...
Ali kao sto neko rece , ti bi da se ne potrudis da steknes neke licence i neke potvrde za polozene kurseve a da radis posao koji znas da radis, dok drugi rade taj posao i ne znaju da ga rade, ali su se pomucili da dobiju licence ili da ih kupe preko veze..
E tek sad vidim kako to izgleda kad pocnu svi da sprovode tu logiku u Srbiji , pa i matorci od 80 godina...
Krenula savremena logika u Srbiji , ali ostalo tako malo ljudskog...
A mozda je za to kriva i drzava, jer jedno vreme ja nisam mogao nista kod lekara dok ne pogledam informacije na mom mobilnom na kojem mora da bude instalirana aplikacija ministarstva zdravlja..
Usput meni i dalje ne radi lidl aplikacija a ja sigurno nisam kriv za prestanak rada iste....niti imam previse aplikacija samo banke i par marketa...
Ali eto mobilni javlja da je greska do lidl aplikacije i prc..