Kćerka Direktora Cirkusa
Legenda
- Poruka
- 71.124
Je li u Jugoslaviji bio samo jedan Brod?Zašto postoje čak tri toponima BROD?
Zbog reka?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Je li u Jugoslaviji bio samo jedan Brod?Zašto postoje čak tri toponima BROD?
Zbog reka?
vjerovatno....Zašto postoje čak tri toponima BROD?
Zbog reka?
Nije, bio je Slavonski i Bosanski, a sad je Bosanski zvanično samo Brod.Je li u Jugoslaviji bio samo jedan Brod?
Ne!Je li u Jugoslaviji bio samo jedan Brod?
Brod u nazivu nema veze sa brodovimaZašto postoje čak tri toponima BROD?
Zbog reka?
nijee....uvijek su bila dva Broda....Slavonski i Bosanski....nekad bila granica izmedju Turske i Austrougarske.....u Jugi smo zivjeli kao jedan grad.....svi mi iz BB smo rodjeni u SB.....tamo bilo porodiliste...Je li u Jugoslaviji bio samo jedan Brod?
Pa i Makedonija je bila u JugiNije, bio je Slavonski i Bosanski, a sad je Bosanski zvanično samo Brod.
A Brod na Savi je Slavonski?nijee....uvijek su bila dva Broda....Slavonski i Bosanski....nekad bila granica izmedju Turske i Austrougarske.....u Jugi smo zivjeli kao jedan grad.....svi mi iz BB smo rodjeni u SB.....tamo bilo porodiliste...
Pusti ga, neka bona mama, evo juče sam biologiju znala bolje od njega, večeras i geografijuPa i Makedonija je bila u Jugi

Nego sa čime?Brod u nazivu nema veze sa brodovima
moju mamu je preko Save prevazao Ibro camdzija kada je isla da rodi moju stariju sestru......
nema bolan Broda na Savi.....A Brod na Savi je Slavonski?
Vako kaže WikipedijaBrod u nazivu nema veze sa brodovima
Brod je stariji naziv za mjesto gdje se prelazila rijeka. Toponimi s takvim imenom pojavljuju se većinom u Crnoj Gori, Albaniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Hrvatskoj, Sjеvеrnoj Makеdoniji i Bugarskoj.
Brood-prilaz, prolaz, prohod.Nego sa čime?
Slavonski se nekad zvao Brod na Savi.Zašto postoje čak tri toponima BROD?
Zbog reka?
Pa nekada se zvao Bord na Savinema bolan Broda na Savi.....
E brod nema veze sa brodovima, je l da?Slavonski se nekad zvao Brod na Savi.
Film gdje je ovaj novi Poirot, "Ubojstvo u Orient Expressu" zapravo završava tako da Poirot izlazi iz njega na željezničkoj stanici u Slavonskom Brodu.
Ali na tabli piše samo Brod.
Tako se zvao za vreme Kraljevine, odavno je preimenovan u Slavonski.A Brod na Savi je Slavonski?
Pa mogao si i preplivati.ljetos sam bio na Poloju....nisam se okupao a htio sam......sreo druga i svratili na pice....i kako se vratih preko rijeke, pojma nemam.....

Opaa i iz istorije sam bolja, opaaa Minka!Tako se zvao za vreme Kraljevine, odavno je preimenovan u Slavonski.
A secam se odlično da i u starom Poarou se vidi Slavonski BrodSlavonski se nekad zvao Brod na Savi.
Film gdje je ovaj novi Poirot, "Ubojstvo u Orient Expressu" zapravo završava tako da Poirot izlazi iz njega na željezničkoj stanici u Slavonskom Brodu.
Ali na tabli piše samo Brod.
to da...to je bio SB...Marsonija, kako vele Rimlljani....Pa nekada se zvao Bord na Savi![]()
Za taj Makedonski sam baš danas saznala od @Dejan73.Ne!
Očigledno tri, a možda i više!
Slavonski, Bosanski i Makedonski
Kao što ima i nekoliko Prnjavora!
Najmešiji mi je bio jedan potpuno nepoznat odmah pored Beograda
Krenuli mi na izlet na Avalu, moj brat se nešto zablentavio i promašismo je ihaha!
To smo shvatili kad smo došli u nepoznato mesto sa preslatkom drvenom tablom na ulazu:" DOBRODOŠLI U SREDNJI PRNJAVOR!"

Eto!Brood-prilaz, prolaz, prohod.