Kafić Knjiški moljci XXXII - Zavedimo red...

• Začetnik teme Začetnik teme Red
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako kad imaju zalihe energije za 30;40 godina
Pa nalupali su tako visoke poreze firmama da firme masovno beže i registruju se u Švajcarskoj. Pa su sad zbog toga uveli taksu i za firme koje žele da se presele van Norveške. A šta im vredi što se vadi nafta i plin, i pravi struja, ako su sve firme registrovane negde drugo i ne plaćaju porez Norveškoj, nego nekoj drugoj zemlji.

Pa nalupali su tako visoke poreze firmama da firme masovno beže i registruju se u Švajcarskoj. Pa su sad zbog toga uveli taksu i za firme koje žele da se presele van Norveške. A šta im vredi što se vadi nafta i plin, i pravi struja, ako su sve firme registrovane negde drugo i ne plaćaju porez Norveškoj, nego nekoj drugoj zemlji.
Ima dovoljno da ljudi lepo žive

Ima jedan dobar aforizam- Ako su vam cipele male, odabrali ste pogresne noge....
tako je i sa svakom drzavom...nekome valja nekome ne.....

Ima dovoljno da ljudi lepo žive
Pa ovo su neki novi porezi, koje su uveli u zadnjih godinu, možda dve. Za sad kažu da su umesto da se budžet poveća, doveli do toga da su na gubitku pola milijarde dolara godišnje, a kako će biti ubuduće, to će se videti. Uglavnom to je pola milijarde manje za zdravstvo, prosvetu i ostale stvari koje idu iz budžeta.

Veliki sam siroljub, najlepsi sir koji sam probao bio je ovčiji sir koji sam probao u Makedoniji u mestu koje se zove Makedonski Brod, ne pitaj me kako sam dospeo tamo... uglavnom taj sir je bio tako ukusan, bukvalno se topi u ustima
I ja sam siroljub kao i onaj moj!
Sireva,maslina i čajeva uvek imamo u kuci više vrsta

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back