Knjiški moljci XXIII - Waterfall sparkling cafe

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zato što ne umem da napravim isti ukus kao moja mama.
Ali to što je ona pravila je sve bilo iz naše bašte. Ovo je smrznuto.
Ako ti je za utehu, ja stalno pokušavam da postignem neke ukuse koje pamtim i nikako mi ne uspeva!
A umem da kuvam!
Sto puta mi je baba u pero diktirala šta i kako, sve to uradim al džaba!
Ono što nam preostaje je da nađemo neki svoj ukus

‚A što mi se sutra ne radi, ne mogu ni da opišem.
Разумем те сестро.
А следеће недеље добио да радим опет вечерњу смену...
а требам ујутро у понедељак на пут, и то поприлично далек.
Никога није брига...
морамо се сами пазити како знамо...
тамбурај како знаш и умеш...и само лагано.

Moja mama je znala da kuva. Prava domaćica. Medjutim, verujem da joj je dosadilo i da je kuvala i da ne proba.
Mojoj se najavili gosti, tatina familija, sve domaćica do domaćice. Ajd nekako je nagovorila moju baku, svoju svekrvu, da joj napravi par jela, a tortu ode u slastičarnu Palma sa posebnim zahtjevom: da bude ukusna ali da ne izgleda lijepo, malo je nakrivite, malo nek djeluje neuredno, ono kao kućna varijanta da bude, šta košta da košta!
I kao "ona je pravila" tortu.
Fakat dođe torta, sva nakrivo, čudnog oblika ali ukusna.
I uz kafu, pita je ta jedna sa očima na svakoj strani glave: kako si pravila fil?
A mama, sa facom iznenađenja i razočaranja:
-ne znaš praviti karamel fil???
-aaa, da, u pravu si, nisam odmah prepoznala.
:D

Mojoj se najavili gosti, tatina familija, sve domaćica do domaćice. Ajd nekako je nagovorila moju baku, svoju svekrvu, da joj napravi par jela, a tortu ode u slastičarnu Palma sa posebnim zahtjevom: da bude ukusna ali da ne izgleda lijepo, malo je nakrivite, malo nek djeluje neuredno, ono kao kućna varijanta da bude, šta košta da košta!
I uz kafu, pita je ta jedna sa očima na svakoj strani glave: kako si pravila fil?
Tvoji roditelji su izgleda tu negde moja generacija!
Koliko vidim iz priče,imaju duha, blizak mi je takav humor

Svaka čast kako joj odgovorila. :heart:

Tvoji roditelji su izgleda tu negde moja generacija!
Koliko vidim iz priče,imaju duha, blizak mi je takav humor
A jednom je napravila sarmu, sa tatom za vratove ubjeđujući ga da nije u kupus zamotala ćevap :D
Stvarno bilo nejestivo, zaboravila staviti sve osim mesa :zcepanje:

A jednom je napravila sarmu, sa tatom za vratove ubjeđujući ga da nije u kupus zamotala ćevap :D
Stvarno bilo nejestivo, zaboravila staviti sve osim mesa :zcepanje:
Joj Ćero ni moja majka ne zna da kuva!
Ceo život sam jela neshvatljive splačine!
Zato sam i naučila da kuvam i ostala mi trauma pa trošim pare na restorane jer sam željna ukusne hrane!

Joj Ćero ni moja majka ne zna da kuva!
Ceo život sam jela neshvatljive splačine!
Zato sam i naučila da kuvam i ostala mi trauma pa trošim pare na restorane jer sam željna ukusne hrane!
Mene je naučila baka, do 15-te sam znala punooo toga. Uvijek: hajde, hoćeš da budeš kao svoja mama, jel?! Maknut neš niđe dok ovo ne napraviš kako treba :D
Imala je posebne metode, testiranja. Kad me je učila kako da pravim pitu, položim ispit tek kad stavi papir ispod jufke koju sam razvukla i da se može pročitati šta piše na papiru :D

Oćete da čujete istinitu priču o ŠUMEĆEM GRAŠKU?
Elem, moja majka pripada generaciji što je sve zamrzavala, a kako em ne vo!i em ne zna da kuva to je izgledalo ovako:
Kuva siroti grašak bar dva sata u ekspres loncu dok pije kafu i ćakula sa drugaricama. Kad se od toga stvori odvratna amorfna masa, to sipa u kesu i zaledi!
Onda, protivno zdravom razumu i osnovnoj kulturi, to kad treba da kuva, izvadi i odledi, a NIŠTA SE NE ODLEĐUJE NIKAD OD POVRĆA!
I tako već izobličeno od svih mogućih bakterija i vrenja, kuva još sat i po, da i ono malo preostalih hranljivih materija nestane!
E al to nije kraj!
Pošto sam ja mentalno zaostala i ne umem da otvorim frižider, splačina stoji na šporetu još par sati!
Al ni to nije kraj!
Dolazim ja u kujnu, vidim na hladnom šporetu šerpu, dižem poklopac, A ONO HLADAN GRAŠAK VRIJE!
TOLIKO JE PROKISAO DA KLJUČA OD BAKTERIJA I PRI TOM ŠUŠTI - ŠŠŠ
Eto, razumite me što nekad imam bagove

Oćete da čujete istinitu priču o ŠUMEĆEM GRAŠKU?
Elem, moja majka pripada generaciji što je sve zamrzavala, a kako em ne vo!i em ne zna da kuva to je izgledalo ovako:
Kuva siroti grašak bar dva sata u ekspres loncu dok pije kafu i ćakula sa drugaricama. Kad se od toga stvori odvratna amorfna masa, to sipa u kesu i zaledi!
Onda, protivno zdravom razumu i osnovnoj kulturi, to kad treba da kuva, izvadi i odledi, a NIŠTA SE NE ODLEĐUJE NIKAD OD POVRĆA!
I tako već izobličeno od svih mogućih bakterija i vrenja, kuva još sat i po, da i ono malo preostalih hranljivih materija nestane!
E al to nije kraj!
Pošto sam ja mentalno zaostala i ne umem da otvorim frižider, splačina stoji na šporetu još par sati!
Al ni to nije kraj!
Dolazim ja u kujnu, vidim na hladnom šporetu šerpu, dižem poklopac, A ONO HLADAN GRAŠAK VRIJE!
TOLIKO JE PROKISAO DA KLJUČA OD BAKTERIJA I PRI TOM ŠUŠTI - ŠŠŠ
Eto, razumite me što nekad imam bagove
:zcepanje: :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje:

Dabogda me grom ubio ako još jednom uđem na ovaj vaš usrani forum.
ice age lightning GIF by 20th Century Fox Home Entertainment

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back