Knjiški moljci XVIII - Kafana kod Mire i Ace

• Začetnik teme Začetnik teme Elle
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Speaking of which, kupila sam danas kiseli kupus

Nešto sam utanjila ove godine, pojela sam možda par kg, inače ga zimi jedem svakog dana

Nešto mi se ni ne jede, ako mi se ne svidi napraviću pitu, ili bacite neki recept za bilo šta a da nije podvarak :lol:
kravajčići od projinog brašna , to su kao pogačice od proje u kojima je fil malo upržen (a i ne mora, pošto se peče) kiseli kupus.

kravajčići od projinog brašna , to su kao pogačice od proje u kojima je fil malo upržen (a i ne mora, pošto se peče) kiseli kupus.
ja sam , naravno, lenčuga, odmah smislila da se napravi testo za proju (ali onu čistu, bez, ili sa vrlo malo, belog brašna) sa uljem i kiselom vodom, p. za pecivo i eventualno jednim jajetom, podeli u dva dela
na prvu koru istrese se kupus, pokrije drugom polovinom testa i tako ispeče.
Jela sam to u vidu pogačica (preklopljeno testo sa filom) i odlično je, ako voliš tu kombinaciju.

ja sam , naravno, lenčuga, odmah smislila da se napravi testo za proju (ali onu čistu, bez, ili sa vrlo malo, belog brašna) sa uljem i kiselom vodom, p. za pecivo i eventualno jednim jajetom, podeli u dva dela
na prvu koru istrese se kupus, pokrije drugom polovinom testa i tako ispeče.
Jela sam to u vidu pogačica (preklopljeno testo sa filom) i odlično je, ako voliš tu kombinaciju.
Volim :heart:

Videla sam na netu te recepte, ima sa svim i svačim a i prazno, iskoristiću sigurno

Smatraj da sam srimovao. :D
Jack Wagner Smile GIF by Hallmark Channel

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back