stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ја сам тек сада свестан да сам за ове младе као из времеплова испао.
Нити смо имали мобилје тлефоне ни интернет ни компјутере...
Тамо осамдесетих се појавили први за игирце Комодор и то...
Али ови персонални били реткост.
Дружење? Пола нас није имало ни фиксни телефон у кући.
Ипак смо се увек налазили кад треба и гдте треба и било нам је лепо.
Увек сам за то да се клинци друже, какви бре телефони...

Ја сам тек сада свестан да сам за ове младе као из времеплова испао.
Нити смо имали мобилје тлефоне ни интернет ни компјутере...
Тамо осамдесетих се појавили први за игирце Комодор и то...
Али ови персонални били реткост.
Дружење? Пола нас није имало ни фиксни телефон у кући.
Ипак смо се увек налазили кад треба и гдте треба и било нам је лепо.
Увек сам за то да се клинци друже, какви бре телефони...
Nisi jedini i ja sam iz tog perioda.
Što se ćerke tiče ona je tek ove godine dobila svoj telefon, moj je mogla povremeno da koristi.

Ma mi se nismo ni dogovarali samo bi se pojavili i ubrzo bi i drugi počeli da dolaze

Ja sam video rekorder dobio sa 19 godina, sa 20 kompjuter. A prvi mobilni mislim da sam kupio tek kad sam imao bogami 25-26 god :D
slično
Doduše komp zx spectrum+ su mi kupili baka i deka kad sam bio 7mi razred
Videorekorder prvi srednje
Mobilni isto kasnije dosta, mislim da mi je tadašnja devojka kupila kad sam imao 29 godina, bio sam oduševljen

Ja sam video rekorder dobio sa 19 godina, sa 20 kompjuter. A prvi mobilni mislim da sam kupio tek kad sam imao bogami 25-26 god :D
Ја мобител нисам имао до 30. године...тада сам положио и возачки испит.
Друштвене мреже немам.
Андроид телефон сам због посла набавио тек пре 7 година.
И шта ми фали?
Ништа.

Priča kaže da je Franz Kafka sreo djevojčicu u parku gdje je svakoga dana šetao. Plakala je. Izgubila je lutku i bila je neutješna.
Kafka se ponudio da joj pomogne u traženju lutke, pa su se dogovorili da se nađu na istom mjestu sljedećeg dana.
S obzirom da nije našao lutku, sastavio je pismo u lutkino ime i pročitao ga djevojčici.
“Molim te, ne žali za mnom. Krenuh na put da vidim svijeta. Pisat ću ti o svojim dogodovštinama.”
Bilo je ovo prvo u nizu pisama. Kada bi se sreo sa djevojčicom, Kafka joj je čitao ova pažljivo osmišljena pisma o izmišljenim avanturama voljene lutke. Djevojčici je to pružalo utjehu.
Kako je susretima došao kraj, Kafka je djevojčici donio lutku. Ona, naravno, nije bila slična izgubljenoj.
Na prikačenoj poruci pisalo je: “Putovanja su me izmijenila…”
Mnogo godina kasnije, sada već odrasla djevojka, našla je skriveno pismo u lutki.
Sažetak tog pisma bi glasio:

‘SVE ŠTO VOLIŠ ĆEŠ JEDNOG DANA IZGUBITI,
ALI NA KRAJU, LJUBAV ĆE SE VRATITI U NEKOM DRUGOM OBLIKU!

Mene drugarica naterala da kupim mobilni.
Još mi i pare pozajmila.
Otišle zajedno na Spens i tamo kupila.

Komp sam kupila tek kad sam prešla u stan.

Videorekorder su nam baba i tata kupili za moj 15ti rođendan.
Mini liniju sam sama kupila, nešto od džeparca, nešto od prodaje koječega na pijaci vikendom, nešto od povremenog pomaganja tati kod fine montaže.

Ја мобител нисам имао до 30. године...тада сам положио и возачки испит.
Друштвене мреже немам.
Андроид телефон сам због посла набавио тек пре 7 година.
И шта ми фали?
Ништа.
Mi smo tako odrastali.
Ove nove generacije odrastaju malo drugačije.
Za sad još uvek znaju da se igraju i druže van mreža
Svaka generacija nosi nešto drugačije i mi to ne možemo da promenimo, možemo samo delimično da utičemo..

Mi smo u studentskim danima bili bukvalno zavisnici od igre "asocijacije"
Igra se u 2 para
svako napiše po 5 ličnosti, zamota papir i baci na sto
To se promeša
Izvlačiš cedulju i za 10 sekundi koliko uspeš da objasniš svom paru koja ličnost je u pitanju
Nije normalno kolko smo toga igrali (u kafanama uglavnom, ljudi nas gledali ko dilee)

Није проблем што људи не знају шта је ЦД или грамофонска плоча.
Већ што су многи заборавили шта је праштање и љубав.
Е, грамофони су заправо доживели прави comeback. Наиме, за св. Николу одем с братом од ујака до стана по неке стварчице и сконтам да има грамофон, нисам приметио прошли пут кад сам био, и питам га - каже да се нови производе већ годинама, велика потражња. Одушевио сам се.

Тога има још по филмовима, а пошто су наше врле телевизије познате по компулзивном репризирању свега маторог, више људи зна за флопи дискове него компакт дискове. :mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back