Knjigovodstveni programi

Zdravo..uskoro zavrsavam ekonomski fakultet(ako bog da vec sam ga zavrsio..valja mi se teta Kata smilovala..da polozim :D ) Pa u planu sa drustvom sa fakulteta imamo otvaranje privatne knjigovodstvene agencije..pa bi smo molili ovim putem za pomoc u izboru knjigovodstvenog programa. Da li neko moze da nam preporuci neki program za vodjenje poslovnih knjiga...?

Ubedljivo najbolji je program Adacco.net. Dugo sam računovođa i nagledala sam se svega i namučila sa raznim knjigovodstvenim programima. Kad sam počela raditi s Adacco programima, rešila sam se svojih 20 godišnjih muka. Ima sve, ali ono što mi je fantastično je to što možeš sam brisati i ispravljati ako nešto pogrešno upišeš, bilo gde i bilo kada.

U poslovanju koristio sam raznorazne programe. Sada koristim Billans i prezadovoljan sam njime. To je Web aplikacija, nema instalacije, dostupan je sa bilo kog mesta (naravno gde postoji internet). Radi pod windows-om, linux-om pa cak i pod android platformom. Kompletno knjigovodstvo na jednom mestu (VP, MP, robno, prosto, plate...). Obuka i podrska preko skype i teamviewera. Jako je jednostavan, pregledan i funkcionalan, a nije ni skup. Cak mislim da je to jedini softwer sa kojim se moze i dodatno zaraditi. Moja preporuka!!! www.billans.rs

Ja sam dugo tražila program u kojem bi se mogla povezati sa svojim strankama i ne prekucavati podatke posle njih. Sve što sam sretala do sad bilo je ili preobimno ili preskupo - pogotovo za moje stranke. Odnedavno koristim program miniMAX i počela sam da se povezujem sa svojim strankama - online preko interneta. To ide odlično i stvarno sam zadovoljna i samim programom i načinom na koji moja agencija sada komunicira sa strankama. Nisam morala da kupujem program, da ga instaliram, potrebno je samo da imam dostup do interneta... ma, jednostavno, stvarno. Preporučujem da probate i sami.

Ja sam dugo tražila program u kojem bi se mogla povezati sa svojim strankama i ne prekucavati podatke posle njih. Sve što sam sretala do sad bilo je ili preobimno ili preskupo - pogotovo za moje stranke. Odnedavno koristim program miniMAX i počela sam da se povezujem sa svojim strankama - online preko interneta. To ide odlično i stvarno sam zadovoljna i samim programom i načinom na koji moja agencija sada komunicira sa strankama. Nisam morala da kupujem program, da ga instaliram, potrebno je samo da imam dostup do interneta... ma, jednostavno, stvarno. Preporučujem da probate i sami.

Probao sam demo verziju miniMaxa i mogu ti reći da me je razočarao. Ne znam kako tebi uspeva da sarađuješ sa klijentima kad u miniMaxu kad ima hiljadu manjkavosti. Nema robnog knjigovodstva vezana za maloprodaju. Postoji samo robno za veleprodaju. Ne postoji kepu knjiga usluga. Program ne podržava prosto knjigovodstvo, samim tim za takve klijente nemam rešenje. Pola programa još uvek ima ispise na slovenačkom, takođe i helpovi pa se ne snalazim baš najbolje. Pitanje kako je kontni plan i funkcionalnost programa usklađen sa našim zakonodavstvom. Pokušao sam nazvati njihovu podršku u NS, ali se već nekoliko dana niko ne javlja. Deluje mi skroz neozbiljno!!!

Firma koristi APP, nedavno fakturistkinja mi je skrenula pažnju da kada profakturiše otkriva da kod upisa rabata desi sam od sebe da menja brojeve pa zato mora da gleda. I ja sam primetila kada radim ulaz, kod šeficu koja vidi od mog kompa brojevi se menjaju, i to sam joj rekla, rekla je da je to nemoguće i u dosadašnjoj njenoj praksi nikad to nije videla. Ja uvek proveravam brojevi računa kao i proizvod da bude tačno uboden. Interesuje me koliko je APP pouzdan, i ako ima neko racionalno objašnjenje zašto se brojevi različito pokazuje na drugim kompjuterima i da li je to moguće.

Moguće je, dešava se da programi nisu dovoljno testirani. Ako imaju neko automatsko računanje i slično, mogu da ti menjaju brojeve. Ja sam koristila dosta programa i svega sam se nagledala. APP iskreno nisam koristila. Vec godinu dana koristim Fokus i prilično sam zadovoljna.

Moguće je, dešava se da programi nisu dovoljno testirani. Ako imaju neko automatsko računanje i slično, mogu da ti menjaju brojeve. Ja sam koristila dosta programa i svega sam se nagledala. APP iskreno nisam koristila. Vec godinu dana koristim Fokus i prilično sam zadovoljna.

Hvala što si se odazvala. Dobrodošla u forum. :)

Ja sam to slučajno primetila, a ovako znam da ne valja imati puno poverenje u kompjuter kao da je bog. Znači Fokus, Tauryss i BlueSoft..... su ok, imaću to na umu. :)

Poslednja izmena:
Probao sam demo verziju miniMaxa i mogu ti reći da me je razočarao. Ne znam kako tebi uspeva da sarađuješ sa klijentima kad u miniMaxu kad ima hiljadu manjkavosti. Nema robnog knjigovodstva vezana za maloprodaju. Postoji samo robno za veleprodaju. Ne postoji kepu knjiga usluga. Program ne podržava prosto knjigovodstvo, samim tim za takve klijente nemam rešenje. Pola programa još uvek ima ispise na slovenačkom, takođe i helpovi pa se ne snalazim baš najbolje. Pitanje kako je kontni plan i funkcionalnost programa usklađen sa našim zakonodavstvom. Pokušao sam nazvati njihovu podršku u NS, ali se već nekoliko dana niko ne javlja. Deluje mi skroz neozbiljno!!!

Pozdrav. Ne znam oko demo verzije, ja sam po preporuci došla do miniMAX-a i nisam ni koristila demo verziju tako da mi nisu poznate manjkavosti o kojima pričaš. A ja jednostavno ne radim odavno više prosto knjigovodstvo, čak i u starim programima koje sam koristila. Danas mi je u ovom programu dvojno knjigovodstvo toliko prosto, da stvarno ne pomišljam da radim drugačije. Maloprodaju još nisam ubacila u sistem miniMAX-a; ali uskoro će i to biti u ovom programu moguće i ja naravno jedva čekam. Kontni plan i sve ostalo je apsolutno u skladu sa našim zakonodavstvom, sve je već isprobano i funkcioniše. A što se podrške tiče ne znam šta da ti kažem - ja takvih problema do sada nisam nikada imala. Nisam ih zvala, jer ih jednostavno pozovem iz programa i uvek se vrlo brzo jave i otklone problem. Iako je to do sada uvek bilo moje neznanje a nikada još problem u programu. Svejedno, po meni su vrlo ozbiljni i ne bih se složila da to deluje neozbiljno. Uostalom, već više od 10.000 ljudi koristi miniMAX. Ja sam samo od prošlog meseca ubacila još 5 svojih stranaka u program miniMAX i sad mnogo lakše i brže komuniciramo i radimo. Oni imaju program i izveštaje koji im trebaju, rade fakture, ja kod sebe knjižim... i vidim da ću uskoro vrlo lako moći da proširim broj stranaka kojima pružam knjigovodstvene usluge a bez da zapošljavam još dodatnih radnika. A ovaj prostor ovde sam samo htela da iskoristim da svoje dobro iskustvo podelim sa drugima.

I mene jako interesuje knjigovodstveni program koji mogu da koristim odakle god pozelim. Čudi me da minimax nema maloprodaju, jer je meni onda beskoristan, a inače mi je baš tako nešto potrebno. Kada će ponuditi maloprodaju? Nama početnicima bi najviše koristilo ako bi iskusne kolege ukratko navele prednosti i mane programa koje koriste. Hvala unapred.

I mene jako interesuje knjigovodstveni program koji mogu da koristim odakle god pozelim. Čudi me da minimax nema maloprodaju, jer je meni onda beskoristan, a inače mi je baš tako nešto potrebno. Kada će ponuditi maloprodaju? Nama početnicima bi najviše koristilo ako bi iskusne kolege ukratko navele prednosti i mane programa koje koriste. Hvala unapred.

Ja koristim Fokus od pre nešto više od godinu dana. To ti je web aplikacija, pa možeš da pristupaš odakle poželiš :) Ja sam bila zabrinuta oko savladavanja novog programa, ali sam ga brzo savladala, jer mi je prilično intuitivan. U Fokusu imaš i maloprodaju i veleprodaju. I komision. Ne znam kojom vrstom prodaje se baviš, ali mislim da pokriva sve srpske varijante trgovine. Da, ima i tranzitna prodaja. Super stvar je što račune u maloprodaji mogu da pravim kako god mi padne na pamet, sa različitim popustima na nivou svakog artikla, sa različitim vrstama plaćanja (znaš kad dođu i plate malo kešom a malo karticom).
Glavna mana je ako imaš nestabilan internet, ne možeš da radiš dok imaš prekid. Srećom, srpski internet više nije kao što je nekad bio, pa će to teško da ti predstavlja problem :)
Pitaj ako te još nešto zanima.

Pozdrav. Juče sam baš od njih dobila poziv za jedan njihov seminar u Privrednoj Komori, pa sam i pričala sa njima da potvrdim dolazak... Rade baš sad maloprodaju i najverovatnije će već od Nove godine biti spremna, pitala sam.

AB Soft je jako dobar program i koliko znam imao je puno korisnika. Medjutim kao sto je obicno u Srbiji, izbezobrazili su se i poceli nemilosrdno da udaraju po usima - te modul ovaj, te onaj te doplata za vise od 50 zaposlenih i slicno. Ne daj boze da ti nesto ne funkcionise pa ti zatreba terenska poseta nekog od njihovih programera. Em naplacuju po satu em su ti momci uzasno bezobrazni i namerno otezu da bi obracunali vise vremena. Zato smo se prebacili na Biznisoft program - povoljna cena, ok je za rad, ima sve module i kontakt sluzba je vise nego korektna.

U svakom slucaju budite pazljivi i obavezno proverite da li ponudjac programa obezbedjuje i podrsku i koliki su dodatni troskovi nakon kupovine porgrama (odrzavanje, podrska, prosirenje na vise racunara i slicno)

Ja koristim Logik http://www.logik.rs/ vec dve godine. I zaista sam prezadovoljna! Ima apsolutno sve sto mi je neophodno, sve je toliko pojednostavljeno,a firma je izuzetna! Daju mogucnost update-a programa besplatno ukoliko su uradili neke izmene, a rade ih :) Ukratko, jednostavak softver koji bih toplo preporucila svima koji se dvoume!

Ja koristim knjigovodstvene programe Abcsoft iz Vrsca, program je i vise nego veoma dobar, za novac koji sam izdvojio.
Sto je najzanimljive ima sve i koliko vidim odprilike na 3-6 meseci, izadje im nesto novo i kvalitetno u programu, sto znaci da je azuran i da se doradjuje.
Za 13000 dinara imate sasvim kvalitetan knjigovodstveni program, preporucujem ga svima ne kosta mnogo i lepo je organizovan za rad u odnosu na mnoge druge program koje sam sretao i probao.
Cak imate i demo verziju na njihovom sajt da odmah preuzmete i vidite kako izgleda i kako odprilike radi, sto kod vecine drugih programa toga nema.
Jednostavno probajte demo verziju programa na sajtu www.abcsoft.co.rs

Hvala na odgovoru.
Ja koristim knjigovodstvene programe Abcsoft iz Vrsca, program je i vise nego veoma dobar, za novac koji sam izdvojio.
Sto je najzanimljive ima sve i koliko vidim odprilike na 3-6 meseci, izadje im nesto novo i kvalitetno u programu, sto znaci da je azuran i da se doradjuje.
Za 13000 dinara imate sasvim kvalitetan knjigovodstveni program, preporucujem ga svima ne kosta mnogo i lepo je organizovan za rad u odnosu na mnoge druge program koje sam sretao i probao.
Cak imate i demo verziju na njihovom sajt da odmah preuzmete i vidite kako izgleda i kako odprilike radi, sto kod vecine drugih programa toga nema.
Jednostavno probajte demo verziju programa na sajtu www.abcsoft.co.rs

Zamolila bih nekog ko se razume i ima vremena da pregleda Leap Mini - poslovni softver namenjen mini preduzećima. Interesuje me da li je ovaj program dovoljno pouzdan da može da se koristi za izradu računa, predračuna? Treba mi za vođenje knjiga za prosto knjigovodstvo. Ja bih kod kuće koristila Leap za izdavanje računa i predračuna kupcu i najviše zbog svoje evidencije. Inače mam knjigovođu koji radi svoj posao i koji će i nadalje to isto da radi.. Koristila bih ga samo za ličnu, odokativnu evidenciju.
http://stepsoftware.net/index.php?option=com_content&task=view&id=42&Itemid=46

Pozdrav! Novi sam na forumu i interesuje me da li je neko imao dodira sa knjigovodstvenim programima za gradjevinske firme koji bi u svom sadržaju imali i poseban deo za magacin građevinskog materijala i rezervnih delova? Ili možda postoji neki odvojeni program za magacin. Izvinjavam se ako sam u pogrešnu temu postovao, ali oprostićete mi nadam se, ipak sam početnik ;)

Back