Knjige smeha

Milena_9

Primećen član
Poruka
501
Ovih dana tragam za knjigama uz koje mogu da se nasmejem. Verujete, malo ih je. Kažu da je smisao za humor najveći stepen lucidnosti, pa se nisam ni iznenadila što svako koga pitam za preporuku prvo složi ozbiljnu facu i napravi jedno : Hmm...

Ja sam se smejala uz Barnsa i njegovo " Putovanje kroz Evropu" , " Malu istoriju bezmalo svačega". Razgalio me je " Autostoperski vodič kroz galaksiju" , neizbežna " Pohvala ludosti" ( Erazmo ) a pre par godina sam dobro ismejala čitajući neibežni dvojac " Kako ubiti suprugu i zašto" , te " Kako ubiti supruga bez suviše zašto" .

Preporučite mi knjigu.
 
ne znam za knjige, ali ako volis da citas nece ti biti na odmet ako procitas neke clanke ovde na Krstarici: na glavnoj strani, tamo gde pise Pricaonica,Forum itd... ima i Srbi sirom sveta, udjes u to, i onda s desne strane ima plavim slovima citav spisak clanaka.
Ja sam se bas smejala dok sam citala sledece clanke: (inace ih pise neki nas novinar iz Kanade)
- Dnevnik naseg iseljenika u Kanadi 1,2,3,4,i 5
- Mali recnik nostalgije 1,2
- Nesnadjen 1,2
- Prica o nasim sudbinama 1,2,3,4

Nisu knjige ali je zanimljivo!
 
NIsu lose knjige Teri Praceta, ako volis njegov smisao za humor. Ima ih dvadesetak, a radnja je smestena u drugom svetu. To je, zapravo, parodija na sve i svasta. Poslednje sto sam procitala je Duhovna muzika. Radi se o stvaranju moderne muzike.
 
Ama Nusic, pod broj jedan, uz njega se uvek glasno smejem! :-)

Klasici, Volterov "Kandid" i Rable "Gargantua i Pantagruel", Gogoljeve pripovetke.

Najnovije "Maco, da l' me volis?", Ljubica Arsic. :wink:
 
"Ni Tamo, ni Ovde" Bil Brajson - putopis kroz Evropu devedesetih, urnebesno.
"Mozda da , mozda ne" Robert Fulgam - duhovno samousavrsavanje sa humoristickog aspekta.

Naravno Adams i Pracet uvek dolaze u obzir kao izvor dobrog raspolozenja.
 
Super tema. Meni prvo padne na pamet "Bridžit Džouns", ili recimo "Tajni svet snova jedne kupoholičarke" (samo prvi deo).Juče sam počela da čitam "Ovo je tvoj život" Džona O'Farela, duhovito je.
 
laa-laa:
Pokušaj sa Efraimom Kišonom, meni se jako dopao.

U potpunosti se slazem, moj omiljeni pisac i ujedno i jedan od najboljih satiricara i humorista.Na zalost svetske knjizevnjosti, preminuo, inace bi sigurno prosirio opus koji ,cini mi se, iznosi 18 knjiga...Imam sve to na polici, nisam procitao samo jednu, ali da me ubijes, ne znam koju....ma, krenucu iz pocetka kad zavrsim sa skolom...:D
Veoma lako i brzo se cita, i mislim da ce ti se dopasti...
Inace, i zivotna prica mu je izuzetno neobicna...Jevrej, rodjen u Madjarskoj, pobegao iz logora u II sv. ratu i samo jedna knjiga napisana na Hebrejskom, citanija je od njegovih, a to je naravno "Biblija"...Stvarno imam samo reci hvale za njegovo delo...
 
KOWYNUXX:
Slazem se da je broj 1 kod nas..."Autobiografiju" sam procitao ne znam ni sam koliko puta i svaki put zavrsim placuci od smeha...


Kud se samo seti! :) I ja sam je skoro čitala i bi mi prosto krivo što , kad sam ja išla u školu, nisam imala katihetu.Upravo me je uvodjenje veronauke u škole i potsetilo na Autobiografiju. A uostalom: kvadrat nad hipotenuzom, to znako svako dete, jednak je kvadratima sa obe katete.
 
Super je tema!
Nušić je neprevaziđen, možeš da se smeješ ali i da plačeš od muke što je društvo od onda do sada jednako! :D
"Leglo" smeha su i "Beleške jedne Ane" Mome Kapora kao i nastavak knjige "Hej, jesam li ti to već pričala".
Dosta su popularne ove dinamične dnevničke forme u poslednje vreme ali jedna od najduhovitijih knjiga koju sam proičitala unazad godinu dana je pisana u epistolarnoj formi (pisma)- zove se "Sahib", napisao je sarajevski književnik Nenad Veličković!
 

Back
Top