Knjige o Inteligenciji

Znam, hvalisava sam... Bog mi je to dao, i hvalim se.
Ma, znam, bezveze sam...
ali i bezveze ljudi imaju za šta da se uhvate uvek, nema izgovora za predaju.
uuuh.....danasnja Srbija...
Sad si genije i kad si u 5%, ne znam kojih 5% ali nekih 5%...
Ne mogu ni da komentarisem kad se setim svih naslova o inteligenciji koje krstarica emituje....
Ili kad mi neka tek zaposljena HR anketarka, ne mogu reci menadzerka, krene nadmeno o svojoj inteligenciji.
Nekad , kad su bili brojniji inteligentni ljudi u Srbiji , i javni razgovori drugaciji , ti isti bili u senci....nisu se eksponirali , iz jednostavnog razloga, sto nemaju potrebe da drugi znaju koliko su inteligentni , to je stvar coveka, pojedinca...

A i nikad nije donelo dobrog u Srbiji.

A sad se utrkuju kad su na pola da su genijalci....auuuu, a praksa i rezultati na misice, ne na mozak...idi begaj...
Ali to je tako , nije to njihov hir....Tako je danas....nisi inteligentan ako si inteligentan, nego ako si bezobrazan, lukav, prepreden, sve ono sto seoski mentalitet tumaci kao pamet, a ustvari je mimikrija...

Kad ucutkas vucjake, i pekinezer i pudlica postaju najopasniji psi, bar po buci...
P.S.
Vecina , bas velika vecina stvarno IQ velikih, radi ili za DB (ne za BIA) ili za VB (sad mozda i ne)....Znaci najvisi IQ uvek ide u bezbedonosne agencije, u normalnim zemljama...
Naravno u bezbedonosnim agencijama rade i oni koji imaju jako malen ili normalan IQ,

Zato sto se plasim za svoje mentalno zdravlje. Preterano zamisljen, nikada prisutan, i to mislim samo o abstraktnim stvarima ili sam u imaginarnom svetu, utoliko da mi svakodnevni zivot ozbiljno pati zbog toga. To je tako oduvek bilo, ali sam tek u zadnje vreme postao svesniji okoline. Da li je to ulaz u psihozu ili sam nadaren. Kod psihijatra ni slucajno, znam sta ta njihova medikacija uradi od coveka - napravi zombija, u najmanju ruku retarda.
Pa nije svaka bolest psihoza, niti je svaka promena bolest u smislu ludara...
Prvo pravilo koje moras da znas, posto si labav, je da znanje, dubina znanja mora da bude obezbedjena sa dubinom svesti i mentalne higijene...
Inace pucas sigurno , znaci nema sanse da sam video nekog inteligentnog cak i prosecno , ako krene da sebe obrazuje da ne pukne ako ne izgradi mentalnu higijenu.
To treba neko da ti kaze, iz ovog sto si napisao....

A promena nacina razmisljanja, poremecaji koncentracije, a odsutnost ili stalno loop petlje su bas to, moze biti svasta...
Moze biti i nepravilna ishrana... moze biti mastarenje, moze biti neka vrsta autizma...nije svaki autista fiju fiju...
Mirise po malo na autizam, te blage oblike...
Jaka mentalna higijena i to ce ostati samo na mirisu...

IQ ne bi trebalo da te interesuje, ali mozes zbog samopouzdanja kao i ostali ....nikako kao test od demencije, odsustva paznje ili ne znam cega jos , sto moze da padne na pamet labilnim osobama...tj osobama koje malo pomere logiku.
Ocigledno je da genija definises kao nekog ko radi ono sto ostali zavide kao mogucnost....
Zasto da ne. Necu da se mesam, nije to prava ona duboka definicija genija, ali vecina ljudi genija i prepoznaje tako , kako ce drugacije, kad ne razvijaju svoju percepciju i logiku da prepoznaju inteligenciju drugacije nego po dometu u onome sto sami ne mogu...
Ekscentricnost je malo bolji izraz za to....Bar za mene...
Ekscentricnost ti daje prednost, Zamisli da si umetnik a da vidis neke poremecene boje, usled losih cepica i stapica....i umesto normalne saturacije vidis nedovoljno saturacije...tada si izuzetan talenat koji slika apstrakcije a svo vreme si u svojoj glavi realista...

Ali i kod toga mora mentalna higijena, inace ces postati ono sto ti kazes udaljen....

jeste cenjena, a i da nije, inteligentan čovek će sam da provali šta i kako, ne treba ni da ga cene
Cim provaljuje znaci da inteligencija nije cenjena nego grbaca....ono sto je vise lukavstvo nego inteligencija...

Npr najcesci primer za to je prodaja znanja ne kao znanja u banana drzavama jer ces dobiti sipak nego kao prozivod, i to gotov i konacan, jer onda imas normalnu cenu znanja kroz naplatu u konacnom proizvodu..
E sad , ti tu kazi ceni se znanje, a ustvari ceni se proizvod, i to je inteligentan provalio...inace bi duvao za sitne pare...
To je pokazao cak i Tales....koga su zaebavali , dupe mu pomerali da je glup iako je filozof i to je ipak bilo cenjeno u Grckoj....ali uvek ima i srpskih Grka...
Pa je da bi sprecio dalje podhebavanje, jedne godine resio da ih sve opameti....Zakupio sve mlinove i cedilice za maslinovo ulje u Grckoj a bila dobra godina i zaradio bruku novaca...
Dakle , dok je pricao ono sto narod ne razume, bio je slepac, kad ih je natakao na raznjic i videli moc, postao je mudrac...

Poslednja izmena:
Da li znate za neku knjigu o inteligenciji koja opisuje razlicite stepene sposobnosti razlicitih kolicnika inteligencije. Znam da ima takvih knjiga koje npr clanovi Mense znaju napamet. Npr postoje neki podatci da je neko sa 100 sposoban da akademski uci iz pisanog materijala i da nauceno primenjuje i praktikuje. Sa 115 (Standford Binett sposoban da prikuplja sopstvene informacije i donosi sopstvene originalne zakljucke o idejama itd. Davno kada sam ulazio na forum secam se da je jedan korisnik postavio screenshot "knjiga inteligencije" ali se autora ne secam a google ne pomaze. Mnogo bih cenio ako bi mi neko preporucio jednu takvu knjigu jer hocu da znam da li sam lud ili pametan ili po malo od oba. Stvarno ne znam vise ni sta da mislim o sebi.
Tebe interesuje da naučiš rangiranje u odnosu na IQ ili kako da poboljšaš svoj IQ?

Zato sto se plasim za svoje mentalno zdravlje. Preterano zamisljen, nikada prisutan, i to mislim samo o abstraktnim stvarima ili sam u imaginarnom svetu, utoliko da mi svakodnevni zivot ozbiljno pati zbog toga. To je tako oduvek bilo, ali sam tek u zadnje vreme postao svesniji okoline. Da li je to ulaz u psihozu ili sam nadaren. Kod psihijatra ni slucajno, znam sta ta njihova medikacija uradi od coveka - napravi zombija, u najmanju ruku retarda.

Већ виђено. Нађи девојку.

Cim provaljuje znaci da inteligencija nije cenjena nego grbaca....ono sto je vise lukavstvo nego inteligencija...

Npr najcesci primer za to je prodaja znanja ne kao znanja u banana drzavama jer ces dobiti sipak nego kao prozivod, i to gotov i konacan, jer onda imas normalnu cenu znanja kroz naplatu u konacnom proizvodu..
E sad , ti tu kazi ceni se znanje, a ustvari ceni se proizvod, i to je inteligentan provalio...inace bi duvao za sitne pare...
To je pokazao cak i Tales....koga su zaebavali , dupe mu pomerali da je glup iako je filozof i to je ipak bilo cenjeno u Grckoj....ali uvek ima i srpskih Grka...
Pa je da bi sprecio dalje podhebavanje, jedne godine resio da ih sve opameti....Zakupio sve mlinove i cedilice za maslinovo ulje u Grckoj a bila dobra godina i zaradio bruku novaca...
Dakle , dok je pricao ono sto narod ne razume, bio je slepac, kad ih je natakao na raznjic i videli moc, postao je mudrac...
ali je u prici takodje uocljivo i pitanje srece

da je godina bila losa , da je pukao bruku novca za iznajmljivanje , da nikome nisu trebale cedilice

onda bi bio budaletina

ali je u prici takodje uocljivo i pitanje srece

da je godina bila losa , da je pukao bruku novca za iznajmljivanje , da nikome nisu trebale cedilice

onda bi bio budaletina
Ne samo to , svaki neinteligentni posmatrac koji ne zna da procenjuje inteligenciju a to su 99% ljudi ima slobodu da kaze omaklo ti se Talesu , mozes da se ebes i dalje si za mene glup....
To se i radi...
Narod moze samo da procenjuje pamet, a karakteristika pametno zavisi od okruzenja u kome se odredjuje sta je pametno , to nije univerzalna karakteristika, tj pametno u Srbiji je totalno glupo u CH i obrnuto, pametno u CH npr koriscenje izmenjivaca za otpadnu vodu i forsiranje da je topla voda od 06-23 je cista ucena za Srbina tamo...a to da ne moze u svom placenom stanu i avliji da odvrne muziku do daske kad mu je rodjendan je besmisao ch naroda za njega.

Mogu da kazem ali je to besmisleno reci , moze biti samo ruganja, da sam kao svaki naucno usmeren covek razvijao metode (boje da napisem razvijo da se raja nameraci na nepismenost) kako prepoznati IQ koji je veci od tvog a da ne bude ushicenje ili zavist performansama, tj da rezultatna primena ne bude merilo i kvalifikator pa onda i kvantifikator...
I moze se to razviti, ali mora da znaju ljudi da na svetu svo ovo vreme postoji objavljena i to u vrlo skromnom obimu samo jedna knjiga koja se bavi gluposcu i inteligencijom. A uticaj koji glupost ostvaruje je veliki...mnogo veci od uticaja inteligencije.....korist, novcana je vec druga prica...to svi znate da to pokrece svet i kreira sta je to moral...

Back