aleksandarbg996
Početnik
- Poruka
- 25
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zanimljiva knjiga imam je.
Medjutim niko ne zna ili ne moze da kaze tacno ili sa sigurnoscu odakle taj tekst.
Moguce sto i veriujem da je tako, da je taj Jverejin kod koga je to nadjeno, sam preveo za sebe za svoje potrebe i njihove potrebe na hebrejskom, i na primer neke stvari uklonio ili promenio jer je jevrejin i ne zeli da ih napise tamo.
Kao na primer, deo koji potvrdjuje trojstvo.
Idite i krstite u ime Oca i sina i Duha svetoga.
Ne postoji da oni nesto vise mrze od Hrista i one koji to zastupaju i brane.
Nisam to znao, ali u diskusiji sa njima sam vidio.
Cak su im arapi drazi, jer priznaju Hrista samo kao proroka.
Cak je Rabi Akiva, jako uticajan rabin koji je ziveo u vreme odma polse Hrista, u njihovom Starom zavetu izmenio neka mesta koja jasno ukazuju na Hrista kao Mesiju.
Da bi odvratio jevreje da ga prihvate kao mesiju, i ta izmena mu je uspela.
Pronalaskom starijih spisa kao Kumranksih rukopisa se ovo sto kazem o Akivi se potvrdiolo.
Pa jevreji namerno odugovlace sa prevodom Isaijinog spisa i drugo, iz Kumrana, jer on jasno pokazuje Akivine promene.
Prevodi su bezvredni ako nisu bazirani na Codexima.
Ne može neka knjiga (samo zato što je na hebrejskom) koja dolazi 1000 godina kasnije, menjati ranije tekstove.
George Howard je samo izvukao iz rasprava Shem Tov's Mateja tekstove i objavio.
Te rasprave su iz 14. veka i nemaju veze sa hebrejskim originalom.
Recenica koja kaze da je to vaznije od kumranskih spisa je teški nonsense...
Sa stanovista Hriscanstva nas zanima sta je Hristos o njemu rekao, a ne neki akiva, ali problem pseudohriscanskih sekti je lazno otkrivenje.Njegov vjerski autoritet je ostao očuvan usprkos toga što je godine 132. jevrejskog ustaničkog vođu Simona ben Kosibu proglasio Mesijom. Za vrijeme Bar Kohbinog ustanka su Akivu uhapsili Rimljani te ga odveli u Cezareju gdje je mučen na smrt.
https://sh.wikipedia.org/wiki/Akiva_ben_Jozef