Клуб родитеља који шпијунирају своју децу

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Slažem se, ali i rema detetu. Iako rastu u istoj kući, sva deca su različita, pa je za jedno potrebno više nadzora, a za drugo manje, dok za treće nije potrebno uopšte.
Poverenje mora da postoji među roditeljima i decom, ali ne po svaku cenu. Imamo slučaj gde roditelji neupitno veruju detetu, koje naočigled svih laže i bogame polako kreće lošim putem. E tu se već postavlja pitanje da li oni stvarno ne vide ili ne žele da vide šta se dešava ili je linija manjeg otpora (sve znam, ali ne želim da " špijunram" i šta ja tu mogu):prstic:

Znači važna je mera, kao što reče Ved!

A ima li razlike izmedju proveravanja i špijuniranja?

Ne znam kako ću ja sutra, samo znam da mi nije svejedno. Treba to lepo izbalansirati, da detetu ostaviš slobodu, da mu ne ugroziš ponos, da mu ne pljuneš na dostojanstvo... Pubertetlije su opako osetljive na takve stvari i ja unapred želim da to sve ispoštujem.
A sa druge strane je baš to - kako zapravo da znam da me ne laže? Nisu deca operisana od toga, niti su po difoltu loša, period je to. A šta ako predje granice perioda, pa postane permanentno?
Imam dileme, opasne, ali srećom imam i vremena. Mali su moji klinci još.

meni je to shpijuniranje skroz idiotski...tako se samo razvija nepoverenje kod dece...
secam se da sam svojevremeno provalila da mi je keva chitala dnevnik.... sve sam pocepala i bacila i nikad vishe... a i komunikacija nam je bila posle toga traljava...bila sam jako rezervisana i zatvorena..

nikad to necu raditi...postoje drugi nachini da shvatish shta dete radi i kako funkcionishe u okruzenju... a to je pricha , u beskraj... ali ne ono , ja sam ti autoritet pa sad polazi mi sve rachune, nego neka varijanta drugarsko roditeljskog odnosa....
i samo nek mi neko ne kaze da je to nemoguce :lol:

Mene moji nisu nešto špijunirali, ali opet su uvek znali gde sam, s kim sam, šta radim.... i sve to kroz razgovor...
U principu msm da to zavisi od deteta... ali špijunirati dete pa da ti zbog toga ne kaže neke važnije stvari u životu nije način...
Isto tako nije način ni slepo verovati detetu dok ti ne dođe u sedmom mesecu trudnoće ili dok ga ne nađu izbodenog iglama u nekom parku.
Roditelj najbolje poznaje svoje dete i msm da bi malo više trebalo da veruje svom instinktu... doduše razlikovati instinkt od straha je jako teško u nekim situacijama...

Moji rodjaci u SAD imaju neki aparat preko koje prate dete kada ide u školu. On to zna i ne smeta mu, može da je isključi ako hoće, ali dosad nije to uradio. Ima i panik dugme da ih pozove ukoliko ga napadnu. Znaju i u školi, drektori njegovi profesori, ne znam da li bi ovde tako lako pristali na to. možda zbog svih tih pucnjava po njihovim školama.

o ovom se radi

gps-lokator-za-decu-spijunska-oprema-za-decu-4.jpg

Back