Klopa za na pos'o

Ja mučim istu muku...
Imam "evropsko" radno vreme u ino firmi - u prevodu skoro čitav dan sam na poslu, nemam menzu,ima dostave,ali ne možeš stalno ni to da jedeš.U blizini su pekare i prodavnice, jer radim u centru,žena koja čisti, uglavnom ode da nam kupi doručak...ali ne može čovek ni stalno ta peciva...ponestaje ideja...
Nekad napravim sendvič sama i uvek je bolji od naručenog, jer bar znam šta sam stavila i da sam oprala ruke.Nekad nosim kuvano od kuće - ono što je inače za ručak ili spremim posebno za sebe.Nekad neke pitice, gibančice,ako pretekne od večere...i tako svi...
Imamo kuhinjicu i sakupili smo novac za mikrotalasnu, pa se dovijamo...i kombinujemo sve od navedenog.Donose se i sarme, i čvarci, i gulaš, i viršle, bare se jaja, jede kupovno, naručeno, donose paste,pizze,voće,kornfleks,ma sve po redu...Najsmešnije je što je dresscode propisan, pa sve u kostimčićima i odelima cepamo po pasulju :)

Boga mi , ti sebe ishvali da si dobra domacica , jedino mi se ne svidja ono <nemam menzu> ,

meni nikad nije bilo jasno kako neko od takve hrane može da se najede ko čovek...:I
Znam mnoge koji ne mogu. Muskarac sa kojim sam zivela je jeo po 6 snicli za obrok :eek: A sarma... On fil- ja kupus :lol:
Ne volim da se posle jela osecam tromo. Hrana treba da da energiju, a ne da uspori. I to je stvar navike. Zapravo sve sveze i moze vise da zasiti jer ima vise tecnosti, drugo je sto je vecina ljudi navikala na sprzeno i skvrceno, pa trpa...
ja jedem samo takvu hranu, osim kad se krmacimo, onda jedem sve zzivo
:ok:
Uhvati i mene, ali retko. Najvise mrzim kada se prejedem slatkog, pa mi bude toliko muka da onda moram odmah slano :lol: Ali, to 1-2x godisnje.

ja nema sanse da se ozderem za jedan obrok a da umirem od gladi pre i posle njega :)))) nosim neku vrstu voca u kutiji za oko 11 sati, i jabuku za popodne, za rucak obarim nekad pilece meso i napravim salatu sa avokadom, paradajzom i pecenim kikirikijem, i zavisi sta jos ima u frizideru, nekad pravim pastu sa ribom, nekad samo snicla ribe izgrilovana, ili izgrilovano povrce i tofu, kad pravim sendvice uglavnom koziji sir, avokado, paradajz, il prsuta kad bi bas da omastim brk, musaka od patlidzana se lepo podgreje isto...dorucak uvek kod kuce, mene iz kuce bez dorucka mozes isterati samo kad treba da radim krvnu sliku, inace nema sanse :) posle dva dana jedenja kojekakvog smeca mene boli ceo organizam, jednostavno mi ne prija, a i izadje skuplje...

Znaci....

Ne postoji menza, kuhinja, mogucnost podgrevanja, porucivanja hrane,...
Imate jednu prodavnicu i sto ponesete od kuce.

Kupovni sendvici, kebabi, pljeskavice, krofne i bilo sta sl. ne dolazi u obzir. Nisam neki ljubitelj i ne bih mogla to da jedem cesto.
S obzirom da ce polako prolece, nece mi biti problem ustati sat vremena pre i spremiti hranu.

Pitanje je sta spremiti za citav dan odsutnosti?
I sta jedete na poslu?
Pucajte s idejama, meni ih ponestaje.

Ne dozvol'te da vam se forumska koleginica osushi k'o grana. :jede:

tede reći da si manekenski mršava sem što si lepa u faci i imaš zle oči?
selfpromoting tema, oma lock!

ja nema sanse da se ozderem za jedan obrok a da umirem od gladi pre i posle njega :)))) nosim neku vrstu voca u kutiji za oko 11 sati, i jabuku za popodne, za rucak obarim nekad pilece meso i napravim salatu sa avokadom, paradajzom i pecenim kikirikijem, i zavisi sta jos ima u frizideru, nekad pravim pastu sa ribom, nekad samo snicla ribe izgrilovana, ili izgrilovano povrce i tofu, kad pravim sendvice uglavnom koziji sir, avokado, paradajz, il prsuta kad bi bas da omastim brk, musaka od patlidzana se lepo podgreje isto...dorucak uvek kod kuce, mene iz kuce bez dorucka mozes isterati samo kad treba da radim krvnu sliku, inace nema sanse :) posle dva dana jedenja kojekakvog smeca mene boli ceo organizam, jednostavno mi ne prija, a i izadje skuplje...

tako je bwe, slaninice i luka, i ne boj se! :)))

Nosim obavezno iako na poslu imam vec placenu odlicnu hranu ... ali mi je odavno dosadila
ili ... vise nacin spremanja ... volim laksu hrau
tako da imam posudice i nosim u njima sta mi se jede ... dosta stvari se moze vece pre spremiti
ili ujutro
vocne salate , od povrca sa dodacima mesa , ribe ili testeninom .. sir ..... gotove supice koje samo prelijem vrelom vodom
ma ima dosta toga ... pekare zaobilazim u sirokom luku

e,da znas da je ovaj dorucak na poslu veliki problem...ja isto vise ne jedem peciva,bureke,pice,pastete i ostale konzerve,sendvice,pljeskavice,a sad tome dodati,jogurt,mlijeko,pavlaku ,sireve :)...o pahuljicama i ostalom zrnevlju da ne pričamo...to mi nikad nije bilo nešto od čega bi se čovjek najeo...što se tiče voća,takodje...od voća crkavam od gladi...:)
kod nas ima kuhinja sa kuvanim jelima,ali kuvarice ne peru ruke i mljackaju hljeb masnim rukama u kojima su prethodno drzale novac,pa ko voli...:)
a pasulj,supicu i ostala kuvana jela ne mozemo podgrijavati,jer je zabranjeno drzati resoe...i tako...šta covjek da jede?:D

a pasulj,supicu i ostala kuvana jela ne mozemo podgrijavati,jer je zabranjeno drzati resoe...i tako...šta covjek da jede?:D

imas one termose sa sirokim otvorom na vrhu ... meni netreba ali ja bi ladno stavila vrelu hranu tecnu u to i tako nosila ... bez pardona
neku cinijicu , pribor drzala u stolu .. poneses i hleb ... ma ljenji ste
ja nebi mogla na suvom ceo dan da izdrzim

Krompirusa, sarma, punjene paprike,...sve je vec na meniju (dobro je i kad je hladno)..samo sto je zamorno kasno uvece to spremati (obicno za vikend)
Lock kutijica imam malo more...
Mikrotalasna trenutno ne dolazi u obzir, ali definitivno bi resila problem
Jedem dosta, od zelenisa, jogurta i sl. nisam sita...
Rucam tek oko 18h...supa, meso, salata....blabla..
Grickanje oraha, badema..ovo je vec na listi, uzimam u obzir

Kada se jos setim- pisem;)

Pisi, znaci svakako...dala si mi neke ideje..
salatu sa avokadom, paradajzom i pecenim kikirikijem, musaka od patlidzana se lepo podgreje isto...dorucak uvek kod kuce, mene iz kuce bez dorucka mozes isterati samo kad treba da radim krvnu sliku, inace nema sanse

Mmm..ovo mi se svidja...probacu...i ja uvek jedem pre polaska..navika jos iz osnovne skole..

Problem su ideje, dosadilo mi stosta..ako tri puta za redom jedem isto, velike su sanse da to necu pozeleti duze vremena.
E, moze i supa, corba u termos...al sam brza..
smilie_girl_168.gif

imas one termose sa sirokim otvorom na vrhu ... meni netreba ali ja bi ladno stavila vrelu hranu tecnu u to i tako nosila ... bez pardona
neku cinijicu , pribor drzala u stolu .. poneses i hleb ... ma ljenji ste
ja nebi mogla na suvom ceo dan da izdrzim

Da,a gdje drzati i oprati posle silno sudje?Jedva odrzavamo i soljice za kafu...:) Ne zbog lijenosti...vec zbog prostora i vremena...
A nije mi nesto praktican pasulj ili supa za dorucak,sto jest jest...Srecom ne radim po citav dan,vec do 4.

leti nosim kuvanu hranu u staklenoj tegli koja je kao sira posuda sa poklopcem
naravno ne vruce ali ja kuvam lesho sa jako malo masnoce pa nemora ni da se greje , ali meni je bitno da nije suvo
da ima celuloze , mesa ... jedem iz toga i prljavu nosim kuci

E problem je ako pitas sta nositi za grupni dorucak .. to ne praktikujemo jer jedemo razlicito
ponudim pre no sto krenem da jedem .. posle jok :andjeo:

Jedno vreme sam radila u centru, tu je bio odlican izbor, menza, kuvana hrana,milina.
A sad imam samo jednu budjavu prodavnicu pored posla i muku mucim svaki dan sta da jedem, to mi je postala nocna mora.
Nosila bih od kuce klopu ali nemam gde da zagrejem pa se nosim mislju da predlozim kolegama da kupimo mikrotalasnu.
Nakupujem dosta voca pa to jedem preko dana, a pravim sendvice, uzmem nesto iz pekare, ima neki rostilj malo dalje, pa odem tamo po pilece meso, kapiram da je zdravije to jesti nego suhomesnato.

Na primer:

Jedan sendvič od integralne kifle, iznutra namazan ajvarom. I uz to flašica jogurta.
I da ti se nađu pri ruci ledeni čaj, limunada, jabuka i musli tablica.

- - - - - - - - - -

Može i neka fina supica u termosu, piletina sa salatom, tuna...

Back