Klinicki centar ili smrt

• Začetnik teme Začetnik teme bmaxa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Danas sam cekao jedno pola sata u klinickom centru i pobegao glavom bez obzira.
Nervozno i ljuti i neljubazno osoblje, koje samo sto vas ne bije.
Kako mi je uradila EKG, nije mi dala da skinem onaj gel.
Generalno nemam para za koronoskopiju i stentove, biram smrt.
Ma kad dodje maca na vatanca ce te odvezu s ono ambulanto vozilo
pa ce ti rade sta vec moraju da rade. I ja ne mogu da cekam, jednostavno ne mogu iako u princpu nikuda ne zurim, ali cekanje je za mene vec vrsta smrti. Zato te i razumem:)

Ja nemam dlake na jeziku kada me neki drzavni sluzbenik njaka pa makar bio i lekar. Oteram ih sve u tri lepe ***** materine, jednom sam dobio i aplauz.

Ето ти парадокса. За вакцине плаћају људима да се вакцинишу а кад треба нешто озбиљно да се уради, цркни ако немаш пара да платиш. И онда треба да прогутам причу како држава брине о мом здрављу?
Ако могу да плаћају вакцине и да бесплатно вакцинишу грађане суседних држава, могли би и својима грађанима да омогуће бесплатан преглед?

Ето ти парадокса. За вакцине плаћају људима да се вакцинишу а кад треба нешто озбиљно да се уради, цркни ако немаш пара да платиш. И онда треба да прогутам причу како држава брине о мом здрављу?
Ако могу да плаћају вакцине и да бесплатно вакцинишу грађане суседних држава, могли би и својима грађанима да омогуће бесплатан преглед?
Ovo ima smisla

Tako je, moracu da iskesiram 200k dinara izgleda, dignem kredit, to je samo jos jedan kredit :P
Па паре треба да дају овим који се вакцинишу? Знаш, то је борба за здравље док је код тебе чист хир. Јбт, немој да си стипса, дај 200.000, треба обезбедити вакцине за странце а треба платити овим који ће се боцнути 3,4 пут.

Tako je, moracu da iskesiram 200k dinara izgleda, dignem kredit, to je samo jos jedan kredit :P
Imas ono strano osiguranje, 100e mesecno ili 150e ( jeste puno kada tako gledas ) al pokriva u celoj Evropi lecenje pa i kod nas, do iznosa od valjda 200k evra. Moram pitati druga koje je ( nije ono general;i i tako ta sranja ), znam jer je on placao za babu pa je kada nije regularna hitna htela da dodje jer je zena ugodinama bila ( tada 93god ) dosla privatna bolnica gde je bila skoro 2 nedelje.

Максо, надам се да ми не узимаш за зло што се на твојој невољи спрдам са целим системом и целој причи о пандемији, парфон, бризи државе за здравље грађана.
Признаје се само корона. Јесте да то твоје личи у називу али није ин, није у тренду. У осталом, данас се умире само од короне тако да ти не мораш бринути.

Imas ono strano osiguranje, 100e mesecno ili 150e ( jeste puno kada tako gledas ) al pokriva u celoj Evropi lecenje pa i kod nas, do iznosa od valjda 200k evra. Moram pitati druga koje je ( nije ono general;i i tako ta sranja ), znam jer je on placao za babu pa je kada nije regularna hitna htela da dodje jer je zena ugodinama bila ( tada 93god ) dosla privatna bolnica gde je bila skoro 2 nedelje.
Jedino osiguranje koje imam je od firme, a ono ne pokriva ovo.

Србија је дотакла дно.
Мени су овде у Русији пре три године дијагностиковали рак на бубрегу и то случајно, тако да кажем.
Скочио ми притисак и то баш и позовем лекара, пошто овде ако си болестан не идеш код лекара него он долази код тебе.
Пошто ми је притисак био баш бидок, написао ми је да урадим гомилу анализа плус скенер. Питао ме је да ли могу сам да идем или да пошаљу возило. Ишао сам сам и нигде се ништа не плаћа. На скенери су ми нашли рак на левом бубрегу и одмах дали упут за болницу. У преводу, десетак дана од како ми је скочио притисак, већ су ме оперисали. Пошто су ми одсекли део бубрега одмах су ми упутили на комисију за добијање инвалидности. Већ после три месеца добио сам прву инвалидску накнаду. Пошто морам да пијем неке лекове а они су око 600€, с обзиром на врсту нолести држава покрива. Сем тога имам попуст на комуналне услуге 50%.
Пошто су Русија и Србија потписале уговор о обједињењу радног стажа и права на пензију и осталомм, пре годину ипо дана обратио сам се нашем фонду. Одговорили су ми после пола године. Онда су још пола године преводили документацију из Русије о мојој болести и увек је оправдање корона. Све у свему још из Србије нисам добио одговор да ли имам право на инвалидску накнаду пошто у Србији имама неколико пута више радног стажа него у Русији.
Толико о српском здравственом систему и у опште о бризи за народ.

Back