- Poruka
- 2.727
Da li je neko od učesnika foruma imao iskustvo kliničke smrti?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Uroš iz Jagodine ima samo 30 godina, a gledao je smrti u oči najmanje pet puta: spržila ga je struja od 25.000 volti, pogođen je sačmom u lovu, imao je dve teške saobraćajke...
izvor: Mondo.rs
@jolemisa
To je koma, nije NDE.
Imah slično, cap vremenski.
Proveri po ovoj skali:
https://iands.org/research/nde-research/important-research-articles/698-greyson-nde-scale.html
Posle toga vise od sest meseci nisam mogao nikako da spavam ni danju ni nocu.Normalno sam se kretao,i cak i isao na posao bez ikakvih posledica.E posle toga me je stigao momenat od preko mesec dana,da sam samo spavao i tesko sam se budio za posao.Bio sam sav usporen.Onda se to sve odjednom samo smirilo i poceo sam da se ponasam normalno.Samo sam se secao kako sam pao sa motora,a nisam imao kacigu i pao sasvim na drugu stranu puta i udario direktno glavom i obraz mi je bio sav razderan,ali kasnije nije ostalo oziljaka na licu.Ostalog se nicega ne secam.sasvim pomalo to kada smo se vracali kuci.I posle sam neke dane pamtio,a neke zaboravio.Nema nista samo presek filma i nista vise.kako sam ostao ziv sam bog zna.
Kvantna fizika, kvantna mehanika, priča se o kvantnim računarima, kvantnoj kriptografiji, a sada smo dobili i kvantnu teoriju postojanja duše.
U tekstu Scientists offer quantum theory of soul's existence opisana je ukratko ova teorija dvojice naučnika.
Sa druge strane, nije daleko ni hakerisanje ljudskog tela i ljudske duše odnosno medicinskih pomagala, zatim čitanje moždanih talasa i ko zna šta još.
Naši mediji su o ovome pisali, ali evo ukratko. Stjuart Hamerof i ser Rodžer Penrouz tvrde da se duša nalazi u mozgu, koji napušta nakon smrti čoveka i ostaje da živi u univerzumu. Naime, ova dva stručnjaka su autori nove kvantne teorije svesti, prema kojoj se naše duše nalaze u specifičnim strukturama nazvanim mikrotubule ili mikrocevčice, smeštene u ćelijama mozga, a odatle nakon smrti mogu da izađu i nastave da postoje u univerzumu. U tekstovima koji se mogu naći na Internetu se kaže da su oni radili su na toj teoriji dug niz godina. Krenuli su od ideje da je mozak biološki kompjuter, sastavljen od gotovo 100 milijardi neurona, odnosno nervnih ćelija, i specijalnih, takozvanih aksonalnih varnica i sinaptičkih veza, koje se ponašaju kao računarske mreže. Želeli su da dokažu da je naše svesno iskustvo rezultat procesa koji se odvija u mikrocevčicama, što su nazvali orkestrirana objektivna redukcija.
Tvrdi se da su izučavali slučajeve ljudi koji su doživeli kliničku smrt i na taj način došli do ovog otkrića. Navodno su njihove mikrocevčice iz ćelija mozga gubile kvantne podatke, ali informacije u njima nisu bile uništene. Oni koji u ovu teoriju veruju, smatraju da su time su Hamerof i Penrouz potvrdili da duša ne umire, već odlazi negde u univerzum.
Ovi naučnici nude i objašnjenje šta se dešava ukoliko nakon kliničke smrti lekari uspeju da ožive pacijenta. Tvrde sa se tada sve kvantne informacije vraćaju u mikrocevčice, a osoba koja je bila na samoj ivici života tvrdi da ima osećaj kao da je zamalo umrla. Prema ovoj teoriji, tako je moguće da, kada osoba zaista umre, njegove kvantne informacije potpuno napuštaju telo u vidu duše i nastavljaju da postoje u vantelesnom obliku negde u univerzumu. Drugim rečima, duše umrlih su svuda oko nas.
http://blog.b92.net/text/21460/Kvantna-teorija-postojanja-duse/
Ja sam politički mrtav, da li se to računa?
svaka čast brtJa sam preziveo klinicju smrt.Bio sam na granici i aparatima preko 3 sata.Posle 3 sata je moj starac pitao lekara,kakve su mi mogucnosti i sanse.lekar mu je rekao."Ako se ne probudi za pola sta,onda i nece".Starac mi je pricao da sam se probudio neki minut pred istek tog vremena i da sam otvorio oci i oni su me pitali nesto,ali ja nisam mogao nista progovoriti,sem pomeranja ociju. Kada sam malo podosao,opet po prici zeninog oca,bio sam odsutan i nisam mogao nista reci.tek posle lezanja nekoliko dana kod kuce i obilaska medicinskog osoblja sam poceo da razgovaram,ali nisam mogao dugo da se setim sta mi se dogodilo i nekoliko dana nisam mogao da jedem nista,samo po neku kap vode,da ovlazim usne,jer nisam osecao ni zedj,samo su mi usne bile suve.Posle toga vise od sest meseci nisam mogao nikako da spavam ni danju ni nocu.Normalno sam se kretao,i cak i isao na posao bez ikakvih posledica.E posle toga me je stigao momenat od preko mesec dana,da sam samo spavao i tesko sam se budio za posao.Bio sam sav usporen.Onda se to sve odjednom samo smirilo i poceo sam da se ponasam normalno.Samo sam se secao kako sam pao sa motora,a nisam imao kacigu i pao sasvim na drugu stranu puta i udario direktno glavom i obraz mi je bio sav razderan,ali kasnije nije ostalo oziljaka na licu.Ostalog se nicega ne secam.sasvim pomalo to kada smo se vracali kuci.I posle sam neke dane pamtio,a neke zaboravio.Nema nista samo presek filma i nista vise.kako sam ostao ziv sam bog zna.
Ne mogu to da objasnim,a ni doktori.Mozdani poremecaj.svaka čast brt
kako nisi mogao da spavaš? uopšte?