klimaks

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A beban je bio stvarno super sve ovo vreme, osim po pitanju spavanja. Uništio me... Još rano ustajanje... :sad2:

Mina bila bih mnogo tužnija da nisam imala sreće da na vreme dobijem decu, evo zadnji voz. :))) Ovako prihvatiš da si u celoj priči imao i sreće, i budeš zahvalan makar na tome. A da mrzim sve ove promene, o da... Još koliko.

Знаш како, ја на то гледам као на природан процес, неко раније, неко касније, а да смо ухватиле задњи воз, јесмо :lol:

Pogledajte prilog 586990te I nosim, ali kući, nekad retko kad idem negde nosim klasičan brus. Ne mogu više da nosim tanke sa tankim brtelama kao pre 20 godina, vidiš šta sad nosim, ovo debelo i vruće mi je, ali nema žice i može da izdrži težinu mojih "bliznakinja" hahaha
Pa, šta da radim... još ću da smrsam.
Ja sam žice batalila pre 15 godina i preporodila se. Inače znam odličnog onkologa, kaže da mu se plače kad vidi žene koje posle mamografije dođu kod njega na pregled, brus dva broja manji a žice se usekle.
Kaže da godine takvog ponašanja mogu napraviti nepopravljivu štetu.
Ovo što si slikala je daleeeeko bolje. Skuplje, ali duže traje. Lakše se održava i neviđeno je udobno.
Kad sam već tu, pozdrav za klimakse. Istraživala porodičnu istoriju, sve su prilike da ulazim u klimaks za 8-10 godina, spremam se psihički.

Mi nemamo baka servis, i luna je ipak mlađa, vitalnija i tako to. :lol:
Макар и радила само да би зарадила за дадиљу, изађи из куће, то ти је мој савет...ја бих тако.
Јесте да се деца воле највише и бла, бла, али негде мораш да мислиш и на себе.

Ja sam žice batalila pre 15 godina i preporodila se. Inače znam odličnog onkologa, kaže da mu se plače kad vidi žene koje posle mamografije dođu kod njega na pregled, brus dva broja manji a žice se usekle.
Kaže da godine takvog ponašanja mogu napraviti nepopravljivu štetu.
Ovo što si slikala je daleeeeko bolje. Skuplje, ali duže traje. Lakše se održava i neviđeno je udobno.
Kad sam već tu, pozdrav za klimakse. Istraživala porodičnu istoriju, sve su prilike da ulazim u klimaks za 8-10 godina, spremam se psihički.
Ма, шта има да се спремаш, кад дође добродошао...

Макар и радила само да би зарадила за дадиљу, изађи из куће, то ти је мој савет...ја бих тако.
Јесте да се деца воле највише и бла, бла, али негде мораш да мислиш и на себе.
Jeste to i ja kažem, makar da plaćam dadilju, samo da promenim ovaj status quo. Baš sam izgubila samopouzdanje.
A to da ću misliti na sebe valjda kad malo porastu, ja sam dala bebanu još godinu - dve da se malo uozbilji. Do tad šta je tu je. Proći će i to.

Mora da se reši u narednih mesec dva, a nemamo pametno rešenje na vidiku. Nešto vagamo, vagamo, trebalo bi da bude i posla, ali moraće i žmu da menja posao, neću moći dalje sama... Ubi ovaj tempo.

Ja obnavljam, vraćam se u rutinu, učim noću i suma sumarum je apatična epizoda i ciklus koji je podivljao skroz i najavljuje menopauzu.

Moraću do lekara da vidim koje su opcije, da malo prolongiram ovaj hormonski kolaps, sad mi stvarno ne treba. Ako nije rizično po zdravlje. Ako jeste, hbg.

tesko da ces uci u predmenopauzu s djetetom od 2 godine
al idi vidi sta je
i drzim palceve da se reorganizirate
i vratis na posao i medju odrasle ljude
prijace svima; i tebi i klincima

Meni sve tako cudno sto pisete.ja sam sa decom bila 24 casa sve ove godine dok nisu pocele da se redjaju snajke.nisam imala potrebu da idem medju velike ljude i da sedim na poslu,a patim za njima.tesko je kad su odrasli,dok su bili mali bilo je kao igra
Sto se klimaksa tice,nemam ga leti :lol:
Ni nervoze,ni valunga...
Verovatno ceka da obucem cemper i jaknu,pa da me preznoji do gaca

Meni sve tako cudno sto pisete.ja sam sa decom bila 24 casa sve ove godine dok nisu pocele da se redjaju snajke.nisam imala potrebu da idem medju velike ljude i da sedim na poslu,a patim za njima.tesko je kad su odrasli,dok su bili mali bilo je kao igra
Ni nervoze,ni valunga...

nismo svi isti
ja sam radila i prije djeteta
volim svoj posao i radi mi se
+ mrzim da fin ovisim o bilo kome

Ja ne zavisim jer imam svoje nekretnine koje izdajem,ali ne gledam na to kao na moje,kao ni na njegovu platu kao da je njegova.sve je nase
Istina je da sam ja pratila model na kome sam odrasla,mama iako je zavrsila faks nije radila jer je cuvala mog brata koji je imao autizam.za mene je normalno da zena ,normalno ako moze i zeli ostane sa decom.
Uz to sam i zavrsila najgluplje sto sam mogla.od diplomiranja nisam radila jedan dan u struci.
Sad mi je vec dosadno kad deca uvece izlaze,bolje mi je da i ja sedim sa tudjom decom na rodjendanima i ekskurzijama,nego da gledam u tv

Radila sam obe trudnoće do sedmog meseca, počinjala da radim oba puta čim su deca napunila 18 meseci (tu otprilike prestajala da dojim) i ne kajem se. To je stvarno bilo dobro i za mene i za decu. Više ih je vaspitavalo obdanište, ja im popuštala jer nismo non stop zajedno... Sve u svemu, odlično su ispali, sad oboje prilično odrasli

Ni nervoze,ni valunga...
E, pa ja sam za ovih pet godina jednom otišla na kafu sa drugaricama, bez dece. To je baš 24 h, minus ta tri sata. To dođe kao beneficirni staž. :lol:
Ne računam odlaske kod lekara i to samo kad moram.

A i finasije su tu. Ti beše imaš od izdavanja stanova svoj novac.

A i preko pet godina nisam koristila kapi za nos jer sam ili dojila ili bila trudna, sa mojim problemom sa sinusima, ali to je druga tema. :lol:

Ja ne zavisim jer imam svoje nekretnine koje izdajem,ali ne gledam na to kao na moje,kao ni na njegovu platu kao da je njegova.sve je nase
Istina je da sam ja pratila model na kome sam odrasla,mama iako je zavrsila faks nije radila jer je cuvala mog brata koji je imao autizam.za mene je normalno da zena ,normalno ako moze i zeli ostane sa decom.
Uz to sam i zavrsila najgluplje sto sam mogla.od diplomiranja nisam radila jedan dan u struci.
Sad mi je vec dosadno kad deca uvece izlaze,bolje mi je da i ja sedim sa tudjom decom na rodjendanima i ekskurzijama,nego da gledam u tv
Da, dok ja otkucam. :lol:

Pa to stvarno zvuci strasno.iskreno od kad su moji veliki preskacem sve postove o deci,pa ne znam dal si i sta pisala
Ja sam bila stalno sa decom,al sam zato bez grize savesti ostaljala decu muzu,ili matorcima da bih isla na treninge,vidjala se sa drugaricama,bilo sta
Ali vec sam rekla,moji su bili predobre bebe,niti su plakali,spavali po celu noc,nisu bili ni bolesni nesto previse
Zato mi je sve sad stiglo na naplatu...
Kad sam ovako klimaktericna :lol:

jbga sad
nemam nekretnina
dakle sirotilja sam
dakle moram radit
da bi moji unuci imali nekretnine :lol:

Pa to stvarno zvuci strasno.iskreno od kad su moji veliki preskacem sve postove o deci,pa ne znam dal si i sta pisala
Ja sam bila stalno sa decom,al sam zato bez grize savesti ostaljala decu muzu,ili matorcima da bih isla na treninge,vidjala se sa drugaricama,bilo sta
Ali vec sam rekla,moji su bili predobre bebe,niti su plakali,spavali po celu noc,nisu bili ni bolesni nesto previse
Zato mi je sve sad stiglo na naplatu...
Kad sam ovako klimaktericna :lol:
Nisam mnogo kukala, ali se sigurno odražavalo kroz pisanje. :mrgreen:

Mi nemamo baka servis, i luna je ipak mlađa, vitalnija i tako to. :lol:
Brankic,
Upala si u gadnu fazu samosazaljenja i gledanja sebe kao zrtve svog zivota/izbora/okolnosti.
Nemoj to da radis sebi.
Trgni se i resi da uzivas, prvo u svom zivotu, sebi, onome sto ti hoces, volis, zelis, pa ces uzivati i u deci i svemu ostalom...
Predugo je 5 godina ...
Nadji bilo sta, radi bilo sta, izadji, kreci se, upoznaj nove ljude, ostvari nove kontakte, dozivi nesto novo... niko te nece kriviti
I dalje ces svojoj deci biti najbolja mama na svetu.
Ni nervoze,ni valunga...
Svi smo razliciti.
I ja sam mislila da sam rodjena za majku, da me nista vise na svetu nece zanimati. Pa sam usled okolnosti, shvatila da nije tako. Da volim da radim, da imam svoj zivot, drustvo, druzenja, kontakte sa odraslim osobama... volim da mi mozak odredjen broj sati dnevno razmislja o poslu... volim zaposlen mozak...

Brankic,
Upala si u gadnu fazu samosazaljenja i gledanja sebe kao zrtve svog zivota/izbora/okolnosti.
Nemoj to da radis sebi.
Trgni se i resi da uzivas, prvo u svom zivotu, sebi, onome sto ti hoces, volis, zelis, pa ces uzivati i u deci i svemu ostalom...
Predugo je 5 godina ...
Nadji bilo sta, radi bilo sta, izadji, kreci se, upoznaj nove ljude, ostvari nove kontakte, dozivi nesto novo... niko te nece kriviti
I dalje ces svojoj deci biti najbolja mama na svetu.

Svi smo razliciti.
I ja sam mislila da sam rodjena za majku, da me nista vise na svetu nece zanimati. Pa sam usled okolnosti, shvatila da nije tako. Da volim da radim, da imam svoj zivot, drustvo, druzenja, kontakte sa odraslim osobama... volim da mi mozak odredjen broj sati dnevno razmislja o poslu... volim zaposlen mozak...
Bre čile, iskreno ne verujem da postoje žene koje tako žive po sopstvenom izboru. I ja se mnogo onače ne žalim, stvarno sam zahvalna i na ovom što imam. Sad imam neke nove drage prijateljice iz parkića, :mrgreen: ali uglavnom mi je lepo. :) Ali u poslednje vreme zbog tempa i nespavanja malo na izmaku svih snaga.

Ali tako je kako je, sad mora tako. Da ne objašnjavam, žmu sad dolazi vikendima, a bilo je perioda kad je dolazio i mnogo ređe. Tako da ovo što govoriš nema mnogo smisla.

Bre čile, iskreno ne verujem da postoje žene koje tako žive po sopstvenom izboru. I ja se mnogo onače ne žalim, stvarno sam zahvalna i na ovom što imam. Sad imam neke nove drage prijateljice iz parkića, :mrgreen: ali uglavnom mi je lepo. :) Ali u poslednje vreme zbog tempa i nespavanja malo na izmaku svih snaga.

Ali tako je kako je, sad mora tako. Da ne objašnjavam, žmu sad dolazi vikendima, a bilo je perioda kad je dolazio i mnogo ređe. Tako da ovo što govoriš nema mnogo smisla.

eno smokve zive
a ti ne vjerujes
zena, majka...komsinica <3

Back