klimaks

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ма, код мене је она перименопауза, климакс у најави :zcepanje:
Него сам се надала да ће чешће прескакати, а она јок, много ме воли...

Па где се сад враћају сад кад иде лето, нека се истутње кад је хладно...код мене их нема још увек, само се ноћом знојим...

Па где се сад враћају сад кад иде лето, нека се истутње кад је хладно...код мене их нема још увек, само се ноћом знојим...

Meni tih noćnih sada nema, samo par puta u toku dana.A baš sam se bila odvikla od njih.:evil:

toliko su rogobatne te reči imaš utisak da smo se razbolele i dobile ozbiljnu dijagnozu kad čuješ sve ove termine koji objašnjavaju starost.
pakao.
a u stvari smo samo omatorile. bez obzira na to što izgledamo dobro za svoje godine, sve je teže ustati ujutru.

- - - - - - - - - -

Meni tih noćnih sada nema, samo par puta u toku dana.A baš sam se bila odvikla od njih.:evil:

ja dobijem vrućinu svakog dana neizostavno tačno oko pola dva dva. očigledno je da bi trebalo mi se skrati radno vreme :lol:

toliko su rogobatne te reči imaš utisak da smo se razbolele i dobile ozbiljnu dijagnozu kad čuješ sve ove termine koji objašnjavaju starost.
pakao.
a u stvari smo samo omatorile. bez obzira na to što izgledamo dobro za svoje godine, sve je teže ustati ujutru.

- - - - - - - - - -

ja dobijem vrućinu svakog dana neizostavno tačno oko pola dva dva. očigledno je da bi trebalo mi se skrati radno vreme :lol:

To su pripreme za penziju.:lol:

pakao.

- - - - - - - - - -

А, па ако је до устајања, ја сам онда од рођења у климаксу :lol:

- - - - - - - - - -

Sanjam o njoj još od svoje 25 :lol:

Ја ћу је сањати још 15 година :sad2:

A zašto vi ne koristite lekove za taj, kako se zove, klimaks?

Лекови су за лечење, ово је као пубертет, само обрнуто, није болест :lol:
Само ми волимо да се зезамо на свој рачун, ништа страшно...

Ti lekovi su hormonski, a to je mač sa dve oštrice. Uostalom, nije to bolest pa da treba da se leči.

Лекови су за лечење, ово је као пубертет, само обрнуто, није болест :lol:
Само ми волимо да се зезамо на свој рачун, ништа страшно...
Postoje prirodni načini za dobijanje potrebnih hormona.

A zašto vi ne koristite lekove za taj, kako se zove, klimaks?

krupne suze padoše lisici u krilo
kad bi gusku pojela lakše bi joj bilo

eto to je takva boles

ima više veze sa psihom
ne kažem da su valunzi psihosomatske prirode
ali u velikoj meri način da se premosti ovaj period zavisi upravo od te stabilnosti.

- - - - - - - - - -

Организам све то сам ради...кад дође време.

Organizam
+ još jedan organizam.
muški :lol:

krupne suze padoše lisici u krilo
kad bi gusku pojela lakše bi joj bilo

eto to je takva boles

ima više veze sa psihom
ne kažem da su valunzi psihosomatske prirode
ali u velikoj meri način da se premosti ovaj period zavisi upravo od te stabilnosti.

- - - - - - - - - -

Organizam
+ još jedan organizam.
muški :lol:

ja bih to samo malo ispravila
ima veze sa hormonima
pa ako uspes da ih drzis u kontrolisanom balansu - dopamin, oksitocin, serotonin, endorfin klimaks i ne mora da bude tako strasan, onda je sa psihom sve ok

ja bih to samo malo ispravila
ima veze sa hormonima
pa ako uspes da ih drzis u kontrolisanom balansu - dopamin, oksitocin, serotonin, endorfin klimaks i ne mora da bude tako strasan, onda je sa psihom sve ok

Како да их држим, Дајв, кад не знам ни да постоје :lol:

- - - - - - - - - -

Не, лажем, за ендорфин знам...

Мене овај окситоцин плаши, баш му је ружно име, чему ли служи:think:

To je i kod mene.
Samo u poslednja 2 meseca tačno sedmicu ranije (i ja sam se nadala kašnjenju...)

@oksitocin inače ubacuju u Las Vegasu u kockarnice, da bi ljudi imali osećaj da su srećni, gubili ili dobijali. Nije baš legalno, ali sta se desi u Las Vegasu...;)

( Oksitocin je takođe onaj "vesticji" napitak tipa "sipaj mu u piće i zaljubice se u tebe"- ima tu istine;
Takođe je obavezni deo skupih parfema, pa kad si u nečijoj blizini dovoljno blizu da udises taj parfem, možda se i zaljubis ;)

@црна брада - ja sam od doktora tražila da mi odstrane matericu jer imam bolne cikluse, a ni decu neću da imam, pa ne razumem čemu onda sve ovo. Kaži dragicka- nemam pravo. Čak ni ženama koje dobiju tumor, često odstrane tumor, a matericu ostave iako žena ima preko 40 godina. Ne znam, ja se ne slažem sa pojedinim ženama ovde koje rekoše da preterujemo. Naprotiv, sve što je njima "prirodno" meni izaziva samo osećaj da "nikad neću shvatiti žene". Očigledno imam drugačiji mentalni sklop, ali imam žensko telo pa moram da ih pitam šta ću i kako ću. Pozdrav, logično razmišljaš, ali eto, em nam ne daju da povadimo sraanje, em koliko vidim i da daju, mnoge ne bi.

Copy/ paste

OKSITOCIN- HORMON LJUBAVI I SREĆE

Ako ljudski organizam posmatramo kao „savršenu mašinu“, naše reakcije kao posledicu moždane aktivnosti, onda naše misli, emocije i psihička stanja zavise on nivoa određenih hormona. Oni utiču na to kako ćemo funkcionisati, doživljavati i sebe i svet oko nas, hoćemo li biti otvoreni prema ljudima ili „namćorasti“, vedri ili negativni, stidljivi ili ekstrovertni, pa čak i šta ćemo voleti da jedemo.

Nimalo romantična teorija da je ljubav „stvar mozga“, ništa drugo do hemija i koktel „hormona“, bezbroj puta dobila je potvrdu kroz naučna istraživanja. Jedan od tih hormona, zbog kojih nam je tako lepo kada volimo, zbog kojeg osećamo bliskost i povezanost, oksitocin, nazvan još i „hormon sreće"
...
Itd.

Back