klimaks

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
meni mozes reci sta god oces, ja znam koliko vrijedim odnosno ne vrijedim :))

Исто :)

- - - - - - - - - -

Тако је мали број људи чије мишљење вреднујем. Не зато што сам претенциозна и себе стављам изнад већине, прва не волим самопрецењивање а оно је углавном и неоправдано, него зато што ме дотичу само они које доживљавам за себи блиске.
Остали и да мисле најгоре неважно је. А и то је давање себи на значају, када људи умисле да их неко потцењује као да су битни па се о њима мисли и труди да се омаловаже. Можеш мислити...

- - - - - - - - - -

Тако је мали број људи чије мишљење вреднујем. Не зато што сам претенциозна и себе стављам изнад већине, прва не волим самопрецењивање а оно је углавном и неоправдано, него зато што ме дотичу само они које доживљавам за себи блиске.
Остали и да мисле најгоре неважно је. А и то је давање себи на значају, када људи умисле да их неко потцењује као да су битни па се о њима мисли и труди да се омаловажe. Можеш мислити...

Ako se ovo odnosi na onu raspravu o ženicama, onda nisi u pravu. Pre daje sebi na značaju ona osoba koja neku ženu nazove ženicom, nego ona za koju je to rečeno. Ta je samo primetila da je neko tako nazvao, ništa više.

Пази сад, кад мушкарац каже женица, мисли на неспособну,, неписмену, са кратком ондулираном косом жену, интелектуално недораслу супериорном мушком полу.

Кад то каже жена, мисли на фину жену, омањег раста, такође скромну, од преко 35 година, отприлике.

Е, сад, како би се осећали мушкарци да им кажемо мушкарчићи, а?

Директан ударац испод појаса, да им набијеш комплекс за цео живот.

И питања до краја живота, зашто си ми то рекла, да ли сам мали растом, да ли ми је мали мали, шта си тиме мислила...
Znas moja baka mi je nadenula nadimak koji je bio diminutive mog imena
cela familija me je tako zvala a ja sam ih mrzela sve redom ukljucujuci i moju baku
Kako sam samo bila glupa

sada bi mogli od miloste da me zovu I osmi putnik ne bi ni obratila paznju

hocu ovo da ti kazem
ljudi mnogo daju znacaja sebi i uzasno nebitnim i sporednim stvarima u zivotu
ako covek ima izgradjen stav o sebi u svojoj okolini deminutiv u obraćanju
ga neće uciniti manje vrednom osobom

kome bi inače trebalo dokazati da si žena a ne ženica ili ženetina?
Valjda taj sto se budi uz tebe zna
ako ne verujes sebi
veruj u njegov izbor

- - - - - - - - - -

Остали и да мисле најгоре неважно је. А и то је давање себи на значају, када људи умисле да их неко потцењује као да су битни па се о њима мисли и труди да се омаловаже. Можеш мислити...
:heart:

cela familija me je tako zvala a ja sam ih mrzela sve redom ukljucujuci i moju baku
Kako sam samo bila glupa

hocu ovo da ti kazem

ako ne verujes sebi
veruj u njegov izbor

Ja se zovem kao moje obe tetke. I mamina i "oceva" rodjena sestra se zovu isto. A kako njih dvoje nisu mogli da se dogovore oko mog imena, dobila sam ga po njihovim sestrama. I one su bile, svaka u svojoj familiji velika ******* a ja mala *******. I danas je tako iako su one starije zene a ja pa... samo :lol: zena :lol: Nikada mi to nije zasmetalo.

Bas mi pre neki dan kaze jedan poznanik, nakon razgovora o svemu i svacemu: "Ti samo izgledas kao plavusa" :lol: i uopste me nije uvredio, naprotiv :) A cak nije aludirao na inteligenciju nego na krhkost i neznost.

A to uzimanje k srcu svega i svacega... To mi je u rangu i onoga kada neko umisli da je mnogo bitan pa veruje kako su svi ljubomorni na njega a niko o njemu ni ne misli :lol:

I vi ga sad preteraste. Pa neće em da plače ako joj neko kaže ženica, to na njenih 1.80. :lol: Ali valjda može da konstatuje da bi to verovatno bio pokušaj uvrede.
Ispada da moraš da isključiš skroz mozak i pričaš samo ono što je dopadljivo, kako smo iznad svega, kao da ima tačnih i pogrešnih odgovora.

Kako sam samo bila glupa

hocu ovo da ti kazem

ako ne verujes sebi
veruj u njegov izbor

Neće ga učiniti manje vrednom, ne radi se o tome, ali da li bi se družila sa ljudima koji ti daju do znanja da si za njih bezvredna? Da li bi se rado okružila takvim ljudima? A da bi takve izbegavala, prvo moraš da naučiš da ih prepoznaš. Pa makar i na osnovu takve sitnice.

Možeš se ti praviti da nisi čula, da nisi razumela poruku, da te ne interesuje njhovo mišljenje jer si ti, eto, sasvim sigurna u svoje vrednosti...ali sve to vodi ka istom kao i u slučaju onih koji kažu da to ne vole da čuju, ne želiš da ti budu bliski, jer te ne cene, rezultat je isti, držiš se dalje od takvih. Zašto misliš da onaj ko kaže da mu to para uši ne vrednuje sebe isto koliko i ti sebe? Pa ne vuče drugog za rukav, hej, voli me, ceni me...nego kaže isto što i ti, znam ko sam.

Sto mene izludjuje ta briga o ratama.
Jos kada deca ne nose na ruke, nego uplacujes...
Tako sam se godinama stresirala da ne zakasnim da platim klincu engleski a za ovu skolsku godinu sam mu platila u junu sve, unapred i taman ustedela jednu ratu sa 10 posto popusta a ne brinem vise o tome.
I skolu, iako je na rate sam pocela da placam jos u martu i punila kada god imam. Sada me ceka samo jos jedna rata iako je red tek za petu.
Ne podnosim da budem duzna.
A sastavni deo polsa mi je i da opomenem one koji duguju i to jednako mrzim. Mene je to nekako sramota i neprijatno mi je, a moram.

Ma ne bre kicbran
mozak iskljucujes cim shvatis da si prinudjena da slusas kako neko trabunja dajuci sebi veci znacaj no sto zasluzuje

ako ti neko zalepi epitet sa kojim se ne slazes intimno
red je da mu to saopstis na glas da u dalje Toku komunikacije ne bude slicinh zabuna

Ma ne bre kicbran
mozak iskljucujes cim shvatis da si prinudjena da slusas kako neko trabunja dajuci sebi veci znacaj no sto zasluzuje

ako ti neko zalepi epitet sa kojim se ne slazes intimno
red je da mu to saopstis na glas da u dalje Toku komunikacije ne bude slicinh zabuna

OK, ali ne pričamo o tome. Pričamo samo o tome da li neko taj izraz doživljava uvredljivo.
A fakat da ga nećemo upotrebiti ili uopšte ili bar ne za sve žene bez zadnje namere.

Neće ga učiniti manje vrednom, ne radi se o tome, ali da li bi se družila sa ljudima koji ti daju do znanja da si za njih bezvredna? Da li bi se rado okružila takvim ljudima? A da bi takve izbegavala, prvo moraš da naučiš da ih prepoznaš. Pa makar i na osnovu takve sitnice.

Možeš se ti praviti da nisi čula, da nisi razumela poruku, da te ne interesuje njhovo mišljenje jer si ti, eto, sasvim sigurna u svoje vrednosti...ali sve to vodi ka istom kao i u slučaju onih koji kažu da to ne vole da čuju, ne želiš da ti budu bliski, jer te ne cene, rezultat je isti, držiš se dalje od takvih. Zašto misliš da onaj ko kaže da mu to para uši ne vrednuje sebe isto koliko i ti sebe? Pa ne vuče drugog za rukav, hej, voli me, ceni me...nego kaže isto što i ti, znam ko sam.

Upravo ovo o cemu pišeš je poenta
ako ti neko koga jedva poznajes kaze nesto sto smatraš uvredljivim
imas opciju da kazes da ti smeta i resis tu situaciju
ili da se jedes iznutra i odes kuci uplakana jer te unizio deminutiv kojim te neko častio
Pa odrastite vec jednom:lol:

Poslednja izmena:
hocu ovo da ti kazem

Tacno. :)
Isto mislim kao ti i Bogi. Cak ni ne obracam paznju na mnoge stvari. Nije mi bitno. Znam ko sam.

I ne reagujem na pokusaje bockanja i kompleksaske igre dominacije - samo kad je neko stvarno dosadan i naporan i vidim da ce i dalje tako, jer misli da je naisao na mekano - onda odreagujem, nogom...verbalnom. :)

I vi ga sad preteraste. Pa neće em da plače ako joj neko kaže ženica, to na njenih 1.80. :lol: Ali valjda može da konstatuje da bi to verovatno bio pokušaj uvrede.
Ispada da moraš da isključiš skroz mozak i pričaš samo ono što je dopadljivo, kako smo iznad svega, kao da ima tačnih i pogrešnih odgovora.

Meni nije neprijatno da kažem šta mi smeta. z:D Bolje tako nego se praviti gluv i nem.:sanke:

Tacno. :)
Isto mislim kao ti i Bogi. Cak ni ne obracam paznju na mnoge stvari. Nije mi bitno. Znam ko sam.

I ne reagujem na pokusaje bockanja i kompleksaske igre dominacije - samo kad je neko stvarno dosadan i naporan i vidim da ce i dalje tako, jer misli da je naisao na mekano - onda odreagujem, nogom...verbalnom. :)
Ti bese ona gvozdena lejdi u svilenim rukavicama:zag::heart:

Upravo ovo o cemu Pisces je poenta
ako ti neko koga jedva poznajes kaze nesto sto smatraš uvredljivim
imas opciju da kazes da ti smeta i resis tu situaciju
ili da se jedes iznutra i odes kuci uplakana jer te unizio deminutiv kojim te neko častio
Pa odrastite vec jednom:lol:

I šta si ti zaključila na osnovu mog pisanja, kakva je moja reakcija?

Stvarno čudno, imamo osobe koje pokušaju nekoga da uvrede, omalovaže, i onda skočimo na one koji kažu da ne vole da im se takvi tako obraćaju. Ne razumem. Sad ja moram da se branim da nisam nesvesna sebe i svojih vrednosti? Da ne zaplačem zbog toga?A umanjuje se loša namera onih koji žele da vređaju?

Iz ovoga zaključujem da u stvari branite sebe, ja nikada za ni jednu ženu nisam rekla da je ženica. Isto to očekujem od ostalih.Ni manje, ni više.

Sto mene izludjuje ta briga o ratama.
Jos kada deca ne nose na ruke, nego uplacujes...
Tako sam se godinama stresirala da ne zakasnim da platim klincu engleski a za ovu skolsku godinu sam mu platila u junu sve, unapred i taman ustedela jednu ratu sa 10 posto popusta a ne brinem vise o tome.
I skolu, iako je na rate sam pocela da placam jos u martu i punila kada god imam. Sada me ceka samo jos jedna rata iako je red tek za petu.
Ne podnosim da budem duzna.
A sastavni deo polsa mi je i da opomenem one koji duguju i to jednako mrzim. Mene je to nekako sramota i neprijatno mi je, a moram.

Ni ja ne podnosim da budem duzna
sve Placam na vreme a sad vidim da ima jos takvih:lol:

- - - - - - - - - -

Pa kad je tako, da li ti odgovaraju takvi ljudi?

Ne naravno Em
ali uzaludno je nekom ko ima kašu u svojoj glavi objašnjavati svoja osećanja
obicno se distanciras
ima mnogo finog sveta sa kojim ima sta da se razmeni osim deminutiva

Back