Da li ogovarate ?
Kada i s kim ? Da li to radite i iz zle namere,ili samo iz hobby-ja?
Da li vise ogovaraju muskarci ili zene ??
(Sama sam svedok da na ovom forumu kolege svasta pisu i klevetaju ostale na PP -
sto moze da bude tacno, delimicno tacno,ili sasvim netacno ^^)
Kakve su bile posledice klevetanja u vasem zivotu, i zivotima ljudi oko vas ?
Ne ogovaram, jer imam jednu "lošu" naviku, da sve kažem u lice, šta mi smeta. Ako nisam u mogućnosti, ili ne dopire, ne ide, vidiš, da tupiš u prazno...onda se povlačim. Nemam ja zdravlje, da trošim svoju suvo dragocenu energiju, još i na te, budalaštine. Znači, probam lepi, ne ide, okret. Ne bavim se tuđim životima. Imam dovoljno briga u svom, da ne znam kuda ću pre. A i kada ne bih imala, opet me ne zaniam abrovisanje, niti držanje sveće, kokodakanje "dobronamernika" i redovnih "dušebrižnika" kojima je puno stalo, da mi "dobro" učine.
Poveravam se samo svojim najmilijima i s njiam eventualno razlažem situacije koje su mi nejasne, ili čije će mi iskustvo pomoći, da bolje shvatim nekoga. Meni to nije ogovaranje, nego pojašnjavanje nečijeg ponašanja s nekim ko mi je blizak/a, čisto da ja shvatim, zašto se taj neko tako ponaša, možda.
Nemam pojma, verujem da nema pravila, već kakvog si mentalnog sklopa, a ne rodne pripadnosti.
Kao enko ko jeste jednom u životu, bila oklevetana teško....šta da ti kažem. Posledice, kao posledice, o tome neću. Svakako nije prijatno. Nisam mogla ništa da učinim, a danas i da mogu, ne bih. Upinjala sam an sve načine, da dokažem, da nije istina, džaba, ništa mi nije išlo na ruku, a i svakako uz pretnju da mogu i krivično da odgovaram, jer imah posla s onim šta imah...pustiš lepo, da se misli, šta hoćeš. Moja porodica i ja znamo pravu istinu, i čega je mene to sve koštalo. Što je ljudima puka zaje*ancija, nekome može život da poremeti, uništi. Posledice na mene, su se odrazile i na ljude oko mene, kako nisu, i toga mi je najžalije, mene ko šiša, ali oni to ljudi nisu zaslužili.
Što se tiče boldovanog,, crvenog...i ovog mesta, da se sada samo na to ogradim: ne trpam se u ono šta me ne zanima i ne tiče. Pratim komentare ljudi koji su mi negde slični po pisaniju , koje cenim i volim videti tu. Ja njih doživljavam na slova, tako kako ih doživljavam, kao i oni mene, negde verujem, i to je to.
Privatne poruke, su mi odavno isključene, tako da...Mene to ne interesuje. rekla, kazala, zaista. Jasno je, valjda.
I šta je tačno, delimično tačno, ili sasvim netačno. Gledam svoja posla.