Kladionica, tiketi, tipovi...

• Začetnik teme Začetnik teme giga
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
...a šta će naši da urade....šta misliš???
...ja bi igrala Nemce i naše...onako malo tek da se podsetim nisam odavno
ništa uplatila...:eek:

Imam nase na 2 tiketa da prolaze grupu [ sa Urugvajem i Portugalom] pa ne bih ulagao vise..Nadam se da prolazi.
s005-1.gif

Ja sam 99% siguran da ce sutra na utakmici Nemacke pasti crveni karton. Kojoj reprezentaciji ne znam, ali sigurno pada bar jedan.

Za nase molim boga da srusimo Maradona tradiciju. Kvota da ce mo odigrati rukom u nasem sesnaestercu je sigurno 1.5
Vreme je da i Gana dobije jedan.:) Ako si isguran, odigraj crveni na mecu,nebitno kojoj ekipi.
A sta znaci pojam dobice to nemci verovatno i u hendikepu :D videla sam taj termin u listi zato pitam

Sa 2 i/ili vise golova razlike [2:0; 3:0; 3:1...]

Evo kako moze da se dodje do love "hleba za motike"

"Tajno oružje" Nemaca na SP

Hobotnica u akvarijumu u Vejmutu
Od osam reprezentacija koje su se na Svetskom kupu u Južnoj Africi plasirale u četvrtfinale, samo jedna - Nemačka - potpuno mirno čeka svoj meč, jer zna da će da pobedi.
A kako Nemci to znaju? Tako što je njihovu pobedu nad Argentinom predvideo Pol, vidovnjak iz Oberhauzena.

Pol je do sada tačno predvideo ishod svakog nemačkog meča, uključujući i poraz od Srbije - i tom prilikom je za kaznu umalo bio pojeden, jer je Pol, naime, hobotnica.

Osam nogu, ali ne zbog lopte

Nemačka fudbalska reprezentacija dakle, ima tajno oružje - i to tajno oružje ima osam nogu. Ne radi se o najspretnijem fudbaleru na svetu, već o oktopodu koji živi u akvarijumu u gradu Oberhauzenu, na zapadu Nemačke.

Pol je, kako tvrde Nemci, vidovnjak, i do sada je pravilno predvideo ishod svakog meča koji je nemačka reprezentacija igrala na svetskom kupu u Južnoj Africi.

Kako mu je to uspelo, za BBC objašnjava Danijel Faj, upravnik akvarijuma Si lajf u Oberhauzenu:

"U njegov akvarijum stavimo dve prozirne plastične kutije. Na jednoj kutiji je nemačka zastava, na drugoj zastava protivničke ekipe. U svakoj kutiji je po jedna dagnja. Na Polu je da izabere dagnju, kutiju, a time i pobednika meča. Do sada je svaki put bio u pravu: predvideo je poraz od Srbije, bez razmišljanja je izabrao kutiju sa srpskom zastavom. Tada smo pomišljali da ga pojedemo, ali nismo. I bio je u pravu! Pred meč sa Ganom je razmišljao skoro 20 minuta, pa je ipak izabrao Nemačku."

Englez u srcu

Engleski navijači nakon poraza od NemačkeHobotnica Pol se, dodaje Danijel Faj, dosta čudno ponašala pred meč sa Engleskom - možda zato što je zapravo Englez:

"On je u stvari došao kod nas iz engleskog grada Vejmuta. Mislim da je zbog toga, kada je pred meč sa Engleskom izabrao nemačku kutiju, na sebe stavio i poklopac. Zatvorio se u kutiju! To nas je najpre začudilo, ali kada je utiakmica odigrana, sve nam je bilo jasno - bilo ga je sramota. Sigurno niste zaboravili da drugi gol Engleske - a bio je gol - nije priznat. Pol je to sve unapred znao, i znao je da će njegovi sunarodnici biti tužni."

Nemačka se u sastaje sa Argentinom i definitivno će pobediti, ali neće joj biti lako, tvrdi hobotnica Pol. Njegove prognoze za BBC prevodi menadžer akvarijuma Tanja Muncig:

"Dugo mu je trebalo. Nije mogao odmah da se odluči. Meč će verovatno biti težak, ali Nemačka će na kraju trijumfovati", kaže ona.

Vešt vidovnjak

Pol je od početka Svetskog prvenstva u ufudbalu postao prava turistička atrakcija.

Njegovo predviđanje za meč s Argentinom pratile su televizijske kamere i brojni nemački navijači:

"Izabrao je Nemačku, i nadam se da je u pravu."

"On je vrlo vešt vidovnjak. Ima devet mozgova i tri srca i sva tri kucaju za Nemačku. Zbog toga mu verujemo", kažu Nemci u razgovoru sa izveštačem BBC-ja.

Sve ovo imate na linku:

http://www.bbc.co.uk/serbian/news/2010/06/100630_octopus_prophet.shtml

I kao sto je receno tako je i ucinjeno,za dalje treba pratiti hobotnicu,igrao sam po procitanom.

I kao sto je receno tako je i ucinjeno,za dalje treba pratiti hobotnicu,igrao sam po procitanom.
Komentar sa Index.hr
"Ja sam doma prefarbal vrata od kočaka u boje njemačke i argentine i pajcek je zrušil one na kojima je bila njemačka zastava....al sad neznam dal to znači da švabi padaju ili prolaze?nebitno...nismo ga mogli hloviti odmah pa je posle h selu hgrizel suseda nizozemca tak da pikiram na oranje za naslov!!
:hahaha:

Pajcek
3309132807_7c855b34ca.jpg

Pol je pogodio.
Kod hendikepa ti je u kladioničarskoj listi dat određeni broj poena kao prednost jednoj ekipi, i onda tu prednost dodaš na rezultat i u odnosu na to posmatraš ishod meča, npr. Voždovcu daju 3 gola fore kad igra protiv Partizana i kad ga Partizan pobedi sa samo 2:0 ispada da je pobedio Voždovac sa 3:2.

Back