Kiseonik u spreju :)

milica92milica

Obećava
Poruka
78
Jeli iko probao to? Kazu da se kao 'sprica' oko lica, evo nasla sam sliku ali je ovo kao krema. A parfimerijama sam vidjala sprej. Jedna djevojka se cak pohvalila da joj se lice jako izcistilo od toga :)

http://1.***************/_CJTYoMV4NiQ/R3kyI9L6TCI/AAAAAAAAABA/bryJ10kXIb0/s320/oxygen.jpg

Kiseonik u spreju je dostupan kao novi proizvod i u Oriflame katalogu, za sve starosne grupe i sve tipove koze, mislim da je izmedju 300 i 400 dinara. Nisam ga probala jer vec imam jedan osvezavajuci sprej za lice sa grejpfrutom i sjajno me okrepi kada je vrucina, a primetila sam i da mi se lice malo procistilo. Ne znam je li do toga, ali pretpostavljam da ima bar malo antibakterijsko dejstvo.

aktivni kiseonik se koristi za dezinfekciju, dobar je posebno za decu jer ne pece ko recimo alkohol pa nece da beze :lol:
siri kapilare na kozi pa je prijatno naprskati se kad ti je vrucina i sl, osvezava
brzo isparava pa je zgodan za hitnu upotrebu
i ne reaguje sa drugim preparatima pa posle njega mozes da se mackas cime god oces

u svakom slucaju super stvarcica

ovo sto si ti okacila nije to to al to su ti vidim vec rekli :)

Koristila sam ovaj aktivni kiseonik jedno 2-3 mes. i nisam bas primetila da mi se lice ocistilo. Jeste lepo osvezava i odlicno za dezinfekciju ali to je to...

aktivni_kiseonik_primena2.jpg

Ako se dobro secam tih lekcija iz emije (davno je bilo) aktivni kiseonik je slobodan atom kiseonika koji se vezuje za druge atome,ili dva u molekul kiseonika.Ima ga u obicnom hidrogenu (voda koja ima visak atom kiseonika koji se oslobadja i pretvara u molekul kiseonika i vodu).Zbog toga kada hidogen naspemo na ranu peni,ali i dezinfikuje.Nalazi se u slicnom obliku u sodi bikarboni.Ne znam gde bi jos mogao da se alazi taj 'suvisi' kiseonik a da se lako odvaja kada se naprska na lice bez hemijskih aktivatora.

Ako se dobro secam tih lekcija iz emije (davno je bilo) aktivni kiseonik je slobodan atom kiseonika koji se vezuje za druge atome,ili dva u molekul kiseonika.Ima ga u obicnom hidrogenu (voda koja ima visak atom kiseonika koji se oslobadja i pretvara u molekul kiseonika i vodu).Zbog toga kada hidogen naspemo na ranu peni,ali i dezinfikuje.Nalazi se u slicnom obliku u sodi bikarboni.Ne znam gde bi jos mogao da se alazi taj 'suvisi' kiseonik a da se lako odvaja kada se naprska na lice bez hemijskih aktivatora.
Nema teorije!

Nisam dobro zapamtio ili nema teorije da je to u tim sredstvima?
To što se prodaje u radnjama je u kozmetičke svrhe. Aktivni O2 je u tečnom stanju, zato se može prskati. Kao što prodaju aktivni ugalj od koga se prave maske za lice.Koristi se za tretman akni, mada ga nije preporučljivo koristiti bez saveta lekara, iako je u slobodnoj prodaji. Za tretman lica (protiv akni i bubuljica) kod lečenja se koristi tečni Azot. Daje bolje rezultate, samo njega nije moguće naći u slobodnoj prodaji. U tečno-gasovitom stanju je.

Poslednja izmena:

Back