moonja..
Buduća legenda
- Poruka
- 32.928
Hahaha..bivolka?ja volim ovcije kiselo mleko.
a probao sam iz lidla od bivola.. posle sam se pitao, otkud bivolu mleko![]()
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Hahaha..bivolka?ja volim ovcije kiselo mleko.
a probao sam iz lidla od bivola.. posle sam se pitao, otkud bivolu mleko![]()
Где куповна која продавницаJesam, ali kupovnu, ne domacu.
Ukus zavisi od proizvodjaca.
Jedna je vise kao razblazena, tako da i ne bi pogodio od cega je.
Moze se piti, naravno.
Lokalna. I nije bg.Где куповна која продавница
Nije baš ukusna, kao i svaka surutka....Јел неко пио козју сурутку, каквог је укуса, може ли се пити. Кажу много здрава за јетру.
Сећам се предизборне кампање Динкић дошао код сељака и тапше бика...домаћине колико ова крава даје млека... А он..гдине Динкићу то је бик.pa ne stvarno..sta li su oni umesali od bivola![]()

Сад ова моја добацује у селу код нас има домаћа 120лит.Јел то ок цена?Lokalna. I nije bg.
Prozvodjaci su sa Stare planine i negde sa Pestera, valjda Sjenicka.
Vidi, uvek je izbor domaca, neka je i skuplja, tako da - ne razmisljaj!Сећам се предизборне кампање Динкић дошао код сељака и тапше бика...домаћине колико ова крава даје млека... А он..гдине Динкићу то је бик.
Сад ова моја добацује у селу код нас има домаћа 120лит.Јел то ок цена?
Kad sipas u ciniju i okrenes je naopako, da li spadne iz cinije?Pogledajte prilog 1158790
Moje kiselo mleko.
Uvek je blagog ukusa, gusto kao pavlaka.
Kiselim ga u teglice, šoljice, činijice,
Svaka posudica za jedan obrok.
Nema surutke.
Ne razumem pitanje.Kad sipas u ciniju i okrenes je naopako, da li spadne iz cinije?
A za 180? Da li tada isklizne iz cinije ili ne? To sam pitao malopre.Ne razumem pitanje.
Mleko kiselim u šerpi, iz te šerpe sipam u posudice da se tako ukiseli.
Najviše volim da se kiseli u šoljicama, ponekad koristim ovakve teglice koje imaju zavrtanj zbog čuvanja u frižideru.
Kada razasipam u činijice, to su one zemljane, donete iz Grčke, ambalaža od ovčijeg kiselog mleka.
Činijicu mogu da okrenem pod uglom od 90 stepeni, kao ovu teglicu na slici.
?!A za 180? Da li tada isklizne iz cinije ili ne? To sam pitao malopre.
Pa, bilo bi nezgodno za 360.?!
Zašto bih okretala činiju za 180 stepeni?
Taj deo ne razumem, shvatila sam šta si pitao.
Nigde nisam napisao da je kiselo mleko koje ti pravis lose i nekvalitetno, pa da pravis poredjenje sa zdravom jabukom...I jabuka , mada jedra i zdrava, stoji na grani dok je ne udariš.
Ja pravim kefir.Zavici od mleka nekad lici na kiseko nekad na jogurt

Kupovno mleko ne mora da provri. Čak šta više, i ne treba a u tom slučaju se ne uhvati kajmak. Zagrej mleko na oko 65 stepeni i skini sa ringle.Ja imam neki recept gde se mleko skuva pa ohladi na 60 stepeni i onda ubaci kiselo mleko unutra.
Nego, uvek imam problem jer se na tom mleku dok se hladi napravi kajmak i ne znam šta sa njim. Ako ga promešam budu komadići u kiselom mleku i to mi se uopšte ne sviđa?
Šta radite sa tim kajmakom?
Prokuvam mleko pre kiselenja. U suprotnom, bude rastegljivo.Kupovno mleko ne mora da provri. Čak šta više, i ne treba a u tom slučaju se ne uhvati kajmak. Zagrej mleko na oko 65 stepeni i skini sa ringle.
Ne koristim kupovno nego domaće sa pijaceKupovno mleko ne mora da provri. Čak šta više, i ne treba a u tom slučaju se ne uhvati kajmak. Zagrej mleko na oko 65 stepeni i skini sa ringle.
e onda moraš da ga prokuvaš.Ne koristim kupovno nego domaće sa pijace