Kipar otvara kockarnice da bi pokrenuo privredu!

Predsednik Kipra Nikos Anastasijades je danas izjavio da će ta zemlja otvoriti kockarnice i ojačati turizam kako bi ponovo pokrenula privredu.
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/378663/Kipar-otvara-kockarnice-da-bi-pokrenuo-privredu
Mogli bi da legalizuju i prostituciju:ok:
Sudbina "posrnulih" i novih clanica EU - kocka i prostitucija:whistling:

A sta je lose u tome? :dontunderstand: Pa bolje je da si dobar u kocki i prostituciji, nego da si ocajan u industriji i poljoprivredi, a trosis ogromne pare na to u cemu si los, kao mi.

Pa?

Vidim Las Vegasu i Monaku bas lose ide...

Americka privreda je vojna,monako zivi od imovinskih poreza.

- - - - - - - - - -

A sta je lose u tome? :dontunderstand: Pa bolje je da si dobar u kocki i prostituciji, nego da si ocajan u industriji i poljoprivredi, a trosis ogromne pare na to u cemu si los, kao mi.
Sta dobija drzava time? Sta proizvodi,sta izvozi?
Kockarnice drzi mafija,tako da to sa privredom nema veze.

Americka privreda je vojna,monako zivi od imovinskih poreza.

- - - - - - - - - -

Sta dobija drzava time? Sta proizvodi,sta izvozi?
Kockarnice drzi mafija,tako da to sa privredom nema veze.

Proizvodi najtrazenije moguce usluge na svetu. Znas, nije ti to masa industrijske proizvodnje gde drzava mora da ti trazi trziste, i gde moras na vestacki nacin da pumpas traznju. Trziste za ove usluge je najprirodnije moguce, nisu potrebne nikakve vestacke stvarti, nikakve subvencije i nikakva pomoc drzave. Naravno, pored kocke i prostitucije, dodao bih tu i drogu.
Kockarnice ne drzi mafija, nego privatnici, sposobni ljudi. Za razliku od seljobera kojima je potrebna pomoc drzave da bi proizvodii, ljudima u ovom sektoru to nije potrebno.

Od cega zivi Makao?

Sta se za vojsku proizvodi u Las Vegasu majke ti?
У Вегасу се троши оно што је произведено у другим деловима САД и шире.
Мада пада у очи да је за целу Канаду, САД и доста осталих латино држава Вегас практично монополиста, као и Монако за Европу, или Макао за Кину.
Могуће да ће Кина добити због своје огромности још један центар коцке попут Макаоа, али то је отприлике све, остали центри су друголигаши, а Кипар неће бити ни то.

Las Vegas je iluzija. Da Amerika zivi od toga propala bi odavno.

A ti mislis da je moguce da se zivi od vestacki pumpanje traznje, kao u slucaju vojne industrije? Ovo je najprirodniji i najzdraviji biznis ikada. Ljudi ce uvek biti spremni na prirodan nacin da trose pare na usluge poroka. Ne postoji normalnija i zdravija proizvodnja od proizvodnje poroka. Njima nije potrebna NIKAKVA pomov drzave, za razliku od skoro svih ostalih sektora. I to tebi ne govori nista? I dalje mislis da je potrebno da proizvedes nesto sto niko nece da kupi, i da je to zdravije nego da proizvedes uslugu koji ce svi hteti da kupe.

У Вегасу се троши оно што је произведено у другим деловима САД и шире.
Мада пада у очи да је за целу Канаду, САД и доста осталих латино држава Вегас практично монополиста, као и Монако за Европу, или Макао за Кину.
Могуће да ће Кина добити због своје огромности још један центар коцке попут Макаоа, али то је отприлике све, остали центри су друголигаши, а Кипар неће бити ни то.

Pa sta je onda problem?

Da nema LV gde bi se potrosilo to sto je proizvedeno? Mislis da vlada drugde pomama za neonskim znacima i plasticnim cipovima?

Dakle potraznja za kockanjem generise ponudu kazina i potraznju za ostalim stvarima, aparatima, hotelskim smestajem, picem, hranom, zabavom itd.

Dakle kockarnice imaju pozitivan egekat na celu industriju

Pa nemaju oni samo LV, imaju i Reno, Atlantic City i gomilu drugih.

I pametna zemlja nece ziveti samo od jedne stvari sta god to bilo
Имају они легализовану коцку у 49 од 50 држава(заборавио сам ту педесету), али то су све друголигаши у односу на Лас Вегас, чак и Атлантик сити.

Ne znam,to pitaj one koji imaju trgovinski suficit.
Zemlje sa najrazvijenijim turizmom u Evropi su uveliko na prosjackom stapu.

Zato sto pare od turizma trose na potrosnju, i na besmislenu infrastrukturu, da bi vestacki pumpali parazite iz gradjevinske industrije. I ti sada kazes da je neka putarska parazitska industrija kojoj drzava mora da obezbedi 1000 stvari, normalnija, i da stvara vredniju novu vrednost od proizvodnje poroka :lol:

Malogradjanstino modernih levicara srednje klase, eve me :lol:

Poslednja izmena:
Кипар и онако живи од туризма, за њих то није неки велики корак.

Вама би било боље да мање жалите Кипар а више себе, јер ће Кипар и као пловећи бурдељ имати животни стандард три пута бољи од српског.

A ti mislis da je moguce da se zivi od vestacki pumpanje traznje, kao u slucaju vojne industrije? Ovo je najprirodniji i najzdraviji biznis ikada. Ljudi ce uvek biti spremni na prirodan nacin da trose pare na usluge poroka. Ne postoji normalnija i zdravija proizvodnja od proizvodnje poroka. Njima nije potrebna NIKAKVA pomov drzave, za razliku od skoro svih ostalih sektora. I to tebi ne govori nista? I dalje mislis da je potrebno da proizvedes nesto sto niko nece da kupi, i da je to zdravije nego da proizvedes uslugu koji ce svi hteti da kupe.

To nije biznis vec prodaja magle. Kao kad bi rekao,trgovina drogom je najzdraviji biznis ikada.
Mislim,mene ne cude tvoji na kapitalisticki nacin degenerisani stavovi pa se mnogo ni ne tangiram.
Znam da je tebi sve sto je usmereno na dehumanizaciju coveka vrhunac.
Droga,prostitucija,kocka,kladjenje,profesionalni sport, sve je to mocvara kojom se ti napajas

Pa sta je onda problem?

Da nema LV gde bi se potrosilo to sto je proizvedeno? Mislis da vlada drugde pomama za neonskim znacima i plasticnim cipovima?

Dakle potraznja za kockanjem generise ponudu kazina i potraznju za ostalim stvarima, aparatima, hotelskim smestajem, picem, hranom, zabavom itd.

Dakle kockarnice imaju pozitivan egekat na celu industriju
Пиће и храну трошио би и без коцкарнице, то је јасно, ваљда?
А коцка може бити и порок зато постоји и ,,индустрија" одвикавања од коцке...уствари и дрога је добра јер постоји(а и кошта) ,,индустрија" одвикавања од исте.

Имају они легализовану коцку у 49 од 50 држава(заборавио сам ту педесету), али то су све друголигаши у односу на Лас Вегас, чак и Атлантик сити.

LV ima najbolju reklamu, Sinatra, Presli, filmovi, boks itd.

Njima treba skinuti kapu, tamo gde je sad LV bila je pustinja a sada visemilionski grad

Кипар и онако живи од туризма, за њих то није неки велики корак.

Вама би било боље да мање жалите Кипар а више себе, јер ће Кипар и као пловећи бурдељ имати животни стандард три пута бољи од српског.

Ko se jos poredi sa srpskim standardom...
Poneki zalutali hrvat eventualno:lol:

To nije biznis vec prodaja magle. Kao kad bi rekao,trgovina drogom je najzdraviji biznis ikada.
Mislim,mene ne cude tvoji na kapitalisticki nacin degenerisani stavovi pa se mnogo ni ne tangiram.
Znam da je tebi sve sto je usmereno na dehumanizaciju coveka vrhunac.
Droga,prostitucija,kocka,kladjenje,profesionalni sport, sve je to mocvara kojom se ti napajas

Pa onda je ta magla vrednija od bilo koje fizicke stvari, jer traznju za tom maglom nije potrebno pumpati na bilo koji vestacki nacin.
Droga, prostitucija, kocka i profesionalni sport su sektori koji najmanje zavise od parazita i drzave (naravno, tu ne racunam ove nase kvazi profesionalne klubove, to su gvna parazitska). To su zdrave proizvodnje, za razliku od mase drugih proizvodnja. Oni se cak i oporezuju maksimalno, i time daju pare da bi paraziti mogli da se foliraju kako oni proizvode nesto mnogo bitno.

Back