KINESKI OHO-HO SUFICIT-GDE LI ĆE ULOŽITI LOVU?

• Začetnik teme Začetnik teme tacy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
pa mogli bi da daju koji dolar i napacenom kineskom narodu ,mislim u evidentno sjebanoj Srbiji se penzioneri jos uvek samo guraju i tuku za jeftinije Miskovicevo ulje dok se u bogatoj ekonomskoj velesili Kini ,koja samo sto nije prestigla Ameriku, vec gaze i ubijaju za litar jeftinijog ulja pa racunam kad vc ne znaju sta ce sa parama mogli bi bar malo da porade na tome da im narod ne zivi kao najprimitivnije zivotinje koje se medjusobno ubijaju ne bi li prezivele
http://www.rtrs.tv:8082/vijesti/vijest.php?id=44918

ako si video kako se kod nas na otvaranju svakog supermarketa ili pri nekim akcijama snizenja rulja ponasa onda znas da onakva vest i nije neki argument kojim bi mogao da kontriras cinjenici da je Kina danas na putu da postane ozbiljan igrac u svetskim ekonomskim(i vojnim) okvirima...

ako si video kako se kod nas na otvaranju svakog supermarketa ili pri nekim akcijama snizenja rulja ponasa onda znas da onakva vest i nije neki argument kojim bi mogao da kontriras cinjenici da je Kina danas na putu da postane ozbiljan igrac u svetskim ekonomskim(i vojnim) okvirima...
pa bio je i SSSR ozbiljan igrac ,cak i ozbiljniji nego danas Kina pa su mu opet stanovnici ziveli ko poslednja stoka koja se jebavala za jedne farmerice iz Trsta i bocu parfema .

pa bio je i SSSR ozbiljan igrac ,cak i ozbiljniji nego danas Kina pa su mu opet stanovnici ziveli ko poslednja stoka koja se jebavala za jedne farmerice iz Trsta i bocu parfema .[/QUOTE

ne brini,mi se danas jebavamo i za manje pod okriljem Evrope,a ne moramo ni do Trsta da idemo....uzgred,sad bilo na TVu,dal mi se ucinilo ili rekose da sa Kinom imamo deficit od MILIJARDU evra??!Eto razloga da molimo Kineze da otvaraju fabrike ovde...

ne brini,mi se danas jebavamo i za manje pod okriljem Evrope,a ne moramo ni do Trsta da idemo....uzgred,sad bilo na TVu,dal mi se ucinilo ili rekose da sa Kinom imamo deficit od MILIJARDU evra??!Eto razloga da molimo Kineze da otvaraju fabrike ovde...

kako se bre yebavash i za manje? :confused:

uh, tebi je bash loshe... batali sine internet. za te pare, moze svasta da se kupi od potrebshtina

kako se bre yebavash i za manje? :confused:

uh, tebi je bash loshe... batali sine internet. za te pare, moze svasta da se kupi od potrebshtina

ne brini se za moju finansijsku situaciju,ja sam tu vrlo sredjen....ali danas u Srbiji obicnim mahanjem kljuceva nekog osrednjeg auta mozes da pokupis klinkicu u nekom kaficu i da je vodis kuci....a to priznaces,nije cak ni pisljivi par farmerki...

pa bio je i SSSR ozbiljan igrac ,cak i ozbiljniji nego danas Kina pa su mu opet stanovnici ziveli ko poslednja stoka koja se jebavala za jedne farmerice iz Trsta i bocu parfema .

Svetolice, mora da si mlad..........pa se ne secas dobro:D:D:D

Za farmerke i parfem, mogao si da karas pola Moskve, sa sve partijskim sekretarom:D:D:D

Redovna tarifa je bila , jeftin karmin, ili najlon carape......;)

ne brini se za moju finansijsku situaciju,ja sam tu vrlo sredjen....ali danas u Srbiji obicnim mahanjem kljuceva nekog osrednjeg auta mozes da pokupis klinkicu u nekom kaficu i da je vodis kuci....a to priznaces,nije cak ni pisljivi par farmerki...

Vec te zamisljam , kako se setas gradom ko ludi eremija , i mases gomilom kljuceva, ne bi li nesto priveo na foru:D:D:D:D:D

Evo jednog citata koji govori za sebe:
,,Zbog modernih gusara Kina je poslednjih godina proglašavala visok stepen pripravnosti ratne mornarice. Najpoznatiji gusar bio je Veng Silijang,koji je 1998. godine oteo brod ,,Čeung Sonu,, i pobio 23 člana posade. Njega su Kinezi uhvatili 1999. godine i streljali zajedno sa 13 gusara.

1999. godina bila je bogata ulovom kod kineskih carinika i graničara. Podignute su optužnice protiv 990 uhapšenih krijumčara. Zaplenjeno je 520 kg droge, 21 milion piratskih CD, 7.350 komada vatrenog oružja i veliki broj kradenih automobila. Glavni krijumčari, medjutim, nalaze se u samoj državi, tačnije u kineskoj armiji. Najbrojnija armija na svetu, 2,8 miliona vojnika, uplovila je u poslovne vode, izmičući kontroli zvaničnog Pekinga. Prema nekim izvorima, kineski komandanti otvarali su rudnike, barove i fabrike za proizvodnju piratskih CD. Ova ilegalna trgovina umanjuje godišnji prihod državne kase za najmanje 200 milijardi juana, tj. 24 milijarde dolara.,,

I tome slično. Kina, izmedju privatne i državne mafije, koju niko ne kontroliše...

Sačuvaj nas, Bože, ruskog kapitala i kineske pešadije...

Preprodaja ljudskih organa, najcesce bez dozvole "donatora" je postao jedan od najunosnijih poslova u Kini, pod drzavnom kontrolom........

Nije ni cudo sto im je suficit toliki, kada su jedini na svetu, koji prodaju bubrege na kilo, ko krompir.......:roll:

An Organ Market with Chinese Characteristics

While there are no statistics available detailing who the recipients of organ transplants are, the majority are probably mainland Chinese citizens. Government cadres, however, are reportedly given preferential status for organ procurement. Doctors at the Shenzhen People's Armed Police Hospital told a former Intermediate Court judge that they would be particularly happy to accommodate his request to obtain a donated kidney for his brother, since they wanted the court to help in arranging a steady supply of executed prisoners' organs.(80) And according to a recent investigative article in a Hong Kong magazine, hospitals usually make a special effort to meet expeditiously the needs of cadres requiring organ transplants:

In the senior cadre wards of high-level hospitals, organ needs are recorded promptly. Instructions from the [Party] leadership say that medical departments should naturally expend every possible effort to meet the needs of loyal servants of the revolution, and so organs from condemned prisoners are first of all reserved for their use. Long before the prisoner is executed...his or her health records, details of blood type and so forth will have been sent to the hospital, which then merely waits for the bullet being fired.(81)

Prompt organ transplant surgery is known to be widely available in China for high-paying foreign or overseas Chinese patients also. Patients are told exactly when they should arrive at the hospital, and the organs duly arrive on time. Quite how hospitals meet patient needs so quickly is a question with grave legal and medical ethics implications, for it would clearly suggest that execution dates are scheduled to conform with patient transplantation needs, rather than with the strict requirements of due legal process.

Body organs from China also seem to be an irresistible resource for a number of nearby Asian countries with chronic donor shortages. In Hong Kong, for example, only fifty-five kidney transplants were performed in 1990, but there was a waiting list of some 600 patients.(82) Shortages in Hong Kong, as in some other Asian countries, are due in large part to a traditional belief that bodies should be buried intact and that "desecration" of the body is to be avoided. (This belief is also widely held in mainland China, but it is apparently not an obstacle because of the ready availability of condemned prisoners.)(83) Despite strong official disapproval by Hong Kong's medical profession and recent government legislative proposals designed to limit the circumstances where prisoners' organs may be accepted for transplant, patients from Hong Kong continue to travel to China for relatively affordable, but often medically dangerous transplant operations.(84)

Back