kineski horoskop .

ravana2

Domaćin
Banovan
Poruka
4.865
koliko ja znam kineski horoskop se dijeli na 4 elementa pa na 12 znakova po godinama pa 12 podznaka po danima u godini i na kraju 12 pod podznaka po satima kada ste rodenji . ima dakle nekih 8500 kombinacija .

ja sam naso sam da sam drvo , zec , macka ali ne mogu otkriti ovo sa satima jer se navodno vrijeme mora racunati po kineskom a ne europskom .

koliko ja znam kineski horoskop se dijeli na 4 elementa pa na 12 znakova po godinama pa 12 podznaka po danima u godini i na kraju 12 pod podznaka po satima kada ste rodenji . ima dakle nekih 8500 kombinacija .

ja sam naso sam da sam drvo , zec , macka ali ne mogu otkriti ovo sa satima jer se navodno vrijeme mora racunati po kineskom a ne europskom .
Uvjek me to zanimalo, ima li neko voljan d ami to sracuna? :D
12.07.1988.

Ja sam Tigar/Petao i zapravo se pronalazim više u Petlu, tj podznaku ( od reči do reči čak) ..u Tigru delimično ..isto kao što se i inače više pronalazim u svom podznaku Škorpije nego u znaku Blizanaca.

zar postoji podznak u kineskom? ja mislim da ne, samo elementi,to mu dodje ko podznak,npr vatreni Tigar navodim tvoj primer,ovisi koje si god,mozda si i vodeni tigar itd..

izgleda da postoji... u postu od firedragon imash link... ja sam po tom prorachunu pacov/zec...:confused:

gde god da sam citao o kineskom horoskopu nigde se ne pominje podznak,vec element..nije to klasican horoskop,znam da su se pominjala neka poredjenja npr zmija slicna biku u zapadnjackom horoskopu i sl. u svakom slucaju pogledam link. /pogled'o zmija/zmija

Poslednja izmena:
pisite ako znate nesto na ovu temu,izgleda da srbe bas i ne zanema ovaj stari horoskop,koji je cenjen u zapadnim zemljama vise nego zapadnjacki horoskop,jer je mnogo kompletniji i konkretniji da ne kazem istinitiji..barem po mom misljenju..

Nije dobar kalkulator ja sam Jarac u zapadnom horoskopu,a ovde mi kaze da sam Koza,a moj znak bi trebalo da bude Bivol.
Nista ovo nevalja.

nema tu greske.svaka godina je rezervisana za jednu od 12 zivotinja,samo sto nova godina uvek pada razlicitih datumaa,obicno kraj januara il pocetak februara,nema greske,cak ni pomenuti bivol i koza nisu ni blizu,posle bivola ida tigar valjda

Pacov je strelac
Bivo je Jarac.
Tigar je valjda Vodolija.

ne,ne..postoje samo izvesne slicnosti,npr zmija ima izvesne slicnosti,neke zajednicke osobine sa bikom u zap. horoskopu,ali ne postoje podudarnosti niti se racuna isto kao zapadnjacki horoskop koji je po mesecima,a kineski se racuna po godinama,i plus godina pacova npr ne pocinje 1.1 nego rekoh nije fixni datum ili kraj januara ili pocetak februara . npr godina zemljane zmije je trajala od 6.2.1989 do 26.1.1990.

pa imas njihov detaljan opis na nekim sajtovima,nadji na netu.eto npr. znam da zmaj i tigar dobro funkcionisu,slcni su,dok su tigar i zmija totalno razliciti i nisu dobra kombinacija.zmaj i zmija mogu zajedno.a opet kazem u kineskom horoskopu ne postoje poklapanja znakova sa zapadnjackim horoskopom,vec izvesne slicnosti ali to se ne uzima kao neki ekvivalent obicnom horoskopu,jer su ipak u pitanju razliciti horoskopi.kineski je stariji od zapadnjackog.a napisah vec da npr. zmija ima odredjenih slicnosti sa bikom sto ne znaci da je to ekvivalentni znak u kineskom horoskopu i obrnuto.

Back