KINESKA ROBA!?

Pozdrav svima koliko vas ima!
Novi sam član ovog foruma a zagolicala me tema oko kineske robe. Sve ste objasnili i sve je jasno a opet mi ništa nije jasno?!
Uputio bih se u Kinu tj. u Shanghai radi nabavke robe ( konkretno bavim se nakitom srebro i bižuterija ) ali nisam 100% siguran kako to sve funkcioniše?
Otišo bih sam pa me pomalo i strah koliko bih se snašao tamo tj.dali bi obavio posao za koji idem i koliko je sigurno biti tamo sam u hotelu. i još jedno pitanje kako se plaća gotovinom ili karticom tj. dali nosim novac u gotovini ili na karticu?
Hvala unaprijed na odgovorima a vjerovatno ću imati još pitanja i pod pitanja. Pozdrav.

Bavim se istim poslom,odmah cu ti reci za srebro,samo Turska.Mada ima i u Srbiji dobro snabdevenih veleprodaja. Ali ako si spreman da kesiras vecu kolicinu novca moj ti je savet-TURSKA ! Imaju i jako dobru bizuteriju daleko bolje od kineske. Mada i kinezi valjaju super stvari u zadnje vreme. Ali za srebro Tursku nemoj da stavis u pozadinu;),pozdrav

Trazim pomoc...Kako legalno da prodajem kinesku robu u svojoj radnji a nemam papire da sam tu istu robu kupio tjst kupljena je kod tih istih kineza u njihovoj radnji u kojoj oni neizdaju nikakav racun,kako je to moguce?!

pa pitas ih da ti daju gotovinski,to ce uciniti bez problema,svaki ima kasu

kako bre gotovinski?Ja njih pitam da mi izdaju racun a oni meni kao"nema racun,nema" e sad nisam jos usao u privatni biznis i u tokove trgovine ali zar mi netreba kad mi dodje inspekcija u lokal tjst radnju da im pokazem fiskalni racun o nabavljenoj robi ili neki drugi racun i papir o poreklu robe?

kako bre gotovinski?Ja njih pitam da mi izdaju racun a oni meni kao"nema racun,nema" e sad nisam jos usao u privatni biznis i u tokove trgovine ali zar mi netreba kad mi dodje inspekcija u lokal tjst radnju da im pokazem fiskalni racun o nabavljenoj robi ili neki drugi racun i papir o poreklu robe?

cudi me da kazu da nema racun kad im malo malo upadaju inspekcije,neretko ih i zatvaraju,naravno da,ako ti nedo bog,udje finansijska,sve to treba da imas,a i jos mnogo toga

cudi me da kazu da nema racun kad im malo malo upadaju inspekcije,neretko ih i zatvaraju,naravno da,ako ti nedo bog,udje finansijska,sve to treba da imas,a i jos mnogo toga

Vidis prijatelju ja trazim male kolicine njihove robe za maloprodaju ali ako nudis...ok...samo ja sam tek u procesu otvaranja radnje...Sta mi to jos treba od papira tjst osim racuna od onog od koga kupujem robu sta mi jos treba?

Mene zanima ako mi neko ovde može pomoći ako zna gde ima kineskih veleprodaja u europi ,trebam sunčane naočale,male svečane torbe,kajševe,šalove...za firencu znam,i budimpeštu,ali ja sam čuo da ima u napoliu,bukureštu,barceloni velika čvorišta sa tom robom jel zna netko nešto,bar neku adresu?

Mene zanima ako mi neko ovde može pomoći ako zna gde ima kineskih veleprodaja u europi ,trebam sunčane naočale,male svečane torbe,kajševe,šalove...za firencu znam,i budimpeštu,ali ja sam čuo da ima u napoliu,bukureštu,barceloni velika čvorišta sa tom robom jel zna netko nešto,bar neku adresu?

koje kolicine uvozis?
zasto ne uvezes direktno iz kine,nego iz evrope?
ne razumem?
placas njima njihovu marzu,pa na tu cenu jos udaras svoju,plus 18% poreza na uvoz
bilo ko, ko uvozi iz Kine direktno,ima da te pokopa sa cenom

planiram ići i u kinu ,ali trenutačno to ne mogu financijski.sada sam u situaciji da mi bolje paše nabaviti robu iz europe modele koji dobro idu,i koje nema konkurencija.imam vezu tako da carina nije problem,a u europi nema granica,tako da mi paše kupiti robi bilo gdje do cca 2000km daljine i voziti kombijem do granice .firencu imam u malom prstu ali ja bi htio još naći negdje drugdje kineske veleprodaje.

planiram ići i u kinu ,ali trenutačno to ne mogu financijski.sada sam u situaciji da mi bolje paše nabaviti robu iz europe modele koji dobro idu,i koje nema konkurencija.imam vezu tako da carina nije problem,a u europi nema granica,tako da mi paše kupiti robi bilo gdje do cca 2000km daljine i voziti kombijem do granice .firencu imam u malom prstu ali ja bi htio još naći negdje drugdje kineske veleprodaje.

ma sta ces u kini za kombi robe,porucis da ti se posalje
no,carina je 0 za robu iz EU,to imao vezu nemao,ali 18% moras da platis...to traze mladjan i boris;)

Dali znate gde stize njihova roba u Srbiji,interesuju me vece kolicine a ne njihove veleprodaje.Dali neko zna nesto o ovome i dali postoji neki lager? Unapred hvala

evo ima ovde jedna otvorena tema EXPORT-UVOZ IZ KINE, tamo ima neki agent nas covek koji sve to radi, sve usluge eto pa pogledaj....

ovo mi dodje sad kao reklama za njega, dal ce mi platiti ovo :eek:

Mi već 8 godina uvozimo iz Kine.

Nedavno smo otkrili gtad YIwu, gde se nalazi najveći veleprodajni centar na svetu.

Grad je pretvoren u market, gde možete pronaći sve što poželite.

Cene su vrlo pristupačne zbog velike konkurencije.

Naravno da se sa uvozom iz Kinese ne treba igrati bez agenta.

U Yiwu-u postoji naš čovek koji ima svoju firmu.

Za više informacija, tu sam da pomognem ili se možete obratiti na office@eagleyiwu.com

Pozdrav

Ako nekome može da pomogne, rado ću podeliti sa vama svoje iskustvo.
Naša porodična firma uvozi robu iz Kine već 8 godina.
Nedavno smo otkrili Yiwu, grad pored Šangaja, gde se nalazi najveći veleprodajni centar na svetu.
Yiwu je posebno interesantan za kupce zainteresovane za više različitih proizvoda u manjim količinama.
Moguće je napravti porudžbinu, manje količine, više različitih proizvoda, po povoljnijoj ceni nego u fabrici. Razlog je jednostavan: u Yiwu-u je velika konkurencija ali i promet.
Pri uvozu sa kinezima se ne treba igrati. Najbolje je naći agenta koji će vam pomoći pri pronalaženju robe po najpovoljnijoj ceni, prevodjenju, kontrli kvaliteta ( VRLO BITNO ), skladištenju, izradi deklaracija sa bar kodom, transportu.
U Yiwu živi naš čovek koji ima svoju firmu i radi kao agent.
Ako imate neko pitanje spremna sam da pomognem ili pišite na mejl strasho.krstevski@tcnbo.com

Back