Kineska patka

sve si pomesala.....altruizam = zrtva za bliznjeg (coveka) = ljubav

razlika je sto se covek svesno odrice svoje dobrobiti radi tudje, dok ce recimo neki pas instiktivno poginuti za svog gazdu...

ljudi bez trunke ovakve ljubavi su vec mrtvi, samo im to niko nije rekao, ali za svakoga ima nade...

na koliko vremena je orocena ovakva ljubav? do smrti? ja ne pristajem da me sa, recimo, mojim detetom smrt rastavi za uvek...ako bih pristao, to bi znacilo da ga istinski ne volim, jer sta mi znaci ovih par trenutaka koje cemo provesti zajedno, naspram vecnosti bez njega?

zato me interesuje jedino Ko mi nudi tu vecnost...a nikakvo teoretisanje gde takve ponude nema me jednostavno NE INTERESUJE,,,

to sto je kod ljudi sve manje zrtvovanja za druge i sve vise lice na zveri, to je vec druga tema...

altruizam

to kako pas funkcioniše mi ne možemo da znamo, možemo samo da vidimo koliko je sličan ili različit od nas nitijedan čovek još nije zaista stupio u komunikaciju sa životinjom.

ne vidim razliku između ljudskih osećanja i instikta, tu razliku smo sami izmislili da bismo svoje afekte uzdigli iznad životinjskih.

misliš da životinje na nastavljaju da osećaju nešto prema onima koje su volele a koji su umrli? odakle ti to? :eek:

izgleda da ne znaš mnogo o životinjama. :roll:

altruizam

to kako pas funkcioniše mi ne možemo da znamo, možemo samo da vidimo koliko je sličan ili različit od nas nitijedan čovek još nije zaista stupio u komunikaciju sa životinjom.

ne vidim razliku između ljudskih osećanja i instikta, tu razliku smo sami izmislili da bismo svoje afekte uzdigli iznad životinjskih.

misliš da životinje na nastavljaju da osećaju nešto prema onima koje su volele a koji su umrli? odakle ti to? :eek:

izgleda da ne znaš mnogo o životinjama. :roll:

a ti znas malo o ljudima...ko prica o osecanjima?? mene romantika ne interesuje...

kazem opet SVESNA zrtva, kad covek zdravorazumski odluci da ce da ugrozi sopstveni interes radi interesa drugog coveka ili drugih ljudi...to je ljubav, a ne nekakva emotivna baljezgarija...

a ti znas malo o ljudima...ko prica o osecanjima?? mene romantika ne interesuje...

kazem opet SVESNA zrtva, kad covek zdravorazumski odluci da ce da ugrozi sopstveni interes radi interesa drugog coveka ili drugih ljudi...to je ljubav, a ne nekakva emotivna baljezgarija...

takve stvari se nikada zdravorazumski ne odlučuju, uvek su proizvod afekta u "spinozijanskom" smislu.

Kao nastavak ove teme, dodacu i sve prisutnije i sve jace glasove iz sveta u korist bojkota olimpijskih igara u ovoj tamnici ljudskih prava .....kini.......

EU sprema bojkot Olimpijade!

Želimo da Olimpijske igre budu uspešne, ali ne po cenu kulturnog genocida Tibetanaca, rekao je Petering. Nemački Olimpijski komitet istupio protiv bojkota Olimpijskih igara u Kini, bez obzira na situaciju u Tibetu

Predsednik Evropskog parlamenta Hans-Gert Potering ne isključuje mogućnost da Evropska unija bojkotuje Olimpijske igre u Pekingu u slučaju da vlasti Kine ne regulišu napetu situaciju u vezi sa nemirima u Tibetu.

Poziv Bušu na bojkot Olimpijade

Vašington -- Predsednica Predstavničkog doma američkog Kongresa pozvala na bojkot svečanog otvaranja Olimpijskih igara u Pekingu.

Nensi Pelosi zatražila je od predsednika SAD Džordža Buša da razmotri takvu mogućnost zbog, kako je navela, stanja ljudskih prava u Kini. Ona je, međutim, rekla novinarima da se "još uvek nada da će Kina odgovoriti" na seriju zahteva, što će, ako budu ispunjeni, eliminisati svaku potrebu takvog bojkota, preneo je Rojters.

FRANCUSKA SPREMA BOJKOT OLIMPIJADE?

FRANCUSKI ministar vanjskih poslova Bernard Kouchner je izjavio kako smatra "zanimljivim" prijedlog da države-članice EU bojkotiraju predstojeće olimpijske ceremonije u Pekingu.

Prijedlog su iznijeli predsjednik Europskog Parlamenta Hans Gert-Poettering, inače član desničarske Europske pučke stranke, te nevladina organizacija Reporteri bez granica. Cilj je tim bojkotom izraziti prosvjed zbog okupacije Tibeta i brojnih kršenja ljudskih prava koje provodi komunistička vlada Narodne Republike Kine.

Njemacka najavila bojkot Olimpijade

Njemačka kancelarka Angela Merkel postala je prvi svjetski lider koji je objavio da neće prisustvovati ljetnoj Olimpijadi u Pekingu, potvrdio je njemački zvaničnik.

Ministar vanjskih poslovaFrank-Walter Steinmeier, osim što je potvrdio odluku Merkelove, izjavio je da će i on i ministar unutrašnjih poslova Wolfgang Schauble bojkotovati ceremoniju otvaranja Igara, javio je Guardian.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Hoce li i ovaj puta , kao mnogo puta do sada krupni kapital biti odlucujuci glas za odrzavanje ovih sramnih igara???.......ili ce ipak svest nekih ljudi i nekih politicara o bednom stanju ljudskih prava u kini i zlocinima koji vrsi komunisticka partija kine prema svom narodu ali i genocidu u Tibetu....naoruzavanju sudanskih pobunjenika koji masakriraju desetine hiljada ljudi, u zamenu za naftu........biti jaca od interesa multinacionalnih kompanija..........Kina jednostavno nije zasluzila da bude domacin olimpijskim igrama........

Sto rece jedan prikan :"

Moj lični bojkot Olimpijade u Pekingu počeo je kada su moji prijatelji koji su u to vreme boravili u Pekingu svedočili o tome šta se desilo kada je delegacija MOK-a uputila zamerke Kinezima na kvalitet vazduha u Pekingu.

Bilo je to jednog decembra.

Vlasti su reagovale tako što su isključile grejanje stambenim blokovima koji su okruživali tačke na kojima se merio kvalitet vazduha.

Kakav praznik sporta, to je svetkovina kapitala nastalog prvobitnom akumulacijom, bahaćenje neopisivih razmera......................

Jasna stvar, drugovi.

Ovi Ameri, Englezi, Japanci i ostali sto su investirali 80 milijardi dolara u Kinu samo prosle godine su budale. Njih ce Kinezi da zavrnu i pokradu, to pisi gotovo. Kukala im majka!

E, kamo srece da sve Forbes 500 kompanije vode eksperti sa Krstarice, 'de bi im kraj bio.

uložili su jer je jeftina radna snaga.
Dobijaju ogromne povlastice i olakšanja.
Samo da donesu novu tehnologiju i znanje.

A kod nas ako neko tako nešto pokuša, izdajnik, prodaja zemlje.

Mislim da toliko lupate, da čaš jedno čas drugo pričate, a odgovora nema.

A što se sada ne spominje Rusija, jeli, gde je tu RUSIJA.
Pa ko ulaže novac, RUSIJA ili USA, UK, Japan, Nemačka.........itd.

POJMA NEMATE

koliko je meni poznato, do sada se iz azije pojavio jedan investitor.....i to iz prijateljske Indije.......onaj sto je unesrecio "magnohrom" , rasprodao inventar fabrike, stavio katanac, i ostavio radnike na ulici......srecan i bericetan se vratio u Indiju.........

a zaboravljas da kazes da je posle tih muvanja kineza i indusa sa nase firme neki miskovic sve bogatiji i bogatiji.ne verujem da su kinezi toliko sposobni.nasi su u ti stecajni poslovi veterani.

ja se na sećam kada je kina tražila neše prijateljstvo i vernost.

aman bre ljudi, ne treba se tako nuditi svakome. imajmo malo samopoštovanja.

trebalo bi da razmišljate kao udavača koja tvrdi pazar a ne ko neka očajnica koja bi se prvom okačila na vrat.

a kako to rade francuski engleski poljski talijanski holandski politicari kada poslusno ispunjavaju zadaci sto ih dobijaju od ameriku.di je njima ponos a sve grande nacion.
traziti saveznike po svetu je normalno.i srbija to radi mnogo dostojanstvenije nego sto to rade slovenci hrvati bosanci crnogorci a o makedonci i siptari da i ne govorim.
ne zaboravi da jedino nad srbijom americkim avijonima nije dozvoljeno da lete i da koriste nasi aerodromi.

srbija izvozi u kinu desetak puta manje nego u crnu goru......izvoz srbije u kinu se na godisnjem nivou meri redom velicine malo veceg dzeparca nekog tatinog sina , tajkuna.....

sve ostalo je prazna prica......

sirovine iz kine???.......daj , bre, uozbilji se......:nono:

Džabe si promenio avatar, kad ono u glavi ne menjaš! Ceo zapad se uvlači Kini, jer misli na sutra, a to što pišu po novinama je da izgledaju kao da su bogati i nezavisni. Momentalno Kina ima takve rezerve, i toliko novaca u zapadnim bankama, da može sve da ih kupi na gomili, i još da joj pretekne! Ali Kinezi ćute i rade, ne hvale se ničim, i ne trućaju bez argumenata. A nisu se ni posvađali sa logikom ni razveli od pameti.:thumbdown::dash::thumbdown::?::?::?:

Džabe si promenio avatar, kad ono u glavi ne menjaš! Ceo zapad se uvlači Kini, jer misli na sutra, a to što pišu po novinama je da izgledaju kao da su bogati i nezavisni. Momentalno Kina ima takve rezerve, i toliko novaca u zapadnim bankama, da može sve da ih kupi na gomili, i još da joj pretekne! Ali Kinezi ćute i rade, ne hvale se ničim, i ne trućaju bez argumenata. A nisu se ni posvađali sa logikom ni razveli od pameti.:thumbdown::dash::thumbdown::?::?::?:

Kapiram da si ti kinez???:think:

Ma neka bojkotuju bice koja medalja vise za nas:!:

Gde su bila ljudska prava kad su nas bombardovali........... Vijetnam, Irak,Hirosima,Nagasaki,Kolonije,unistavanje Indijanaca.........:thumbdown:

Back