Kineska kuhinja - recepti

Волим, и правим, пилећу белину у сосу од поморанџи

немам рецепт, све радим одокативно.
Пилећу белину излупам тучком, посолим, побиберим и похујем на уобичајени начин.

Исцедим сок од 5-6 поморанџи, нарендам мало корице. кашику - две густина помешам са кашиком шећера, размутим са мало воде, сипам у сок, укувам сос.

Шницле поређам на овал и прелијем сосом.
Уз ово служим кувани пиранч.

Док сам живео у Београду, посећивао сам један Кинески ресторан и нашох на нету ову клопу коју си могао јести:

Kineski-restoran-Super-vok04.jpg

Kineski-restoran-Super-vok05.jpg

Заиста је лепог укуса, много арома.

Волим, и правим, пилећу белину у сосу од поморанџи

немам рецепт, све радим одокативно.
Пилећу белину излупам тучком, посолим, побиберим и похујем на уобичајени начин.

Исцедим сок од 5-6 поморанџи, нарендам мало корице. кашику - две густина помешам са кашиком шећера, размутим са мало воде, сипам у сок, укувам сос.

Шницле поређам на овал и прелијем сосом.
Уз ово служим кувани пиранч.
Nikad probala :eek: Hvala :)

d
Док сам живео у Београду, посећивао сам један Кинески ресторан и нашох на нету ову клопу коју си могао јести:

Заиста је лепог укуса, много арома.
daaa....i ja uglavnom volim njihovu kuhinju i kombinaciju ukusa...:heart: zato i trazim recepte...ako moze isprobane...ako napravim i ja nesto...stavljam :lol:

Што се тиче пилетине и слатког, обожавам пилећа крилца са медом.

Пилећа крилца добро оперем, посушим, посолим, побиберим.
У посуду помешам соја сос, маслиново уље и 2-3 кашике меда.
Крилца умачем у мешавину, оставим све да мало одстоји, печем у рерни на пек папиру.

Лири, куцкам пост и видим твој одговор.
Пробај, прелепо је, као и ова крлица.

Што се тиче пилетине и слатког, обожавам пилећа крилца са медом.

Пилећа крилца добро оперем, посушим, посолим, побиберим.
У посуду помешам соја сос, маслиново уље и 2-3 кашике меда.
Крилца умачем у мешавину, оставим све да мало одстоји, печем у рерни на пек папиру.

Лири, куцкам пост и видим твој одговор.
Пробај, прелепо је, као и ова крлица.
Hocu...ja sam od tih slatkih jela samo pilece belo u kiselo-slatkom sosu sa pirincem...mnogo mi se svidelo

Slepi miš u sosu od pacova

Sastojci: 1 veći slepi miš,dva pacova,200gr malih paukova,50gr paučine od tarantule.

Priprema: Urediti slepog miša i prokuvati ga u vodi 30 minuta. Kada je skuvan, izvaditi ga da se ohladi. U zagrejani tiganj dodati ulje,i 200gr paukova, pržiti dok ne dobiju zlatnu boju,urediti dva pacova,iznutrice od pacova dodati u tiganj zajedno sa paukovima,mešati dok se ne dobije kremasta smesa. Kada se dobije željena smesa,preliti je preko prethodno ispečenog slepog miša u rerni. Na kraju,ukrasiti sa 50gr paučine od tarantule.

Prijatno!

Slepi miš u sosu od pacova

Sastojci: 1 veći slepi miš,dva pacova,200gr malih paukova,50gr paučine od tarantule.

Priprema: Urediti slepog miša i prokuvati ga u vodi 30 minuta. Kada je skuvan, izvaditi ga da se ohladi. U zagrejani tiganj dodati ulje,i 200gr paukova, pržiti dok ne dobiju zlatnu boju,urediti dva pacova,iznutrice od pacova dodati u tiganj zajedno sa paukovima,mešati dok se ne dobije kremasta smesa. Kada se dobije željena smesa,preliti je preko prethodno ispečenog slepog miša u rerni. Na kraju,ukrasiti sa 50gr paučine od tarantule.

Prijatno!
cekaj.....kako mislis urediti slepog misa? detalje.... :mrgreen:

Hot Pot Party
Stavite elektricni lonac na sred stola i tu se pred vama krcka hrana. Ovo nije zabavno za jednu osobu vec vece drustvo. Hrana se neprestano ubacuje i kad je skuvana svako uzima sta hoce.
Sustina je da bude sto raznovrsnije povrce, tofu, morski plodovi, razna mesa, ali sve sto je gotovo za par minuta

I onda se jede brat bratu dva sata, niti znas koliko si pozderao niti znas kad je dosta. Kad se lonac isprazni samo se dodaje i dodaje.

Dobro je jer ima puno povrca i zabavno je ali kad se ubaci gomila raznoraznih knedli sa mesom i slicno izgubi se osecaj i prejedete se lako.

Day177lilybday.jpg

Ne znam da li je ovo kineska stvar ali nigde osim u Kini nisam iskusila nesto slicno.

Hot Pot Party
Stavite elektricni lonac na sred stola i tu se pred vama krcka hrana. Ovo nije zabavno za jednu osobu vec vece drustvo. Hrana se neprestano ubacuje i kad je skuvana svako uzima sta hoce.
Sustina je da bude sto raznovrsnije povrce, tofu, morski plodovi, razna mesa, ali sve sto je gotovo za par minuta

I onda se jede brat bratu dva sata, niti znas koliko si pozderao niti znas kad je dosta. Kad se lonac isprazni samo se dodaje i dodaje.

Dobro je jer ima puno povrca i zabavno je ali kad se ubaci gomila raznoraznih knedli sa mesom i slicno izgubi se osecaj i prejedete se lako.

Pogledajte prilog 960197
Ne znam da li je ovo kineska stvar ali nigde osim u Kini nisam iskusila nesto slicno.
Jesam ali ne u Kini...Ima toga u Aziji... :) bolje mi je iskustvo nego sama hrana :mrgreen:

Back