KINA

• Začetnik teme Začetnik teme Zveky
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
blue flower:
da da, ne bih na ljeto, to je i milos rekao. na ljeto cu do srbije vjerovatno. hvala na informacijama. korisne su. sta ima najbitnije da se obidje?
U Shanghaju sam 2005 god bila skroz kratko a sad sam obisla samo par nekih poznatih basta cvijeca i zoloski vrt,vrije me mi ne da!Ako imadnes priliku otidji do Hang zhou,tamo ima svasta da se vidi po meni lijepo,npr lefanta (ogromna zgrada)unutra sva od zlata po istoriji je tu sahranjena zena zmija koja se zaljubila u momka i zatvorila ga tu da sa njim zivi.takodje mjesto Shanhu je vrlo lijepo,duz jedne rijeke su sve ta neka turisticka mjesta,tu sam bas srela dosta ljudi iz australije i engleske,pa onda grad Yi wu,takozvani grad turizma,tu sam bila u robnoj kuci koja je ogromna,duga je nekih 15km na 4 sprata,ima silu ulaza i svaki dio odnosno ulaz se razlikuje po robi koju tu mozes kupiti,a od jednog do drugog ulaza trebas taksijem jer su dosta udaljeni!cim stignem u doboj saljem silu slika trenutno nemam ni jedne!prekuce sam bas produzila vizu i dobila do 26.5 boravak pa sad stalno mislim do kad da ostanem,pozelila sam svoj doboj a i ovde mi je lijepo!!!poz

ja imam drzavljanstvo srbije i bosne. ali koristim srpski pasos, u njemu imam boravisnu vizu emirata, tako da vize vadim u abu dhabiju.
bosanski sam koristila za tursku, te sam dzabe usla :)

blue flower:
eh, super, hvala.
e, pa ako ostanes do 26.5. mozda se vidimo...
a sta ti radis tamo, odmor ili posao? to je super kad se ode na tako duze. ah...
Ma nevjerujem da cu ostati,karta mi vazi do 29.4 a ako ostanem duze onda trebam doplatiti jos nekih 100 eura,opet nista ne mogu zasigurno reci,vidicu!!!
Ovde sam i na odmoru a i poslovno!!!!veliki pozdrav svima iz Shanghaja!!!!!!!! :razz:

blue flower:
ja imam drzavljanstvo srbije i bosne. ali koristim srpski pasos, u njemu imam boravisnu vizu emirata, tako da vize vadim u abu dhabiju.
bosanski sam koristila za tursku, te sam dzabe usla :)

Kakva je procedura dobijanja vize sa srpskim pasošem?
Verovatno je lakša u inostranstvu nego ovde :shock: ?

Pretpostavljam da mislis na kinesku vizu, ne za Emirate... Ovde (BG) je uzasno lako, tesko mi je da zamislim da bi igde procedura mogla biti jednostavnija. Treba ti samo rezervacija avionske karte, slika i popunjen formular. Viza je besplatna i ceka se, valjda, nedelju dana. Uvek dobijes za onoliko koliko si trazio, ni vise, ni manje. Ista stvar za Hong Kong, samo mozda malkice duze traje.

hm, mozda rezervacija hotela, vidi s ambasadom, ko zna da li su takve slucajeve imali.

inace meni je lakse vaditi vize. nema redova, a lakse se dobijaju. velika je garancija to sto imam boravisnu vizu emirata. a procedura je ista sto se papirologije tice, vjerovatno. ovdje znaju traziti izvod iz banke, i pismo od firme da radis kod njih. italijani su mi trazili da u pismu od firme pise da oni garantuju da cu se ja vratiti. to mi bilo smjesno. kaze moj sef: kako ja da znam da ces se vratit? ja kazem: hocu , majke mi! smjesno!

A cime ces, Transsibirskom zeleznicom? :)

Pa, bice dovoljna rezervacija hotela ili pozivno pismo. Ti dokumenti su po sistemu daj-sta-das, kao sto rekoh, viza je samo formalnost.

Uostalom, uvek mozes da odes do najblize agencije / aviokompanije, uradis rezervaciju i odneses u ambasadu, i onda je otkazes... Nije bas veoma moralno, ali u svakom slucaju funkcionise.

meelosh_bg:
A cime ces, Transsibirskom zeleznicom? :)

Pa, bice dovoljna rezervacija hotela ili pozivno pismo. Ti dokumenti su po sistemu daj-sta-das, kao sto rekoh, viza je samo formalnost.

Pa mnogi su i njome putovali do Kine, ne znam šta je tu čudno... u Kini se može ući ikopnenim putem, i pomorskim i iz bilo koje susedne države (čak i S. Koreje). Ne znam zašto se uvek oslanjati na tur. agencije i njihove uslove putovanja :???:

ja te potpuno podrzavam. tako je i zanimljivije. ako ides vozom vidis jos stosta usput. ja licno zelim da ustedim vrijeme, sta cu, malo je mjeces dana godisnjeg, a toliko zanimljivih destinacija ima. zato se i za agencije odlucujem, da ustedim vrijeme, da mi bude sve na tacni. naravno, ne uvjek.

Ma salim se malo, super je to avantura, samo ne znam koliko je to vremenski i finansijski zahtevno ako kreces iz Srbije... Vozna karta od Moskve do Pekinga je sve, samo ne jeftina - u svakom slucaju kosta mnogo vise od aviona. Da ne govorim da povratni put uzme pune dve nedelje...

Takodje, ima jedan mali problem sa kopnenim ulaskom u Kinu - ako im jos uvek vaze pravila od pre nekoliko godina, oni ne priznaju medjunarodne vozacke dokumente, sto znaci da moras imati kinesku vozacku dozvolu da bi vozio na kineskoj teritoriji.

meelosh_bg:
Ma salim se malo, super je to avantura, samo ne znam koliko je to vremenski i finansijski zahtevno ako kreces iz Srbije... Vozna karta od Moskve do Pekinga je sve, samo ne jeftina - u svakom slucaju kosta mnogo vise od aviona. Da ne govorim da povratni put uzme pune dve nedelje...

Takodje, ima jedan mali problem sa kopnenim ulaskom u Kinu - ako im jos uvek vaze pravila od pre nekoliko godina, oni ne priznaju medjunarodne vozacke dokumente, sto znaci da moras imati kinesku vozacku dozvolu da bi vozio na kineskoj teritoriji.
Da,u Kini je jos uvijek to pravilo,ne priznaju medjunarodnu vozacku!!! 8-)

Pazi, najjeftinije je, koliko ja vidim - kuset za cetvoro preko $600 povratna, osim ako ne zivis u Moskvi, pa da si priustis varijantu da mesec dana ranije licno kupis onu za nesto vise od $400. I to je od Moskve, a kako i posto do tamo je posebna prica. Da ne govorim da ti za to treba najmanje pet viza, a ko zna koliko to sve kosta...

Ja sam leteo Aeroflotom iz BGa za 270€+takse, sve zajedno nesto ispod 350€. Bila je to sjajna promocija, ali ni sada karte nisu vise od 500€. Naravno, ne kod svake kompanije, British je recimo znacajno skuplji od toga...

Ako ti je do razgledanja Rusije, mislim da postoje bolje varijante, makar da stanes u svakom mestu... Ovo na pet minuta po stanicama mislim da i nije neki dobitak, osim sto imas jedinstvenu priliku da gledas prirodu.

blue flower:
Dobojka, kakvi su hoteli sa 3 zvjezdice u Shangaju, evo jedan imam u ponudi: Rendezvous Merry, location: Puxi.
Oj danas sam skroz da prostite na izrazaju popizdila,izgleda da ce mo se moj plavi cveticu upoznati u ovoj dalekoj zemlji!***** im majku da im *****,ja kupila kartu sa otvorenim datumom povratka s tim sto mi je zadnji polazak 29.4 a ako se kasnije vratim trebam doplatiti jos 100eura,ja danas zovem da rezervisem mjesto 10.4 a piz... mi rece da trebam doplatit jos 3000 juena znaci 600km,pa sam se svadjala pola sata sa njima zasto da doplacujem kad se vracam prije 29.4,kazu da je april prepun pa ako bih se vracala u maju doplatila bih 1000juena tj 200km.o ***** im sve zivo!!!!!!!!!!
sto se tice hotela sam da ti kazem da ne gledas na zvjezdice to je ovde nikakvo mjerilo,ispod 50 eura dnevno je sve krs!pozdrav

nemoj da se nerviras, gledaj pozitivnu stranu-upoznaces mene!!! ;)
vidi da iz toga sto ostajes izvuces neku korist. mozes otici malo dopekinga ili hong konga.
ja bih voljela da se upoznamo. jel znas za taj hotel sto sam te pitala?

blue flower:
nemoj da se nerviras, gledaj pozitivnu stranu-upoznaces mene!!! ;)
vidi da iz toga sto ostajes izvuces neku korist. mozes otici malo dopekinga ili hong konga.
ja bih voljela da se upoznamo. jel znas za taj hotel sto sam te pitala?
Ma nije mi krivo sto ostajem,naravno,vec pucam od muke sto tako lazu ljudima,govore jedno a kad kupis kartu druga prica!!Znam gdje je Puxi al neznam licno hotel!Kao sto sam ti rekla za 50 eura i naravno preko ima super hotela al sve ispod 50 eura ti ne bih preporucila!U Shanghaju je najvise hotela sa 3 zvijezdice al se svi razlikuju,ne znam sta ti je najbitnije,meni je na prvom mjestu bilo da su cisti,sve ostalo moze proci,al ne bih mogla prespavati gdje je neuredno i gdje ima nekih buba!!!!!po svoj prilici izgleda ce mo se upoznati u kini,bas zanimljivo.ti iz sarajeva ja iz doboja pa NADJOSMO KINU DA SE U NJOJ UPOZNAMO!!!POZZZZZZZZZZZZ :razz:

Back