- Poruka
- 5.911
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa gde ćeš gori konzumerizam i opterećenost brendovima nego u toj aziji?S obzirom da imam drugare tamo, a da o istoj vrelo malo znamo, jer zivomo pod uyicajem svega sto dolazi sa zapada, ne znajuci da na istoku postoji mnogo naprednija civilizacija.
lepo za ziveti ovde, huh?
Pogledajte prilog 1703220
pa jesu uzeli i jedno i drugo, napisao sam...da su izvukli i od kumunizma i od kapitalizma sta im odg.Pa gde ćeš gori konzumerizam i opterećenost brendovima nego u toj aziji?
Mislim slažem se da je orijentalna kultura fantastična, ali ovo što si ovde prezentovao je bukvalno kopija zapada ili sad već možemo reći njihova verzija zapadnog sveta
Živeo tamo ne bi, da posetim svakako bih. Ali tek kada završim sa J.I Azijom i Japanom, tj. Kina me najmanje privlači od njih.
Ako ne voliš da radiš, zaboravi na život u Azijipa jesu uzeli i jedno i drugo, napisao sam...da su izvukli i od kumunizma i od kapitalizma sta im odg.
Ja ne bih ziveo u Japanunit volim da radim, nit volim guzvu
nisam ni ja jos siguran, ali da mi je privlacno jeste. Posebno me ta prica o bezbednosti kupilaDevojka s kojom sam išao u srednju je završila španski na Filološkom, a onda sa budućim mužem otišla u Kinu da živi, evo već godinama su tamo i ne žale se. Dobili su i klince tamo koje su vodili u tokijski Diznilend, znači ne ide im loše svakako.
Što se mene tiče, isto kao korisnik iznad, rado bih posetio tu zemlju i obišao šta ima da se obiđe, ali nisam siguran da bih živeo tamo. Isto kao i Japan.
Такође и ја, мада што се тиче Азије посетио сам само Турску и Кину.Nista od gore napisanog nisam videla niti dozivela u Pekingu i okolini.
Lepo si napisao...meni odisu aristokratski. Umereni, suzdrzani, kulturni, obrazovani sto se ne bi reklo za vecinu nekih drugih zemalja u tom delu sveta.
Naravno rulje ima svuda ali ovi drze nekako do sebe.
Meni se bas to svidelo. Nista vulgarno, drecavo, nametljivo. Kao dah svezeg vazduha dostojanstva i lepote u svom izvornom obliku. Ne mislim samo na zene, to je prosto druga civilizacija...Na mene je ostavila utisak smernosti, ponosa i dostojanstva. Na primer Hong Kong mi je ono kao zapad...nebo i zemlja naspram Pekinga i okololine.Такође и ја, мада што се тиче Азије посетио сам само Турску и Кину.
Кина је толико велика, да људи неправедно је генерализују, исто као и С.А.Д. и Американце.
Није исто живету у Њу Џерзију, Детроиту и негде у северном делу где људи као рецимо Минесота где не закључавају улазна врата.
Мени је у Кини све било чисто, чак сам јео и уличну храну, а ретко сам виђао да људи пљују по улици, мада виђао сам сељачине и то су били туристи из ко зна какве кинеске вукоје&ине.
Њихова баш колективна навика коју сам приметио је да када зевају не стављају руку на уста.
И сличнији су Русима, нису зимогрожљиви као просечни Срби. Има јако лепих Кинескиња, али не сређују се превише као наше.
Слажем се.Meni se bas to svidelo. Nista vulgarno, drecavo, nametljivo. Kao dah svezeg vazduha dostojanstva i lepote u svom izvornom obliku. Ne mislim samo na zene, to je prosto druga civilizacija...Na mene je ostavila utisak smernosti, ponosa i dostojanstva. Na primer Hong Kong mi je ono kao zapad...nebo i zemlja naspram Pekinga i okololine.
I ja...Слажем се.
Мене зато Хонг Конг и не привлачи као нека друга дестинацију коју бих посетио следећи пут, пре бих отишао у Zhangjiajie и Шангај.
Bio sam u Kini i poslom i turisticki , nikad ne bi volio zivjeti tamo.moj drug zivi u Kini od 2018. , drugi drug je bio godinu dana. Ko ti je rekao da je robovlasnicko drustvo? Zapadni mediji ili?
I jedan i drugi, su odusevljeni zivotom tamo.
Ovaj sto je bio godinu dana, non stop hvali Kinu, tamo je predavao engleski, vukendom mu dosadno u Sangaju, 30 e avion, ode na jug na more da se brcka, bude tamo za vikend vrati ze punih baterija.
Bezbedno, niko ti privatne stvari nece ukrasti, mozes lap top ostaviti na sred ulice. Svaki kvart sa par zgrada ima cuvara, saobracajna policija nema pistolje uopste. Za svaciji dzep se moze nesto naci, ako hoces jeftino mozes za 1 dolar jesti rucak. Itd itd
Oni su uzeli najbolje i iz komunizma i iz kapitalizma. Nije to nikakvo robovlasnicko drustvo, posebno veliki gradovi Šenzen, Sangaj, Hong Kong je malo drugaciji sto se tice uredjenja, i vise vuce na zapad.
Srednja klasa, skoro svaka zgrada ima bazen i teretanu za stanare
To je osjecaj kad si kratko na odmoru, ja sam radio u Kini nekoliko puta,partija im odlucuje sve i kao clan partije imas daleko vece privilegije iako nemas nikakvih kvaliteta ,cak odredjuje i privatnim firmama sve. Hrana u fabrikama se ne moze jesti, jedni prema drugima su veoma zatvoreni, ne prihvacaju te i ne vjeruju ti nista, rade veoma puno sati, vise puta sam se i borio za prava radnika na nizim pozicijama itd.Meni se bas to svidelo. Nista vulgarno, drecavo, nametljivo. Kao dah svezeg vazduha dostojanstva i lepote u svom izvornom obliku. Ne mislim samo na zene, to je prosto druga civilizacija...Na mene je ostavila utisak smernosti, ponosa i dostojanstva. Na primer Hong Kong mi je ono kao zapad...nebo i zemlja naspram Pekinga i okololine.
Verujem da je to tacno ali to ne menja moj utisak. Ja ne volim destinacije na kojima su ti ljudi u faci i vise ti na telu, smeskaju ti se bezrazlozno (tj. sa razlogom da ti izmame pare ili nesto drugo) a dosadila mi je i buka i golotinja, neumerenost u bilo kakvom obliku.To je osjecaj kad si kratko na odmoru, ja sam radio u Kini nekoliko puta,partija im odlucuje sve i kao clan partije imas daleko vece privilegije iako nemas nikakvih kvaliteta ,cak odredjuje i privatnim firmama sve. Hrana u fabrikama se ne moze jesti, jedni prema drugima su veoma zatvoreni, ne prihvacaju te i ne vjeruju ti nista, rade veoma puno sati, vise puta sam se i borio za prava radnika na nizim pozicijama itd.
Slazem se osim buke i golotinjeVerujem da je to tacno ali to ne menja moj utisak. Ja ne volim destinacije na kojima su ti ljudi u faci i vise ti na telu, smeskaju ti se bezrazlozno (tj. sa razlogom da ti izmame pare ili nesto drugo) a dosadila mi je i buka i golotinja, neumerenost u bilo kakvom obliku.