Кина версус Индија

ВОДКА

Iskusan
Banovan
Poruka
5.913
Ко има бољу авијациију од ове две земље, пре свега у ловачкој авијацији, која ће земља пре добити ловац пете генерације, која је технолошки супериронија, која има бројчано више авиона итд...
 
Али зато кад дође Индиска верзија ПАК ФА прогутаћа Ј20 као да не постоји.

Индија има бољу авијацију МКИ је далеко бољи од МКК,Мираж, МИГ21 ко још које Индија има су много бољи него Ј8 и остали у генерацији,е сад она предност,е сад Кина смањује доста ту предност са Ј10,Ј11,Су27 тако да су ту негде.МИГ29 Индија може да се супростави Ј10 и Ј11,али Су27не то смо виделе на ратишту,е сад са 126 нових авиона(вероватно ће то бити МИг35) нешто немогу да сконнтам који су све документи потписани када је задњи пут био Медведев за авион 5 генерације су потписали,за транспортни авион је то било одавно, спомиње се неколико уговора о војној авиацији,а одједном се смањује са 13 на 11 милијарди за 126 авиона(Грпен отпада у страту) ЕФ2000 и Рафал су технолошки још застарели јер немају нишан на кациги,Рафал се показао у АВганистану када неможе да без помоћи другог авиони ласерски наводи своје бомбе,а то Индији неће да промакне,нама мождда хоће,али Индији никако ,а скупи су превише,оружије немају,јер Метеор иде после 2017 када ће код њих авион 5 генерацијетако да вероватно иду са списк и европљани,САД неће дати линценцу за нови Ф18,е сад остаје Ф16ИН и МИГ35 у великој борби и видећемо исход.Још нешто ЕФ и Рафал немају АЕСА радар тек после 2012,а највероватнији око 2015,а ако не чак кад дође метеор добије АЕСА радар,а Ф16ИН и МИГ35 га имају,тек тада ЕФ и рафал добијају нови мотор тако да од европљана нема ништа.
 
Poslednja izmena:
Што се тиче тендера за 126 авиона, и Амери и Руси су испушили, Индија је у ужи избор уврстила Рафал и Јурофајтер с тим што ће се вероватно одлучити за овај први. Уколико се Србија не одлучи за МиГ-35, бојим се да ће тај авион остати вечити прототип а можда ће се и ОКБ Микојан потпуно угасити.
 
Што се тиче тендера за 126 авиона, и Амери и Руси су испушили, Индија је у ужи избор уврстила Рафал и Јурофајтер с тим што ће се вероватно одлучити за овај први. Уколико се Србија не одлучи за МиГ-35, бојим се да ће тај авион остати вечити прототип а можда ће се и ОКБ Микојан потпуно угасити.

Пренеки дан је била вест и лепо се спомињу сви авиони да су још на тендеру.МИГ неће угасити јер се ради на авиону МИГ-САКТ за који још нико нема односно нешто најближе летећам тањиру и бомбартдеру баз пилота.

http://www.flightglobal.com/article...ias-mmrca-battle-enters-the-final-rounds.html
али треба счекати и видети.
 
MiG je najverovatnije zavrsio svoju pricu. Izduvali su u Indiji i to je to. Sve sto su imali je prezvakani dizajn 29-e, od koga bezuspesno pokusavaju da naprave nesto novo. Sad kad su ih sve spojili, ljudi iz Suhoja ce voditi glavnu rec.

Inace RV Indije je jos ranije dogovorilo nabavku novih velikih transportnih aviona, Boingovih C 17-III Globmastera.
 
Kinezi ce ubrzo tu voditi glavnu rec... Imaju para neznaju sta ce sa njima, a ko nezna sta je dobro zna sta je skupo pa nemora mnogo ni da pametuje (tj. nemoraju kao nasi 20 godina da odlucuju koji ce avion da kupe)... Indija mozda trenutno ima primat ali Kinezi napreduju brze nego ostali, vojni budzet samo raste, Ameri ih svake godine opominju (a nije da su se ovi zbog toga nasekirali), J-10 sigurno je iza PAK FA (ali kao sto vec rekoh ko ima para moze sve da kupi, a tu pre svega mislim na znanje i tehnologiju), a i da ne zaboravim u Kini je na vlasti jednopartijski sistem, nema opozicije tako da oni u svakom momentu mogu da odluce gde ce da upumpaju i koliko novca, a da za to niko nepita...
 
Kina kao država ima veliku prednost u odnosu na Indiju zato što je sada praktično sposobna da sama proizvodi sve tipove aviona : od lakih lovaca do bombardera .

Za razliku od njih Indija ima samo jedan domaći projekat (HAL Tejas) , sa kojim ima dosta problema . Pa čak i taj projekat dosta zavisi od stranih dobavljača , pre svega po pitanju motora i avionike .

U takvoj situaciji , Indija će uvek morati da vodi računa šta njeni dobavljači opreme misle o trenutnoj indijskoj politici .
 

Back
Top