Kina prodaje dolar , kupuje evro

Milan od Gruze

Buduća legenda
Poruka
46.833
Кина последњих недеља продаје велике партије америчких долара из својих девизних резерви и купује евро. Ову вест активно коментаришу финансијски аналитичари у читавом свету. Стручњаци сматрају да Кина са њених девизним резервама од три трилона долара већ је потврдила место важног фактора који одређује кретања у светској економији и утиче на доношење политичких одлука.

Према оценама западних финансијских експерата, банка Кине продаје до две милијарде америчких долара дневно и трећину њих пребацује у евро. У контексту деловања финансијских власти Кине на куповини европске валуте на тржиштима наставља да расте курс евра.

kina bez ispaljenog metka pobedjuje USA
previse su im jenkiji duzni

dolar ide niz wc sholju vec decenijama i sumanuto se stampa da prikaze iluziju americke moci

svima savet
niko nije gadljiv na pare
ali ako vam daju dolare pozelecete da ih promenite za nesto sto nece devalvira svaki dan

Nisam ekonomista, ali zar kina ne jaca time evro a slabi dolar? I time pospesuje americki izvoz?

to bi bilo situacija da dolara nema hiljadama puta vishe nego sto vredi
oni su odavno presli tacku bez povratka

jer ce u trenutku biti previse dolara a premalo vrednosti istog
tako da niko ko ima deset prolapih dolara nece moci da kupi proizvod koji vredi deset dolara a odjednom mu je cena 10.000
to smo devedesetih iskusili i mi kad je freemannicefuck stampao za ferari od marka i svoj rat bez smisla i logike za teritorije prodate

to bi bilo situacija da dolara nema hiljadama puta vishe nego sto vredi
oni su odavno presli tacku bez povratka

jer ce u trenutku biti previse dolara a premalo vrednosti istog
tako da niko ko ima deset prolapih dolara nece moci da kupi proizvod koji vredi deset dolara a odjednom mu je cena 10.000
to smo devedesetih iskusili i mi kad je freemannicefuck stampao za ferari od marka i svoj rat bez smisla i logike za teritorije prodate

Reko nisam ekonomista, posmatram iz perspektive obicnog potrosaca. Radim za dolare a zivim u evropi i itekako me pogadja padanje dolara, medjutim sa druge strane, hocu da kupim neku meni potrebnu opremu i proveravao sam cene u usa..neverovatno mnogo jeftinje ( ne povecavaju cene padom dolara ) naravno uz placenu carinu. E sad, zar mislis da puno ljudi kao ja ne razmislja?

Reko nisam ekonomista, posmatram iz perspektive obicnog potrosaca. Radim za dolare a zivim u evropi i itekako me pogadja padanje dolara, medjutim sa druge strane, hocu da kupim neku meni potrebnu opremu i proveravao sam cene u usa..neverovatno mnogo jeftinje ( ne povecavaju cene padom dolara ) naravno uz placenu carinu. E sad, zar mislis da puno ljudi kao ja ne razmislja?

Pad ce se desiti preko noci - najedanput. Prag tolerancije ce da se rasteze dok ne pukne. Kad pukne, onda je gotovo.

Koga zanima moze da pogleda film ZEITGEIST: ADDENDUM...
Film je fenomenalan i veoma konkretno posvecuje paznju vrednosti dolara odnosno odakle dolar vuce svoju vrednost (jer nije vezan za zlato)...
Isto tako film hronoloski sagledava proslost i prilicno pesimisticki gleda na dolarovu buducnost...

U svakom slucaju moja preporuka za isti...
Moze da se gleda na youtubu, evo ga:

Kad pukne, pukli smo svi, ima lopatama da nas skupljaju,ali ima jos do toga

Nije tacno. Bice bolje za sve. Centri nauke , industrije , ekonomije se vec uveliko sele u druge delove sveta koji ce preuzeti kormilo civilizacije.Amerika vec pocinje da koci proces napretka,zbog cega i propada.
Kad bi smanjili apetite i vratili se na svoje mesto, mozda bi se i izvukli, ali politika koju vode, ni najmanje to ne nagovestava.

Мислим да се пар долара мора спречити, као и успон тоталитарне и недемократске Кине. То је опасност за цело човечанство и ако тога дође Европска Србија и њени грађани и грађанке требају са пушкама у рукама стану у одбрану демократије и САД, светионика слободног човечанства.

Nisam ekonomista, ali zar kina ne jaca time evro a slabi dolar? I time pospesuje americki izvoz?

Amerika nema mnogo sta da izveze izuzev oruzja - tu je problem .. preciznije samo jedan od problema ... Jeftina i nekvalitetna americka roba nije nasla svoje trziste .. i dugo ce tebati da ga pronadje ...

Ovde sam vec postavio Dodd- Frankov zakon koji ce izmedju ostalog pokusati da regulise problem spekulativnog kapitala , a takodje da u kombinaciji sa povecanjem kvota nafte iz Abije i neizbeznim ratom na Velikom bliskom istoku pokusati da cenu nafte spusti na 45 $ ( i tada bezvrednih ) ...

Najbolje je gledati na ekonomiju kao na jedan veliki mehanicki sat... On mora da radi savrseno, svi zupcanici moraju da budu centrirani i dobro podmazani... Medjutim sta ce se desiti ako neko baci francuski kljuc u taj mehanizam? Problem kod ovakvih pojednostavljivanja jeste sto je bas kao i u slucaju sata i realnom svetu ekonomije sve je povezano... ATako da nemoze dolar da strada, a da to ne utice na evro, niti moze evro da strada,a da to ne utice na dolar... Isto tako i u ovom slucaju kinezi dobro znaju sta rade, ako bi pokusali da nekako sabotiraju dolar potpisali bi sebi smrtnu presudu, to bi bilo ko kad bi sami sebi odsekli nogu... Ovako Kina pokusava da americi stavi nesto do znanja, a sta do je bar ocigledno kad se radi o ove dve nacije... Koliko daleko je Kina stvarno spremna da ode, to niko nemoze da nam kaze ali jedno je sigurno niko nece ici sam protiv sebe...

Kazem vam pogledajte film odozgo ako vec niste i sve ce vam biti jasnije u vezi dolara i njegovog funkcionisanja...

Zavisi, ako moj poslovni partner posrce a neophodan mu je slab kurs dolara zbog izvoza, odgovara mi slab dolar, jer ako moj partner propadne ne mogu ni ja da pravim pare

Zar nije bolje da ti lepo prodas sve dolare tvog poslovnog partnera koji posrce i kupis pouzdaniju valutu novog poslovnog partnera koji vise obecava. Evropa je jace trziste od Amerike.

Osim toga primarno je to sto se vodi bezpostedna borba za primat u svetu.

Zar nije bolje da ti lepo prodas sve dolare tvog poslovnog partnera koji posrce i kupis pouzdaniju valutu novog poslovnog partnera koji vise obecava. Evropa je jace trziste od Amerike.

Osim toga primarno je to sto se vodi bezpostedna borba za primat u svetu.

Немогу да разумем како је могуће да сте толико дезорјентисани да се радујете посрнућу нашег највећег пријатеља и савезника у оба светска рата.

Back