Ким Џонг Ун: Тешка економска ситуација у земљи, потребан још један "напоран марш"

Smorisha

Buduća legenda
VIP
Poruka
41.996
Stvarno nema većih budala od ovih komunista severnokoreanskih :fdlan::lol:
Sad će ponovo masovno da umiru od gladi ko 90-tih :sad2:
Doduše makar jedna ovakva zemlja je potrebna da bi pametniji ljudi kapirali šta je marksističko ludilo

http://www.nspm.rs/hronika/kim-dzon...nju-novog-petogodisnjeg-ekonomskog-plana.html

петак, 09. април 2021.
ПЈОНГЈАНГ - Севернокорејски лидер Ким Џонг Ун позвао је званичнике владајуће странке да уложе додатне напоре и одрицања како би се превазишла тешка ситуација, слична оној из деведесетих година када је земља прошла тешку економску кризу.
Ројтерс преноси, позивајући се на севернокореску државну агенцију КЦНА, да је Ким у свом позиву партијским функционерима употребио израз "напоран марш”, што је термин који је коришћен почетком 90-тих година када се држава суочавала са четворогодишњом кризом.
kim-dzong-un-severna-koreja.jpg

Агенција наводи да је своје коментаре севернокорејски лидер изнео у јучерашњем говору на затварању конференције за ниже функционере Радничке партије у коме их је позвао да буду активнији и одговорнији у спровођењу новог петогодишњег економског плана који је усвојен на конгресу странке у јануару.
Ројтерс преноси да је Северна Кореја како би спречила ширење пандемије ковид-19 обуставила сва прекогранична путовања и трговинску размену, а те мере, у комбинацији са међународним санкцијама које су на снази због нуклеарног оружја и балистичких ракета Пјонгјанга, одразиле су се негативно на економију земље и покренуле забринутост због нове хуманитарне кризе.
(Танјуг)

U Severnoj Koreji imamo:

1. Joseon cheondogyo cheong(-)udang = Partija Chongdo Vjernika
2. Joseon Sahoeminjudang = Socijldemokratska partija

1617956416413.png

3. Vladajuca "Chosŏn Rodongdang" = Partija rada

1617956476010.png

Na pojedinim izborima umeju da ucestvuju i neke sitnije politicke partije...

JBT, pa kod njih ima vise demokratije nego u danasnjoj Srbiji.... :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Stvarno nema većih budala od ovih komunista severnokoreanskih :fdlan::lol:
Sad će ponovo masovno da umiru od gladi ko 90-tih :sad2:
Doduše makar jedna ovakva zemlja je potrebna da bi pametniji ljudi kapirali šta je marksističko ludilo

Али опет не капирају, него овде пишу похвалне трактате.

"А знаш ти, мој ти, какве су зграде у Пјонгјангу!"

Али опет не капирају, него овде пишу похвалне трактате.

"А знаш ти, мој ти, какве су зграде у Пјонгјангу!"

Da, zato sam ja s godinama shvatio da je najveći problem što SFRJ nije 1948. prevaspitavana od CCCP-a kao Čehoslovačka i Mađarska. Tada bi naše kolege upoznale svu lepotu ruske čizme.

Ovako moramo da živimo sa njihovim Fantazijama o Džuče Kuli i urbanizmu Pjongjanga.gamaleja.html

Da, zato sam ja s godinama shvatio da je najveći problem što SFRJ nije 1948. prevaspitavana od CCCP-a kao Čehoslovačka i Mađarska. Tada bi naše kolege upoznale svu lepotu ruske čizme.

Ovako moramo da živimo sa njihovim Fantazijama o Džuče Kuli i urbanizmu Pjongjanga.gamaleja.html

Са друге стране, те вајне колеге су можда прецизније описане као 'губитници транзиције'. Људи који су изгубили све битке, и остао им је само бес.

Отуд и њихова неутољива жеђ за тријумфима Мадура, Северне Кореје, кинеским бомбама које ће спржит, разумијеш ти мене, Њујорк, и сл.

Са друге стране, те вајне колеге су можда прецизније описане као 'губитници транзиције'. Људи који су изгубили све битке, и остао им је само бес.

Отуд и њихова неутољива жеђ за тријумфима Мадура, Северне Кореје, кинеским бомбама које ће спржит, разумијеш ти мене, Њујорк, и сл.
Da, ne treba zaboraviti da je ovo letztendlich Incel sajt SRY provinijencije, s tim u vezi im je svetonazor donekle skewed.

"Volimo te otadžbino naša" je njihova Crna Pilula.

U Severnoj Koreji imamo:

1. Joseon cheondogyo cheong(-)udang = Partija Chongdo Vjernika
2. Joseon Sahoeminjudang = Socijldemokratska partija

Pogledajte prilog 900929
3. Vladajuca "Chosŏn Rodongdang" = Partija rada

Pogledajte prilog 900930

Na pojedinim izborima umeju da ucestvuju i neke sitnije politicke partije...

JBT, pa kod njih ima vise demokratije nego u danasnjoj Srbiji.... :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Prava ironija , ne znam sto domacine brine SK a u Srbiji u parlamentu svinjska hunta.

Za Severnu Koreju su i srpske 90-te pravo, pravcato zlatno doba.:worth:
A ova sada Srbija bi za njih bila svemirski brod.:lol:
Pazi izgleda si opet dobio napad naprednjaka u lobanji ali nije tacno ...

1klara5.jpg

A zabole nas sta je u SK ... to je skretanje paznje sa nasih problema.

Ni ovo ovde ni ono tamo :hvala:

Pa čak je i to zlatno doba za ono što su oni imali 90-tih i što i danas imaju i naročito sada...

Pazi izgleda si opet dobio napad naprednjaka u lobanji ali nije tacno ...

Pogledajte prilog 900993

A zabole nas sta je u SK ... to je skretanje paznje sa nasih problema.

Pa čak je i to zlatno doba za ono što su oni imali 90-tih i što i danas imaju i naročito sada...
Vladace ovaj ludak jos dosta dugo posto se hvalite Tigrom i poredite ga sa SK :hahaha:
Da je ovde medjunarodna izolacija kao kod njih mi bi jos gore nego oni prosli , tako bolje bez podsmeha prema autoritarcima sa druge strane sveta ... mi smo jos gori u sred Evrope bruka i sramota.

Propustaju nosanje pelene od juznosunarodnjacke Jure. Zato to Srbi nadoknadjuju.
Trenutno.

Kad se Kesong park opet otvori, radiće ponovo za 160 dolara mesečno koji se, umesto radnicima, isplaćuju direktno vladi u Pjongjangu...

Pa ona dodeli rabotnicima prema potrebama...

Back