KIKLADI - San Torini (Fira), Ios, Kos, Mikonos, Lezbos,Tinos....ma ima ih 31 :)

pajamaca:
@klika...
ja sam bila u turskoj, u kemeru.
obala je divna, puno zelenila,
sve je taj all incl. koncept,
ali je dobro mozak ostaviš kod kuće:lol:
ali nije lepo ko na mikonosu...ovde su babe šetale u toplesu:roll:
fuj bljak...
nadam se poseti alberti u 2007:p
dakle..videćemo se:p

Odlicno, ajde ako dolazite do Alberte, javi se, ako budem tu jos, jer ja ocas posla spremim kofere i put pod noge, mada se nadam da cu ovde ostati bar do sledeceg leta, a posle ko zna........

mykonos.jpg

Bili su moji drugari na praksi...kazu da je odlicno..dosta Italijana...Engleza posebno...Video sam slike...plaze izgledaju odlicno...peskovite vecinom...Oni su bili smesteni bas u gradu Kos...ume nekada da bude malo vetrovito...ali kao i na svakom ostrvu...Cene su slicne ko i na kontinentalnom delu Grcke...mzoda malo skuplje...ali otprilike to je to...iznajmiljivali su kola...kazu da moze dosta da se spusti...samo da se cenkas...Eto toliko od mene...nadam se da je bar malo pomoglo...napisao sam jer vidim da niko ne odgovara...

Vratila sam se sa Mykonosa u petak...predivnih 15dana....jako lepo ostrvo,na tone turista iz celog sveta,Mykonos je poznat kao Gay ostrvo sto se i potvrdilo ali je isto tako poznato kao ostrvo za najbolji nocni provod.... toliko skutera u zivotu nisam videla,svi turisti ih voze,iznajmljuju se 10-15evra na dan , plaze su jako lepe,peskovite.ima mnogo Srba i Makedonaca koji tamo rade,mogu Srbi jer imaju hrvatski pasos,mogla sam i ja da dobijem posao ali sam ga ispusila jer imam srpski pasos i vizu na samo 15dana,a i ta viza je dobijena muckom jer drugacije nije moglo jer sam sama putovala......
ali isplatilo se.......... Idite na Mykonos i uzivajte...........
P.S. Mnogo je skupo ..ipak je to poznato kao extra luxuzno ostrvo za jako dobar provod,meni je bilo ok jer sam imala smestaj tamo....sa deckom u krevetu,pa sta pozeleti vise !!!

znaci: Mikonos, Paros, Naksos i Santorini (Thira ili Fira ili Santa Irina).

Mikonos je ok samo mnogo fensi. I previse komercijalizovan , mnogo taverni i radnjica sa uglavnom kineskom indijskom i ... robom, e ima tu i tamo neka interesantna rukotvorina. Super hoteli i plaze. Prokleto skupo(3x, 4x). Obavezno otici na O. Delos (to je stvarno vredno videti).

Paros cool, ima sta da se vidi ima sladku arhitekturu (malko razlicitu od ostalih ostrva) male jazz klubove za do kasno u noc , skupe restorane po glavnoj ulici sa pogledom na more. Treba otici na dva dana minimum, obavezno posetiti baziliku u centru i upaliti svecu u levoj od tri crkve...

Naksos je dosta jeftiniji i neije velika guzva. Glavni grad je kao i g.g.Mikonos (arhitektonski) no ima i venecijanski " kastro". Sam grad nije toliko zapunjen radnjicama i tavernama kao Mikonos i Santorini sto mu daje malo jasniju sliku i mir te tisinu. Ima da se vide katolicke i ortodoksne crkve kao i statue kurosa (mada su u muzeju u Atini bolje ocuvani).

Santorini. Obavezno iznajmiti jace prevozno sredstvo (jaci motor ili kola) treba da se vidi sve. Nije daleko nista samo je mnogo udobno da sam planiras vreme nego da te glupi guidovi vodaju levo desno i pricaju gluposti. Velelepne plaze, "spomenici kulture", zivopisna sela sa i bez utvrdjenja, vino, muzeji... E guzva je no je nekako harmonicno. Nije jeftino ali nije ni nenormalno skupo kao na Mikonosu. Moram opet da pomenem vino sa naglaskom na SantorinskO . Nismo isli na vulkan no ima....
Odgovor na pitane o Santoriniju - mnogo dobro smo se proveli Sto i vama zelimo!

ladyluck:
Bila sam na Santoriniju prosle godine i .... ok, lepo je da odes na par dana i vidis sve ali da tamo letujem 15 dana tesko. :)
Sto,smor?Nema uvece gde da se izadje ili sama pomisao da si na ostrvu ti smeta?
Mene najvise interesuju letovalista u blizini Atine ali koliko vidim npr.Glifada je isprozivana zbog buke od aerodroma,za druge ne znam,poenta je sto bih voleo da nadjem na nekih 50- 100 km od Atine lepo mesto za letovanje ali isto tako i da mogu lako da odem do Atine.

PredatorBG11:
Sto,smor?Nema uvece gde da se izadje ili sama pomisao da si na ostrvu ti smeta?
Mene najvise interesuju letovalista u blizini Atine ali koliko vidim npr.Glifada je isprozivana zbog buke od aerodroma,za druge ne znam,poenta je sto bih voleo da nadjem na nekih 50- 100 km od Atine lepo mesto za letovanje ali isto tako i da mogu lako da odem do Atine.

Pa ne znam ni ja, ali malo mi je glupo da se kupam u bazenu na vrhu brda i da gledam u more ispod. :) Ne kazem da nije lepo, ali nije mi bas nesto priraslo za srce. :)
Mislim da mi buka od aerodroma ne bi smetala. :) :)

Back