Kič u dizajnu

90cc38e6d9c5e6316e2fb9487a9a5158.jpg

Možda je ovo nekom lepo...

Pseudo-luksuzni stil - karakteriše nedostatak ukusa i novčano ulaganje. Rascepkanost kulturnih slojeva i krivotvorenje originalnih objekata u ime sebe koje okružuje sve što im se sviđa jesu
nesrećni i neuredni ljudi. Želja za iskazivanjem njihovih karakteristika i naglašavanjem
nestandardnog mišljenja izražava se u onome što se može označiti kao "kič".
tigr-na-kovre.jpg

Kič u enterijeru je vrhunac neukusa. Svetlina, glasnost, manirizam, vulgarnost - nijedna od ovih definicija neće duboko i sažeto odražavati sadržaj koncepta. Ovo nije demonstracija lošeg ukusa,
već parodija, tvrdnja originalnosti, izazov poznanstvu, provokacija javnog mišljenja.
serye-stupeni.jpg

Није баш проста ни јасна ... лажна вредност, хмммм ... :think:

Ево послушај моју дефиницију, бавио сам се уметношћу а и етимологијом,
па сам многе појмове из уметности дефинисао - тако да ми живот буде лакши,
да лакше препознајем шта је кич, шта је уметност,
шта је плагијат, шта је додекафонија, симфонија или укулеле.

Кич је кад је нешто китњасто.
Уметност је кад је нешто урађено са највећим умећем.

Произилази да је могућа уметност кича, кићења,
али то је већ друга прича.

Сад ја мало да накитим,
дакле где год видиш нешто китњасто,
музику са пуно украса, трилера, глисанда, вибрата,
хаљину са пуно волана,
башту са патуљцима,
ма и само цоклу на окреченом зиду - ради се о кичу.

Пази, није кич ако рецимо цокла има неку употребну вредност, показује куда иде струјни кабл, нпр ...
Po nekom mom mišljenju kič je vrlo uočljiv, grub i amaterski stvoren plagijat inspirisan nekim umetničkim delom koje je popularno/ slavno ili je bilo popularno/ slavno u prošlosti. Što se tiče kvaliteta, kič može biti kvalitetniji u materijalnom smislu od originala, može biti i skuplji, estetski lepši, moderniji itd. Ali kada je reč o umetničkoj vrednosti, to je samo plagijat iza kojeg ne stoje originalne ideje.

Po nekom mom mišljenju kič je vrlo uočljiv, grub i amaterski stvoren plagijat inspirisan nekim umetničkim delom koje je popularno/ slavno ili je bilo popularno/ slavno u prošlosti. Što se tiče kvaliteta, kič može biti kvalitetniji u materijalnom smislu od originala, može biti i skuplji, estetski lepši, moderniji itd. Ali kada je reč o umetničkoj vrednosti, to je samo plagijat iza kojeg ne stoje originalne ideje.
Da, ima još jedna karakteristika kiča, kič se klonira i tako kloniran prodaje, dok je pravo umetničko delo jedno, autentično i originalno

Ali ne mogu se složiti ni sa nekim slikama odavde, kič nije isto što i neukus ili nedostatak estetske svesti. Kič može da bude jako lep, privlačan i moderan
Najveći problem i jeste ta slatkoća kiča..Privlačnost koja nas svojim šarenilom uvlači
sve dublje.Za mene je Pop Art upravo ta moderna vrsta kiča,samo je on i nastao
sa tim razlogom da se naruga,bez pretenzija da postane neka prava vrednost.

Све време објашњаваш плагијат, и то чак и кажеш - али не чујеш сам себе ..!
Питање је шта је кич !

To još niko nije valjano objasnio

Ко каже ?
Ево ја објасних, да разуме и онај што не зна српски. Малтене !

...

Кич је кад је нешто китњасто.
...
Сад ја мало да накитим,
дакле где год видиш нешто китњасто,
музику са пуно украса, трилера, глисанда, вибрата,
хаљину са пуно волана,
башту са патуљцима,
ма и само цоклу на окреченом зиду - ради се о кичу.

Пази, није кич ако рецимо цокла има неку употребну вредност, показује куда иде струјни кабл, нпр ...

Можда ти волиш компликована, нејасна и неразумљива објашњења ?
Има људи, па воле кад је објашњење закукуљено ...

Ко каже ?
Ево ја објасних, да разуме и онај што не зна српски. Малтене !

Можда ти волиш компликована, нејасна и неразумљива објашњења ?
Има људи, па воле кад је објашњење закукуљено ...
-Lutka u torti na dečijim rođendanima je kič.
-Baštenski patuljci su kič.
-Crno-bela fotografija mlade koja drži bidermajer,je gde samo bidermajer u koloru je kič.
-Časovnik u obliku lika iz crtaća je kič.
-Stavljati šljokice na nokte je kič.
Ima još mnogo primera..

Kič je tvorevina koja podseća na umetnost a to znači da je kao i umetnost pre svega dostupan čulima.ali kič se od umetnosti razlikuje jer je surogat(surrogatum-roba koja zamenjuje neku drugu
ali je po kvalitetu ispod nje)
Kič upada u oči koristi umilne boje i efekte prijatne melodije.

"Majka Muju šišala na struju"

"Kuče laje a ja mislim ti si."

"Suzama sam lepio tapete,
kad ti ode i odvede dete."

I šta si se brate navrzo na mene..kako umem ja sam objasnila. :D
Bolje stavi neki prilog pa da vidimo kako po tvom mišljenju izgleda kič.:bye:

Kič je odsustvo ukusa,jer reči Kič i Šund nisu naše reči već nemačke..mi imamo
neukus

Pošto sam slikar ja mogu da postavim jednog od najpoznatijih i najskupljih
kič slikara..Thomas Kinkade.

thomas-kinkade-hummingbird-cottage.jpg

Eto.ovo je bilo od mene, tebi