Kia pro cee'd - best buy??

Ej al jetko jednostavno.Odes na tehnicki pregled i uzmes uput i odes na masinski fakultet na atestiranje i to je to.Ostaje ti jos samo da ga upises u saobracajnu dozvolu i gotovo.
Cak mislim da sad i neki majstori mogu da ti daju atest za plinski uredjaj ugradjen kod njih.
Mozda gresim aki mislim da sam video da to ima u NS.
Al pazi mozda i ima plin pa ti javim.

Vec duze vrijeme razmisljam (keva i ja) o kupovini novog auta (na kredit, naravno :) :)
Izbor nam je bio spao na Toyotu Yaris, i Opel Corsu. Medjutim :D
Kad sam vidjeo ovog pro cee'd-a, zaljubio sam se u njega. Keva je skepticna, kaze korejac, jeb'o te on, bla bla :D Medjutim, da za iste pare dobijem auto C klase, fantasticnog izgleda, i to sa kakvom opremom, i jos daju 7 godina garancije! Da li je to trenutno best buy kupovina?
Da napomenem, da ne planiram da brzo mjenjam auto, znaci uzimam ga na duze staze, a i ne prelazim nesto puno kilometara autom.

PRO_CEE’D 1.4 benz.
CVVT/109 KS
LX FRESH 3 popust - 7.000 = 21.990 km (negdje oko 11.000 e)

PRO_CEE’D 1.4 benz.
CVVT/109 KS
LX CITY + ALU 3 popust - 7.000 = 22.790 (negdje oko 11.400 e)

Oprema:

LX COOL:
Zračni jastuci za vozača i suvozača
Bočni zračni jastuci i zračne zavjese
ABS + EBD sa disk kočnicama
Imobilizator – elektronska blokada motora
Automatsko zaključavanje vozila u vožnji
ISOFIX – sistem za pričvršćivanje dječijih sjedišta
Sigurnosni pojasevi sa limitatorom zatezne sile
Hlađena pregrada ispred suvozača
Centralno zaključavanje
Progresivni servo upravljač podesiv po visini i dubini
Radio/CD/MP3 sistem sa 4 ugrađena zvučnika i
komandama audio uređaja na upravljaču
Putni računar
Klima uređaj
Električno pokretanje prednjih stakala
Držači za čaše u konzoli
Nasloni za glavu podesivi po visini
Naslon zadnje klupe deljiv u omjeru 60:40
Battery Saver – automatsko isključivanje električnih
potrošača pri zaključavanju vozila
Tonirana stakla
15“ Michelin 185/65 R15H (kod 1.6 CRDi 195/65 R15H)
Ručice vrata i ručno podesivi retrovizori u crnoj boji

LX FRESH:

Oprema LX COOL i
Sigurnosni alarm
Aktivni nasloni za glavu na prednjim sjedištima
Prednja stakla sa zaštitom protiv uklještenja
Daljinsko centralno zaključavanje sa preklopivim
ključem
Obruč upravljača i ručica menjača presvučeni kožom
Prednja sjedišta sa potporom u lumbalnom djelu
Vozačevo sjedište podesivo po visini
Centralna konzola sa dvostrukom pregradom,
držačima za čaše i naslonom za ruku
Držači čaša za zadnju klupu
Električno podesiva i grijana vanjska ogledala u boji
karoserije
Prednja svjetla za maglu

LX CITY+ALU:
Oprema LX FRESH+ i
16“ alu felge, Michelin 205/55 R16H
GARANCIJA PROIZVOĐAČA:

mislim da je KIA pro ceed 1.4 benzinac sa opremom LX CITY odlicna kupovina...

Ej al jetko jednostavno.Odes na tehnicki pregled i uzmes uput i odes na masinski fakultet na atestiranje i to je to.Ostaje ti jos samo da ga upises u saobracajnu dozvolu i gotovo.
Cak mislim da sad i neki majstori mogu da ti daju atest za plinski uredjaj ugradjen kod njih.
Mozda gresim aki mislim da sam video da to ima u NS.
Al pazi mozda i ima plin pa ti javim.

vazi :) i hvala!

Ja sam uzeo pro ceed sw 1.4 benzinac 90 ks, pre nedelju dana otprilike. Auto je u svakom pogledu ispunio moja ocekivanja. Stvarno nema nijednog segmenta gde bi mogao da mu nadjem zamerku, za ovih par dana koliko sam ga testirao. E sad, pre toga sam vozio dizelasa, pa sam malo mozda euforican i zbog toga, ipak je ovo sportska verzija pa jos benzinac, ne smes nogu malo jace pritisnuti na gas, odma lepi za sediste, razlika je neverovatna. garancija mu je 5 godina na ceo auto (osim potrosnih delova), 7 godina na volan i menjac ako sam dobro razumeo, a 12 godina na limariju, meni sasvim dovoljno, nek posluzi i 5 godina ja cu biti zadovoljan.

Ja sam uzeo pro ceed sw 1.4 benzinac 90 ks, pre nedelju dana otprilike. Auto je u svakom pogledu ispunio moja ocekivanja. Stvarno nema nijednog segmenta gde bi mogao da mu nadjem zamerku, za ovih par dana koliko sam ga testirao. E sad, pre toga sam vozio dizelasa, pa sam malo mozda euforican i zbog toga, ipak je ovo sportska verzija pa jos benzinac, ne smes nogu malo jace pritisnuti na gas, odma lepi za sediste, razlika je neverovatna. garancija mu je 5 godina na ceo auto (osim potrosnih delova), 7 godina na volan i menjac ako sam dobro razumeo, a 12 godina na limariju, meni sasvim dovoljno, nek posluzi i 5 godina ja cu biti zadovoljan.

Koliko te je izasao?Sta ima od opreme?
Nek ti je sa srecom,i u zdravlju da ga vozis puno puno kilometara :)

1,4 i 90 ks uopste nema veze sa sportom jer cu ja sa puntom 1,2 16V da te otresem.:D
Mozda si vozio nekog starog dizela sa malo ks pa ti sad ovaj leti ali pogledaj malo sta je sport-Golf 1.4 sa 170 KS,Fiat 1.4 sa 135-165 KS i sve fabricki bez ikakvog diranja kompjutera.
Nemoj me samo shvatiti pogresno da pljujem po tvom autu nego ima tu i jacih masina u ponudi pa i te nisu Sport.:)

Hvala amonijak na lepim zeljama, nadam se da ce da me posluzi bar koliko mu glavna garancija ide. Ionako ne planiram da ga drzim kod sebe duze od 3-4 godine. Izasao me 17,500e, ovde u Austriji, ovde je porez malo jaci pa je zato to sve malo skuplje i izaslo. A i jos malo je dodato na cenu posto nisam hteo da cekam 6-8 nedelja da stigne nova tura iz Slovacke, nego sam im bukvalno zadnji sw model odneo ispred nosa. Nisam hteo da cekam, posto za nedelju dana ako Bog da treba da dodjem u Srbiju, a sa starim autom sam imao vec problema pa sam ga jednostavno dao i doplatio koliko je trebalo.
@Dule021, ne mogu reci da sam pre toga vozio stari auto, imao sam renault senic megane (minivan) 1.9 dizelas, godiste 2003, ali si u pravu sto se tice konja, imao je svega 80 konja a jos dizel i kad hoces da ga malo poteras na autoputu, mozes da se porodis dok iole ubrza, pa mi je verovatno zbog toga ova kia sada ultra brza. ne bih ja ni menjao taj reno da se nije poceo toliko rapidno kvariti da vise nije bilo smisla da bacam pare na popravke. A sportska verzija za kiu sam napisao zato sto u samom imenu modela stoji SW (sporty wagen) a meni je to bila velika razlika prelaskom sa renoa dizelasa (volan i gas prvenstveno) nisam verovao koliko je laksi, efikasniji i startniji za voznju. Inace nisam neki expert za automobile, pa nemoj da se cudis kad odvalim neku glupost :lol: Ja godisnje predjem autom mozda oko 10-12 hiljada km, sve sa kilometrazom od nekih 2500 km koje jednom godisnje pravim do Srbije i nazad. Sve u svemu, ova kia je meni legla samo tako (za sada), ima dosta prostora pravi porodicni auto, masina ok, sve sto mi je kod renoa nedostajalo, sad sam na neki nacin kompenzovao.
@amonijak: P.S: za opremu stvarno nemam pojma, mislim da je neki standard paket... Ima celi prospekat na par strana pa me mrzi sad da prepisujem sve. Ako te nesto konkretno zanima pitaj, pa cu ti ja reci da li ima ili nema...

Poslednja izmena:
@timemashine
Drago mi je da si me razumeo sta sam hteo da kazem.Meni inace ti Francuzi ne leze bas zbog te tromosti koju pokazuju a i nezni su.
Jedini dizeli koje nas narod voli su VW a u zadnjih par godina je isplivao i Fiat koji se extra pokazao a zato sto se na gas odzivaju mnogo bolje od ostalih.
Imam ja u svom voznom parku Kiu Rio 1,3B 2004 karavan i mogu da kazem da je to skroz OK auto za taj novac.Koreanci ne smeju da se igraju sa kvalitetom inace nista od prodaje.

@timemashine
Drago mi je da si me razumeo sta sam hteo da kazem.Meni inace ti Francuzi ne leze bas zbog te tromosti koju pokazuju a i nezni su.
Jedini dizeli koje nas narod voli su VW a u zadnjih par godina je isplivao i Fiat koji se extra pokazao a zato sto se na gas odzivaju mnogo bolje od ostalih.
Imam ja u svom voznom parku Kiu Rio 1,3B 2004 karavan i mogu da kazem da je to skroz OK auto za taj novac.Koreanci ne smeju da se igraju sa kvalitetom inace nista od prodaje.

Pogotovu sa garancijom od 5 i 7 godina. Jer da nemaju kvalitet ne bi ni davali maratonsku garanciju. E sad neko reče da su skupi delovi jer ih nema u aftermarket nabavci već samo u originalnoj izvedbi što je skupo. A koji original rezervni deo nije skup?

Back