Keysi Fighting Method seminar u Srbiji

Gruja_sokocombat

Zainteresovan član
Poruka
132
Obavestavam ljude da sam u pregovorima sa osnivacem Keysi Fiighting Method , Justo Dieguez Serrano da se odrzi seminar u Srbiji.

Ne bi trebalo da tema ode u pravcu: MMA, Ulica,........sta bi uradio ovde, sta bi uradio tamo........

Mislim da je lepo da ljubitelji Borilackih Vestina dobiju priliku da vide nesto novo u Srbiji, nove pokrete, pokrivanja, udarce.

Vise informacija mozete dobiti na sajtu

Одгледао сам оба видеа што си поставио и имам пар питања ако дозвољаваш.
Колико видим даје се акценат на реалну ситуацију на улици али ми једна ствар није јасна. Лик који је нападнут се само покрива. :confused: Нападач га је ударио најмање 20 пута а он ради покривање без контра ударца? Па још против два противника?
Друго, нема кретања него се покрива а стоји у месту.
Ова вештина има везе са Крав Магом?

У сваком случају желим ти пуно успеха. :ok:

Ovakvo pokrivanje sam prvi put video u Sistemi 2001 godine i od tada do danas redovno. Pritom bez zaustavljanja u pokrivenoj poziciji, već u konstantnom kretanju to jest re-pokrivanju jer udarci dolaze jedan za drugim iz različitih uglova ako se ne kontrira, kao što je Vrangel dobro primetio.

Ali fakat za prodaju izgleda dobro, tipovi opasnog izgleda sa velikim ručerdama. Svako uplašen za svoju bezbednost ne bi poželeo ništa drugo, momentalno se identifikuje. Pitanje je samo koliko će obični ljudi biti spremni da ulože vremena, truda u teretani i hrane da naduvaju toliku ruku. O tome obično i ne razmišljaju. To pokrivanje vidim kao jedan detalj koji brendiran kao nešto posebno a ima ga i u barem 2-3 kung fu stila koliko ja kao laik iz malog mozga mogu da se setim da sam video.

Poslednja izmena:
To 'pokrivanje' se u KFM zove 'pensador' i to je,u stvari, osnova stila. Iz 'pensadora' se rade udarci,ali je akcenat ,pre svega, na sigurnoj defanzivi...defanzivi koja stvarno 'radi'...
Udarci koji se najcesce koriste u KFM su prednji i zadnji direkt i lakat...dakle,jake i sigurne tehnike...
Gledao sam nekoliko Justovih instrukcionih videa,svidja mi se stil i nacin rada,bas mi je drago sto se neko angazovao da ga dovede u Srbiju...
Jedino me plasi cena seminara :-)

Back