Ketogena ishrana

Код кето дијете се не конзумирају никакви хидрати, скроб...
Делује лако, али издржати само на месу и салатама, без воћа сокова.. БЕЗ ПАРАДАЈЗА! 😱
УЖАС.
Колико ја знам, једе се 5-7 дана тако, а онда један дан груваш по слаткишима и хлебу.
Пресудно је да се вежба док се држи дијета, ваздух и физичка активност да би се топиле масноће а сачувала мишићна маса.
Onda u nedjelju šećer

Pricas nebuloze.Od kako sam mogao kao dete.jeo sam samo hleba i masti i dan dans mi je hleb glavni u svakom obroku.Nikada nisam bio gojazan.Poceo sam da se gojim pre desetak godina,od kako sam se povredio,ali ne od jela,vec od ne kretanja.Bitno je kada imas nesto tesko da radis,treba dobro i da jedes i to jaku hranu,jer ces to potrositi pri radu,ako ne radis opet nista te dane,kada dobro jedes treba prosetati i opet ces potrositi to sto si pojeo.Bitno je odrzavati metabolizam.Video sam dosta dece,a i dan danas ih ima sve vise,gde ih roditelji teraju da jedu mnog,samo da ne budu gladni,a kasnije ne mogu da im skinu taj visak kilograma.Tako da treba dete pustiti da jede onoliko koliko je njemu dovoljno,jer dete ce kroz igru brzo to potrositi i ponovo ogladniti.Sve dijete na svetu su ciste gluposti.najveci je problem u nam,gde su nam oci gladnije od stomaka i sve vise nemamo kontrolu nad hranom,a ne radimo nista da to potrosimo.
Ne pisem nikakve nebuloze... posto sam veoma *potkovan* u ovakvim temama...
Pre ce biti da ti nisi pravilno razumeo ono sto sam napisao.
Nista u ovom sto ti tvrdis ne demantuje - osporava ono sto sam ja gore napisao. Naravno da mozes da jedes i 5 000 cal dnevno ako trosis svih 5 000 kalorija i neces se gojiti. A ugojices se i sa manjim unosom - od npr. 3 000 cal dnevno ako trosis jos manje - npr. 2500 cal dnevno (i onda taj svakodnevni visak od *samo* 500 cal cini na mesecnom nivou 15 000 cal sto je nekih 2 kg masnog tkiva mesecno ili 20-25 kila ako tako nastavis godinu dana). To je prosta racunica (i cak ne i zavisi od vrste hrane koju covek pretezno unosi). Nisi otkrio *toplu vodu* i nicim nisi osporio ono sto sam napisao.
A moj komentar se odnosio na Baba Bebinu ZABLUDU da moze da poveca slaninu i cvarke a da pritom sve druge navike u ishrani ostavi nepromenjenim (hleb, testa, pasulje ili kolace koje *mora da jede*) i da ce tako smrsati. Oce to al na Sveti nikad

Poslednja izmena:
Keto dijeta je nesto cime mozes da izgubis par kg, ali i zdravlje. A duplo brze ces vratiiti te kilograme.

Ggojaznost je posledica losih navika i loseg zivotnog stila. A taj takav zivotni stil je toliko jaka navika da je kao droga.
Trajno se resiti gojaznosti je isto kao skinuti se sa neke droge. To nije nesto sto uradis, nego nesto sto radis celoga zivota.
To je proces koji traje bez prekida.
To je promena zivotnog stila, i drzanje tog novog zivotnog stila zauvek.

Dakle, nikakve ove dijete i one dijete.

Zivotni stil!

Sve nedoumice vezane za keto resava Dr Eric Berg na jutjubu
Isprobao, radi.
Nije lako, zahteva jaku volju.
Ukucanima ce verovatno ici na zivce.
Skinuo 35kg za godinu dana.

Vazno je znati da sto manje secera unosis, to ti se manje trazi.
Sa druge strane, u jednoj casi jogurta ti je dnevna doza ugljenih hidrata.
Licno sam kombinovao keto sa intermittend fasting rezimom.
Dorucak u 11h vecera u 19h.
Prekinuo sam keto zbog pojave gihta i vratio 10 kg za godinu dana i tu ostao.
Nastavio sam IMF, da jedem osam sati, a 16 odmaram.

Ako neko resi da proba keto rezim kiseli kupus slanina i jaja su mu najbolji prijatelji.
Lan, chia, ludaja, orasi, bademi lesnici.
Cvekla iz tegle bude ti kao dezert.

Tek kad sam to provalio, shvatio sam koliko je mnogo secera u savremenoj ljudskoj ishrani i kako secer jeste droga.
Pozitivno je sto mi se zeludac skupio pa mi prejedanje predstavlja fizicki problem.
Nekad sam jeo po 4 sarme, sad 1.

Poslednja izmena:
koje su prednosti i mane ketogene dijete? kako velika količina životinjskih proteina utiče na kardiovaskularni sistem?
Ne moras uopste da jedes zivotinjske proteine.
Keto je ishrana bazirana na mastima kao glavnom gorivu.
Biljnim ili zivotinjskim
Proteini se tolerisu, a ugljeni hidrati prekidaju ketozu. Zato se neki ljudi cude sto im se salce ne topi i pored dijete.
Dovoljno je 50 grama UH da te izbaci iz ketoze.

Људи смршају од кето дијете јер кад једу по кето дијети не уносе много калорија, па мисле да су смршали јер су избацили угљене хидрате, а у ствари су смршали јер уносе мање калорија.

Мало буде одвратно да једеш кад не једеш хидрате. Такође, избаци се више воде из организма, па визуелно делујемо још мршавији, јер немамо толико воде испод коже, као кад бисмо имали кад једемо хидрате.

У суштини, део протеина који се поједе кето дијетом оде на функције које хидрати дају, те је та дијета скупља, а своди се на исто као и кад бисмо јели мање калорија и обичну дијету са мање хидрата.

Кето дијете је екстрем. Нормалним људима није потребна. Ко хоће да смрша, нека једе претежно нискокалоричну храну и нека броји калорије, дакле, нека једе и хидрате.

Nemam još nikakvih problema ali tju sigurno imati jer sam debela :)

I bila sam kod drugarice i priča mi za zajednicku poznanicu koja je smrsala 25 kg ketogenom ishranom + pije te kesice exogenu ketozu

Njoj je dala da proba ta crvena kesica je valjda sa kofeinom a bjela bez

Pitam drugaricu na šta to liči kazuje ona tužan ukus dakle fuj

Ali mene sad zanima sa ili bez kesicama

Nema voća
Nema šećera dakle nema ni ugljenih hidrata

A jede se dosta jaja, ribe, mesa i povrća

Sad se pitam koliko ie to zdravo i da li diže holesterol ?

Pogledajte prilog 1251656
Znam jednu koja je drzala keto dijetu.Jela je meso,slaninu,cvarke.Nista hleb,povrce,voce slatko.Lepo je omrsala.Kad bi joj se jelo slatko umutila bi slatku pavlaku.To je njena prica

Pricas nebuloze.Od kako sam mogao kao dete.jeo sam samo hleba i masti i dan dans mi je hleb glavni u svakom obroku.Nikada nisam bio gojazan.Poceo sam da se gojim pre desetak godina,od kako sam se povredio,ali ne od jela,vec od ne kretanja.Bitno je kada imas nesto tesko da radis,treba dobro i da jedes i to jaku hranu,jer ces to potrositi pri radu,ako ne radis opet nista te dane,kada dobro jedes treba prosetati i opet ces potrositi to sto si pojeo.Bitno je odrzavati metabolizam.Video sam dosta dece,a i dan danas ih ima sve vise,gde ih roditelji teraju da jedu mnog,samo da ne budu gladni,a kasnije ne mogu da im skinu taj visak kilograma.Tako da treba dete pustiti da jede onoliko koliko je njemu dovoljno,jer dete ce kroz igru brzo to potrositi i ponovo ogladniti.Sve dijete na svetu su ciste gluposti.najveci je problem u nam,gde su nam oci gladnije od stomaka i sve vise nemamo kontrolu nad hranom,a ne radimo nista da to potrosimo.
Posle ovoliko godina da te viđam na Forumu, prvi put vidim tvoj komentar ovako lepo iznešen i poučno.
Zato od mene jedan veliki lajk♥️🏇🚣‍♂️🧗‍♀️🚴‍♂️

Људи смршају од кето дијете јер кад једу по кето дијети не уносе много калорија, па мисле да су смршали јер су избацили угљене хидрате, а у ствари су смршали јер уносе мање калорија.

Мало буде одвратно да једеш кад не једеш хидрате. Такође, избаци се више воде из организма, па визуелно делујемо још мршавији, јер немамо толико воде испод коже, као кад бисмо имали кад једемо хидрате.

У суштини, део протеина који се поједе кето дијетом оде на функције које хидрати дају, те је та дијета скупља, а своди се на исто као и кад бисмо јели мање калорија и обичну дијету са мање хидрата.

Кето дијете је екстрем. Нормалним људима није потребна. Ко хоће да смрша, нека једе претежно нискокалоричну храну и нека броји калорије, дакле, нека једе и хидрате.
Da izvines prijatelju, sve si pobrljo.

Ketoza je stanje u kom ljudski organizam trosi masne naslage koje je natalozio .
Potpuno drugaciji rezim rada.

Dieta nije skuplja ali zahteva jaku volju.
Moze da se provede dan sa 100 dinara.

Ко хоће да смрша, нека једе претежно нискокалоричну храну и нека броји калорије, дакле, нека једе и хидрате.
Problem je sto kad u ishrani najveci udeo predstavljaju hidrati tesko mozes ostati na *niskokaloricnoj* (malo ukupno unetih kalorija dnevno) zbog subjektivnog OSECAJA gladi najveci deo dana... a taj osecaj gladi (zelje za jelom) dozivljavamo zbog niskog nivoa secera u krvi (hipoglikemije) koji je, pak, posledica stalnog grickanja ugljenih hidrata... Paradoksalno je da sto vise (cesce) secera unosimo cesce imamo manje secera u krvi (zbog insulina koji ga srozava u krvi posto ga je pre toga *oterao* tamo gde ne zelimo - u jetru u masno tkivo) i onda smo opet gladni secera posto nam je *pao secer* pa opet (prividno logicno) jedemo nesto slatko da *ga dignemo* i to je taj pakao bez kraja - stalno grickamo slatko i stalno smo gladni tog slatkog (a plus smo jos debeli i samookrivljujemo se jer smo takvi *slabici*).
Dakle, kad vam padne secer ne cokolada, keks i sl. vec parce belog mesa ili tvrdog sira i salatu i videcete kako cete brzo resiti problem zvani *pao mi secer*

Poslednja izmena:
ja sam smrsao par kila i jak sam ko zivotinja. 13 zgibova sa 150kila u jednoj seriji. i hranio sam se uglavnom ribom i povrcem i 5-6 jaja dnevno. i to bas dosta ribe i povrca.
bio kuci 2 nedelje a keva odmah pite i dobijes kilazu. za 2 nedelje hleb slatkise i testeninu treba izbegavati, takodje i sokove. ujutru i uvece popijem po 1.5l vode, dnevno 6-7 litara.

koje su prednosti i mane ketogene dijete? kako velika količina životinjskih proteina utiče na kardiovaskularni sistem?
Ne volim krajnosti . Zatvrpavati sistem mastima i proteinima .
Ugljeni hidrati su baza , složeni naravno. Treba ih ograničiti , ali eliminisati potpuno - ne.
Ko želi gubitak kg , mora i fizički da se pokrene , sve u skladu sa svojim zdravstvenim stanjem.

Keto dijeta je najdosadniji, dušoisisavajući režim ishrane na svetu, a radi kao i svaka dijeta što radi - kreira kalorijski deficit, samo je na keto on lakši nego na običnim dijetama, jer već posle drugog obroka punog životinjskih masti, vama nije do života a kamoli do hrane.

Nema nikakvog trika da se smrša, formula je kalorijski deficit, neki kardio, i poželjno trening snage kako bi rezultati bili održivi a metabolizam trajno podignut.

Studije i pokazuju da se oko 6. meseca rezultati svih dijeta izjednačavaju. Kada su u dijetama izjednačeni proteini i kalorije, za rezultate je nevažno da li ostatak kalorija dolazi iz ugljenih hidrata ili masti. Zapravo, za nijansu bolje rezultate daju dijete gde ostatak kalorija dolazi iz UH.

ja sam smrsao par kila i jak sam ko zivotinja. 13 zgibova sa 150kila u jednoj seriji. i hranio sam se uglavnom ribom i povrcem i 5-6 jaja dnevno. i to bas dosta ribe i povrca.
bio kuci 2 nedelje a keva odmah pite i dobijes kilazu. za 2 nedelje hleb slatkise i testeninu treba izbegavati, takodje i sokove. ujutru i uvece popijem po 1.5l vode, dnevno 6-7 litara.

nisam sigurna jeli zdravo za mesec dana pojesti farmu jaja

Da izvines prijatelju, sve si pobrljo.

Ketoza je stanje u kom ljudski organizam trosi masne naslage koje je natalozio .
Potpuno drugaciji rezim rada.

Dieta nije skuplja ali zahteva jaku volju.
Moze da se provede dan sa 100 dinara.

У кетозу можеш да уђеш и са ИФ без рестрикција хидрата.

Опет, за мршављење је формула

калоријски суфицит, добијамо на тежини,

калоријски дефицит - губимо на тежини.

Back