Ketogena ishrana

Takodje me zanima egzogena ketoza uz pomoć korišćene ovih kesica

C6959607-4987-44FD-853C-71DA2F695F03.jpeg

cudo jedno sta industrija nece da napravi i prodaje

jel imas zdravstveni problem pa ovo moras da jedes?

Nemam još nikakvih problema ali tju sigurno imati jer sam debela :)

I bila sam kod drugarice i priča mi za zajednicku poznanicu koja je smrsala 25 kg ketogenom ishranom + pije te kesice exogenu ketozu

Njoj je dala da proba ta crvena kesica je valjda sa kofeinom a bjela bez

Pitam drugaricu na šta to liči kazuje ona tužan ukus dakle fuj

Ali mene sad zanima sa ili bez kesicama

Nema voća
Nema šećera dakle nema ni ugljenih hidrata

A jede se dosta jaja, ribe, mesa i povrća

Sad se pitam koliko ie to zdravo i da li diže holesterol ?

C0853D17-1D4C-4649-BA74-F2D90EC0FA77.jpeg

svaka dijeta koja je iskljuciva u raznovrsnosti ce ti pre ili kasnije napraviti neki problem

ako je problem tezina misli se na povecanu ili preteranu
dijeta je je uvek ista 1 2 3

1. jedi raznovrsno, po mogucstvu sveze i nepreradjeno, i slusaj telo sta hoce da jede
2. jedi manje
3. kreci se vise ili vezbaj (to ne znaci sedi u auto pa idi u gym, nego peske idi u gym i vrati se peske, mada ja vise volim da nesto da radim na placu u prirodi i na svezem vazduhu nego da idem u gym)

Kad dodje do hrane nase telo zna sta mu treba, a razum izmislja ludorije, slusaj telo ne razum.

i da, 4

ne valja naglo mrsaviti, to je stres na organizam, mogu mladji kod starijih moze da bude i opasno, odavde licna odluka.

Poslednja izmena:
Nema voća
Nema šećera dakle nema ni ugljenih hidrata

A jede se dosta jaja, ribe, mesa i povrća

Sad se pitam koliko ie to zdravo i da li diže holesterol ?
Nijue bas da nema uopste uglj. hidrata jer i povrce ima nesto ugljenih hidrata (ali bas malo).
Najveci deo holesterola koji imamo u nasem telu je proizvela nasa jetra od previse secera (fruktoze) koje smo unosili ishranom tako da ketogena ishrana po definiciji ne bi trebalo da *dize* holesterol iako se u njoj jede masna hrana... Kod vecine ljudi vrednosti holesterola zapravo se smanje na takvom rezimu. To je tipicna zabluda da je holesterol u nama od slanine, jaja i sl. namirnica bogatih holesterolom (jer ljudi razmisljaju *linearno* a zanemaruju biohemijsku i fiziolosku slozenost ljudskog metabolizma)...
Problem je sto nisu svi ljudi *pogodni* za ketogenu ishranu tako da dobro iskustvo koje je tvoja poznanica imala sa tom vrstom ishrane NE MORA da znaci da je to i za tebe optimalni nacin (ako se vasa fiziologija razlikuje)

Poslednja izmena:
Onda ću i ja da to jedem ja sam već na tome jer mogu cvarci i slanina bre
Ali zato nema hleba, peciva, testa (prakticno niceg od brasna i zitarica), krompira, pasulja, secera, meda, voca ni sokova od njih i svega u tom stilu... pa razmislite da li ste u stanju to da sprovedete.
A ako povecate cvarke i slaninu a NASTAVITE DA KRKATE i sve ove secere (koje sam gore naveo) onda samo mozete da se natovite uzasno

Ali zato nema hleba, peciva, testa (prakticno niceg od brasna i zitarica), krompira, pasulja, secera, meda, voca ni sokova od njih i svega u tom stilu... pa razmislite da li ste u stanju to da sprovedete.
A ako povecate cvarke i slaninu a NASTAVITE DA KRKATE i sve ove secere (koje sam gore naveo) onda samo mozete da se natovite uzasno
Pricas nebuloze.Od kako sam mogao kao dete.jeo sam samo hleba i masti i dan dans mi je hleb glavni u svakom obroku.Nikada nisam bio gojazan.Poceo sam da se gojim pre desetak godina,od kako sam se povredio,ali ne od jela,vec od ne kretanja.Bitno je kada imas nesto tesko da radis,treba dobro i da jedes i to jaku hranu,jer ces to potrositi pri radu,ako ne radis opet nista te dane,kada dobro jedes treba prosetati i opet ces potrositi to sto si pojeo.Bitno je odrzavati metabolizam.Video sam dosta dece,a i dan danas ih ima sve vise,gde ih roditelji teraju da jedu mnog,samo da ne budu gladni,a kasnije ne mogu da im skinu taj visak kilograma.Tako da treba dete pustiti da jede onoliko koliko je njemu dovoljno,jer dete ce kroz igru brzo to potrositi i ponovo ogladniti.Sve dijete na svetu su ciste gluposti.najveci je problem u nam,gde su nam oci gladnije od stomaka i sve vise nemamo kontrolu nad hranom,a ne radimo nista da to potrosimo.

Neznam ja da mogu bez pasulja bez leba još mogu ali nemogu odbiti kolače koliko dugo traje ta dijeta jer se dobro smrša?

Код кето дијете се не конзумирају никакви хидрати, скроб...
Делује лако, али издржати само на месу и салатама, без воћа сокова.. БЕЗ ПАРАДАЈЗА! 😱
УЖАС.
Колико ја знам, једе се 5-7 дана тако, а онда један дан груваш по слаткишима и хлебу.
Пресудно је да се вежба док се држи дијета, ваздух и физичка активност да би се топиле масноће а сачувала мишићна маса.

Back