KESIRANJE ili instalacija WINa na SSD od 24GB?

Sean78

Početnik
Poruka
15
Kupio sam LAPTOP Intel Core i5-4210U, up to 2.7 GHz, 8GB, 1TB+24GB (SSD) GEFORCE GTX 850m .. Pa imem dilemu da li je 'tesan' SSD od 24GB za instalaciju windowsa10? Ako nije onda instal, ako jeste ostaje da preko nekog upravljackog programa kesiram na njega sa ovog od 1TB - na koji sam vec instalirao OS... I tu ima problem jer za WIN 10 INTEL jos nije izbacio neki upravljacki program tipa Intel Management Engine Interface i Intel Rapid Storage Technology driver. Sta da radim a da imam najbolje perfomanse?? Hvala

Ne razumem...sta bi trebao da znaci tvoj POST?!

Nema sanse OS, suvise je mali.. Samo da javim da je odradjeno kesiranje na SSD i sada laptop radi punom parom!
ne znaš šta znači moj post?
to su ti dečko sistemski zahtevi za instalaciju windowsa 10 -ako ne znaš da pročitaš onda ti nije mesto ovde -iskopirano je inače sa Microsoftovog sajta.

ne znaš šta znači moj post?
to su ti dečko sistemski zahtevi za instalaciju windowsa 10 -ako ne znaš da pročitaš onda ti nije mesto ovde -iskopirano je inače sa Microsoftovog sajta.

Prvo DECKO, moras nauciti kako na pravi nacin da shvatis pitanje, pa da na njemu baziras odgovor! Nisi razumeo sta se pita...a vrlo je prosto! Dakle, niko nije trazio masinu koja moze da pokrene WIN, vec da li prostor od 24GB je dovoljan za OS... Naredni put pazi, nemoj da te ispravljamo zbog banalnih stvari ;) Pozdrav

Poslednja izmena:
Prvo DECKO, moras nauciti kako na pravi nacin da shvatis pitanje, pa da na njemu baziras odgovor! Nisi razumeo sta se pita...a vrlo je prosto! Dakle, niko nije trazio masinu koja moze da pokrene WIN, vec da li prostor od 24GB je dovoljan za OS... Naredni put pazi, nemoj da te ispravljamo zbog banalnih stvari ;) Pozdrav
koliko ti je trebalo da smisliš neki- bilo kakav odgovor , dosadilo mi da te čekam sa njim , ako misliš da si pametan - grešiš, jer ti je post vrhunski glup , idi negde drugde da se hvališ sa mašinom niko nije zainteresovan za tvoj komp , e da - ako je proizvođač operativnoga sistema napisao da je sistemski zahtev od 16 gb dovoljan za operativni sistem onda je i mislio da je isto toliko dovoljno za njegovo normalno funkcionisanje

koliko ti je trebalo da smisliš neki- bilo kakav odgovor , dosadilo mi da te čekam sa njim , ako misliš da si pametan - grešiš, jer ti je post vrhunski glup , idi negde drugde da se hvališ sa mašinom niko nije zainteresovan za tvoj komp , e da - ako je proizvođač operativnoga sistema napisao da je sistemski zahtev od 16 gb dovoljan za operativni sistem onda je i mislio da je isto toliko dovoljno za njegovo normalno funkcionisanje

Prvo Snejks...lose se ponasas! Opet nista ne shvatas...POST je bio na proveri, jer su takva pravila - pa si ZATO cekao dugo (bez vredjanja da je neko -GLUP ..(ili njegov POST)...i da jesam treba da te kazne zbog ovog vredjanja) Drugo...ko se hvali sa masinom koja je osrednja?! (svasta) Trece,,,opet gledas povrsno stvari....na papiru je dovoljno, ali u praksi bi se brzo napunio HDD... a ako si poznavalac i strucnjak, kao sto se hvalis, znaces i cime..Znaci nemoj da nesto tvrdis - ako nisi siguran...ili ako si samo negde procitao....I na kraju ne znam zasto se raspravljas s mnom i vredjas?! Zar sam ja kriv sto si ti dao totalno 'levi' odgovor na moje pitanje? I opet ponavljam, nije lepo da neko ko nesto ne zna - da ga etiketiras da je GLUP! Ovo je FORUM gde se postavljaju pitanja, a ti delis komplimente da su glupi clanovi ako nesto pitaju?! Stamota!

(uglavnom ova tema moze pod LOCK, jer je problem resen...a ako neko ima slican problem - objasnicu korak po korak u 'komandnoj liniji'

Poslednja izmena:
Prvo Snejks...lose se ponasas! Opet nista ne shvatas...POST je bio na proveri, jer su takva pravila - pa si ZATO cekao dugo (bez vredjanja da je neko -GLUP ..(ili njegov POST)...i da jesam treba da te kazne zbog ovog vredjanja) Drugo...ko se hvali sa masinom koja je osrednja?! (svasta) Trece,,,opet gledas povrsno stvari....na papiru je dovoljno, ali u praksi bi se brzo napunio HDD... a ako si poznavalac i strucnjak, kao sto se hvalis, znaces i cime..Znaci nemoj da nesto tvrdis - ako nisi siguran...ili ako si samo negde procitao....I na kraju ne znam zasto se raspravljas s mnom i vredjas?! Zar sam ja kriv sto si ti dao totalno 'levi' odgovor na moje pitanje? I opet ponavljam, nije lepo da neko ko nesto ne zna - da ga etiketiras da je GLUP! Ovo je FORUM gde se postavljaju pitanja, a ti delis komplimente da su glupi clanovi ako nesto pitaju?! Stamota!

(uglavnom ova tema moze pod LOCK, jer je problem resen...a ako neko ima slican problem - objasnicu korak po korak u 'komandnoj liniji'
opet lažeš?
samo prvih pet poruka su ti bili na proveri , 6 je napisan danas
a ako sam ja napisao da je ssd od 24 giga dovoljan za instalaciju i rad onda je ono dovoljno za instalaciju i rad- valjda sam za 6 meseci beta testiranja toga operativnoga sistema naučio nešto o njemu
ne bih nešto da iskomentarišem o tvojim postovima -pogotovu ne u komandnoj liniji ...ccc...

Da lazem te...trebalo mi je 2 dana da odgovorim na tvoj 'zamrseni' POST :think:

A druga stvar..dz si ti testirao sistem kada ne znas da instalacija zauzima recimo 16GB pa kad na to dodas swap fajl, par programa i prostor za buduce windows updejte, i ode sav prostor. Ovaj SSD od 24GB je fabricki namenjen kesiranje - ne za instalaciju OS na njega...I necu ti vise ukazivati na greske, lepo zaboravi na mene i moj POST - jer je sve krenulo od tvog NE razumevanja prvog pitanja....

vidim da si se izglupirao i na benču kao i ovde uostalom , postavio si glupo pitanje jer ti nemaš dva diska u laptopu već samo jedan , u pitanju je sshd hibridni disk -a ne ssd disk , koji ima 1tb prostora i nandflash čip na sebi od 24 gigabajta , naravno da on kao takav i može da služi samo za keširanje
apropo inače instalirana desetka zauzima od 9 do 11 gb nA HDD-U
http://www.softwareok.com/?seite=faq-Windows-10&faq=31

Back