Kec na polugodistu

blejac

Primećen član
Poruka
608
Moze li neko da mi objasni proces koji sledi kad ucenik ima 1 na polugodistu iz nekog predmeta? (da, ja imam). Da li trebam da odgovaram? Da li je obavezno da odgovaram odmah posle raspusta (da, nisam ucio uopste)? Gde se upisuje ocena?

Ucenik sam srednje, Beogradske, skole.

Hvala.
 
Poslednja izmena:
Sacu da ti odg , imam iskustva :D
Kao sto rece Petar , sve zavisi od profesora . Ti bi trebao da odgovaras celo polugodiste , ali verovatno ce te pitati samo da ispravis taj deo iz cega si imao 1 na polugodisu (npr ocene imas 1 2 1 , odgovaras te dve jedinice) ali sve je to relativno i zavisi da li je profesoru tog jutra sela kafa itd.
Kada ce te pitati , i to zavisi od profesora . Ja sam imao rok do kraja februara , ako ne ispravim onda se vidimo u avgustu :D

naravno ispravio sam i vise mi se nije ponavljalo :D :D

EDIT:
zaboravih da napisem de se upisuje .
u napomenama ti pise da si na polugodistu imao negativne iz tog i tog predmeta , u rubriku sa ocenama ti se sve zapise , pa i ona jedinica i pod uspeh pise nedovoljan :(
Ali kad ispravis , upisuje se i ispravljena ocena , jedan moj drug je ispravio na 3 :D


Ajd sa srecom i javi ako ispravis :D
 
Poslednja izmena:
Moze li neko da mi objasni proces koji sledi kad ucenik ima 1 na polugodistu iz nekog predmeta? (da, ja imam). Da li trebam da odgovaram? Da li je obavezno da odgovaram odmah posle raspusta (da, nisam ucio uopste)? Gde se upisuje ocena?
Ucenik sam srednje, Beogradske, skole.
Hvala.

Ne znam da li je nešto menjano tj. da li je donet neki novi zakon u poslednje dve godine, ali mislim da nema nikakvog posebnog procesa. Kad tad ćeš morati da odgovaraš da popraviš ocenu, a od nastavnika zavisi da li će te pitati čim se vratiš (s tim što je to praktično beskorisno gubljenje vremena jer je malo verovatno da si išta učio sem ako se baš namerno javiš da odgovaraš - to je izuzetak a ne pravilo).

Ono čemu ne treba da se nadaš je mogućnost da uopšte ne odgovaraš to gradivo iz prvog polugodišta. Moraćeš kad tad da ga odgovaraš. Ja bih ocenu upisivao u neki ćošak od one rubrike u drugom polugodištu, ali bi u svojoj evidenciji (tj. sveščici) beležio šta tačno koja ocena predstavlja.

Ne znam u kakvim ste međusobnim odnosima taj profesor i ti, ali ako je to neka ljubazna osoba probaj da zajedno napravite neki plan kako da parcijalno odgovaraš to gradivo iz prvog polugodišta (a ne sve odjednom) jer ga baš dosta ima. A razmisli i o uzimanju bar nekog privatnog časa jer moraš da znaš bar nešto o predmetu da bi mogao da pratiš nastavu u drugom polugodištu.
 
@Iprsic

По закону, рок за поправљање слабих оцена на крају првог полугодишта је до краја трећег тромесечја (до априла).
Саветујем ти да не чекаш послењи час и да се тог проблема што пре решиш.
Уколико имаш слабу из природне науке, обавезно иди на приватне часове и систематски учи ненаучено, а ако имаш негативну оцену из друштвене науке - фотокопирај нечију свеску у којој је све лепо и детаљно објашњено, седи и запни са бубачењем.

Одговараш или радиш контролне (зависи од професора) из оних области које се одрађују у оним тромесечјима где си оцењен негативном оценом.
Ако имаш проблема са професором, обавезно умешај родитеље.

Срећно!
 

Back
Top