Keanu Reeves' Fender Custom Shop P-Bass gitara

VanderGraaf

Aktivan član
Poruka
1.088
D5McracTTehmJHgH4YjvcL-970-80.jpg

Ne znam koliko je Kianu dobar basista, ali sigurno zna sta zeli i sta mu odgovara. Niko pre njega nije uradio povezivanje koje on trazio da su cak i u samom Fender bili iznenadjeni. Split tone kontrolu potenciometara za single i razdvojene magnete. To nije uradjeno pre njega ni na jednom basu. Dvolevelni potenciometar za kontrolu svakog magneta. Fender je ovo nazvao "the Keanu wiring". Finis gitare je takodje unikatan i samo izgleda kao regulani "sunburst". Vrat je siri u odnosu na regularni P-Bass, sa pet srafa i 21-im pragom.... Koga interesuje pogledajte video....

Ne znam sa sigurnoscu. Citao sam na Reditu da je Kianu platio za taj bas i da mu Fender nije to napravio besplatno, ali ko zna da li je to tacno. U svakom slucaju mislim da dvolevelni potenciometar fino i funkcionalno resenje i cudi me da niko od znacajnijih i poznatih bas gitararista nije izasao sa takvim resenjem, vec jedan glumac i part-time basista. Nisu dirali magnete, standardni P-Bass zvuk.

Ne znam sa sigurnoscu. Citao sam na Reditu da je Kianu platio za taj bas i da mu Fender nije to napravio besplatno, ali ko zna da li je to tacno. U svakom slucaju mislim da dvolevelni potenciometar fino i funkcionalno resenje i cudi me da niko od znacajnijih i poznatih bas gitararista nije izasao sa takvim resenjem, vec jedan glumac i part-time basista. Nisu dirali magnete, standardni P-Bass zvuk.
Pa sad, nije da nisu dirali magnete., Dodali su jazz bass magnet u bridge. Nije da nije rađeno ranije (PJ bass), ali to nije P-bass po mom merilu.

kao što mi nije stratokaster sa hambakerima

Back