gost 36952
Elita
- Poruka
- 17.066
trnova_ruza:A ja mislim da jeste! Dati otkaz (iako se radi o solidnom radnom mestu u struci), odseliti se iz sredine u kojoj sam za godinu dana zivota pronasla samo jednog sagovornika i istomisljenika, vratiti se u okrilje roditeljskog doma (privremeno, svesni cinjenice da vam ni tu nije mesto), delimicno se zatvoriti u kucu i konacno zavrsiti fakultet!
Dakle, odreci se svega (love, izlazaka, novih krpica, momaka) zarad viseg cilja! U pitanju je najmanje godinu dana. Da li ja to mogu? Ja to hocu, pa ne vidim zasto ne bih mogla!
A vas pitam:
Uzimate li vi svoj zivot i svoje ruke?
Koliko ste spremni da zrtvujete i cega sve da se odreknete zarad vaseg viseg cilja?
Jeste li istrajni u tome? Kako prevazilazite krize u tim situacijama?
Koliko misljenje drugih, vama vaznih ljudi u zivotu, utice na vase odluke?
Da li ste u stanju da pravite te kratke, a duboke rezove u svom zivotu ili se prepustate kolotecini zivota?
Volim kad vidim ovakvo nesto!

Ja sam radikalan covek inace 8) Skoro sve sto sam uradila u zivotu bilo je neocekivano, delovalo kao da mi "to bas nije pametno" i nisam se pokajala ni zbog cega.
Mnoge stavi koje IZGLEDAJU isto imaju sasvim razlicitu sustinu.
Odricanje koje ima smisla (odlucila si da to ucinis sa svojim zivotom) je nesto sasvim drugo u odnosu na nametnuto odricanje.
Ljudi misle "eh kad bih sada ostao bez dobrog posla, vratio se kod roditelja, proveo godinu dana u besparici ........ grozno", a ti mislis "ok, bice zeznuto, nesto gubim, ali dobijam vise - dobijam ono sto me cini srecnom, zavrsen fakultet, mogucnost da budem u drugoj sredini koja mi vise odgovara, mogucnost jos boljeg posla sa novom profesionalnom kvalifikacijom..."
Radi u skladu sa svojim kriterijumima, zeljama i mogucnostima. Okolina je uglavnom jako povrsna, a cak i kada to nije, svi smo razliciti i ne moze niko nikoga potpuno da razume.
A, da, uzela sam svoj zivot u svoje ruke, ali sam imala period narusenog samopouzdanja i to ne zelim nikome. Upravo zato pozdravljam tvoju odluku, jer moras da budes samom sobom zadovoljna. Ako nisi zadovoljna sobom svi ce ti smetati, a kako prolaze godine taj nezavrseni fakultet bi ti bio sve veci problem.
Odlucila si da uzmes svoj zivot u svoje ruke umesto da se pretvoris u jednu depresivnu ili ogorcenu osobu jednog dana. Bices ponosna na sebe! Zelim ti svu srecu!