Kazne za vlasnike pasa

Za labradore postoji korpa, ali ne mora da se nosi.

post-35-1118442306.jpg

Cesto sam u Cacku pa znam kako izgleda setnja po keju sa psom. Srecom, moj Astor ne reaguje na druge pse cak ni kada laju, reze na njega. Koliko sam primetila, bezbroj straforda, bulova, rotova i vecina njih pokazuje izvesnu dozu agresije, tako da , vise volim da ga pustim negde na livadu, u sumu da se posteno istrci. Tanana ti si iz Cacka?

@Astorela
Cini mi se da to na slici nije kopra vec specijalna "ogrlica" za dresuru psa. Kao sto moze da se primeti pas moze da otvori usta, a povodac je zakacen direktno na to zato da psu ne bi nesto drugo skretalo paznju, tj ako mu ti pokazujes ili govoris nesto a on okrece glavu na drugu stranu onda ga na ovaj nacin da kazem nateras da se okrene ka tebi. Koliko sam negde procitala ovo je dosta dobro "pomagalo" za dresuru psa, jer ne moras onda da mu skreces paznju zvizducima i keksima kad on gleda negde drugde.

Tanana, ja sam iz Svilajnca, ali je moj Dejan iz Cacka, tako da sam cesto tamo :)

Mackic, to je jedina vrsta korpe za labradora, tako sam bar davno procitala. Medjutim, niko kod nas ne stavlja labradorima, ni goldenima korpu iz vec poznatih razloga :)

mislim da je ciscenje za psom ok zahtev, a kada pas obavi nuzdu u parku, na trotoaru i sl. i obavezno, ali moj to radi na dva krajnje odvojena travnjaka-sumarka gde nit prolaze ljudi niti se igraju deca, tako da tu ne cistim, ali ako mu se desi na stazi ili na igralistu i sl. cistimo bez problema.
ok i taj povodac mogu da prihvatim kao obavezan ( mada ga ja pustam u parku kod zgrade gde ga svi znaju), ali da bude SAMO DO 2 METRA??? pa mislim ajde da im zabranimo kretanje po gradu uopste??? Imaju li psi prava uopste, zar je sloboda kretanja samo ljudsko pravo?
a korpa? zasto bi to bilo obavezno za sve pse? po meni bi to trebalo da nose samo agresivni psi.

znate sta, ima ljudi koji setaju ili pustaju svoje macke, verovatno ce kao sledece da uvedu obavezne povoce i korpe za njih a i neke rukavice za mace ako macka odluci da ogrebe nekoga:) A sta cemo sa agresivnim divljim i ovim "rasnim" pustenim golubovima? Mozda i oni rese nekog coveka da napadnu, eto meni salno nekako sumljivo prolecu blizu glave...:):):)

Back