Kazna za voznju sa 17 godina.

Kao sto sam napisao gore kolika je kazna za upravljanje automobilom sa 17godina bez nadzora lica koje ima vozacu duze od 5 godina, zajebavao sam se i sad mi se to odbilo od glavu :))))
Napisali su prekrsaj po clanu 332 stav 1 tacka 74, i urucili prekrsajni nalog ili kako se vec zove i rekli da cekam poziv sudije i nista vise mi nisu rekli. Da li ja imam pravo na onu nagodbu/sporazum o priznanju krivice ili kako vec to ide i koji je postupak ako zavrsim kod sudije za prekrsaje ://
Ne znam nista i ne daj Boze da znam, nisam te detalje proucavala, ali dobio si dosta odgovora, misljenja, sugestija, sto rekose najbolje u celoj situaciji uclaniti se u SNS i stvar ce biti zavrsena.
Sta je tu je, za prosutim mlekom ne vredi plakati.
Ne mogu da shvatim sta se to u coveku dogodi pogotovo mladim pocetnicima sa 17, 18 godina, valjda smo svi manje vise takvi bili u tim godinama i mislili da je ceo svet nas ili je mozda ono: "E nece bas mene."
Tako su i meni (sa porobnom dozvolom) govorili da vozim malo brze, ali neka hvala, kamere vise ne znas ni gde ih ima, radari, cuda i samo ti stigne plava koverta kuci pa se slikaj onda.
Jasno su naznacena ogranicenja za probnu dozvolu tako i to da se sme voziti maksimalnom brzinom koja iznosi 90 % od propisanog ogranicenja.
Takodje imala sam srecu da mi je predavac na teoretskoj nastavi bila bas strucna zena i imali smo tu vremena da pricamo o raznim stvarima te nam je tako urezala u glavu nikad pod dejstvom alkohola i uvek prilagodjena brzina i posebno nas je opominjala da su nemilosrdni kada je probna dozvola u pitanju i da se ne treba igrati. Verovatno uvek ima izuzetaka (veza, partija i slicno), ali ako je krupniji prekrsaj ne zna da li bi bilo spasa.

Back