Kazna za prekoračenje brzine - presretač

Je l' ima neki takav model (SUV) koji liči na taj a da je jači? Baš sam loš sa tim tipom karoserije jer me ne privlači.
Ma ne koriste se oni, nisu tako zgodni za jurcanje, a blinkere imaju i mnogi koji nemaju veze s policijom + policija, ali ne presretači. Presretaču ne bi pobegao i to nikad nemoj ni pokušavati.

Da da ja uopšte nisam brzo vozio generalno, čak ispod 130 na dobrom delu puta... Samo me je ovaj iznervirao zbog tih svetala pa sam ga "pretekao" ...
koliko znam presretac nikad ne salje kaznu na kucnu adresu
ili te on zaustavlja ili javi patroli ispred koja te zaustavlja.
nisam jos cuo da je nekome stigla na kucnu adresu kazna od presretaca jer njegov cilj je ne samo kaznjavanje nego i da te uspori da ne ugrozvas saobracaj.

bez obzira sto si vozio vecinski kako treba, njega zanima taj deo kad si prekoracio..
i ja sam jednom prilikom 90% puta vozio kako treba i na jednom bukvalno ispustu duzine kilometar sam povecao brzinu i patrola me je zaustavila.

sto se tice kazne..tu ces lose proci ako je na kraju dobijes
imas ozbiljno prekoracenje preko 60km/h
to je oko 30.000 kazna, 6 bodova i bar mesec dana bez dozvole, a mozda i duze.

Pozdrav ljudi,

Desila se sledeća stvar - Krenem iz Kragujevca za Bg autoputem, u jednom trenutku crni Džip (marka, ne tip vozila) iza mene stoji na metar i kreće da amblenduje toliko da ja nisam video da on ima rotaciju na sebi - presretač. Auto mi je jako nizak i njegovi prednji ksenoni su bukvalno u ravni sa mojim retrovizorom u kabini (Porsche boxter). Ja mislio neki bahati stranac me maltretira, udarim po gasu da se odaljim od njega (jer bukvalno nista nisam video), i tek kad sam se odaljio vidim zapravo plavu rotaciju s jedne strane. Maksimalno sam išao 194-195Kmh... E sad ja sam njega ostavio dobrih 300-400m. Čim sam video rotaciju usporim, pređem u sporu traku i stanem iza kamiona. On me pretiče, staje između mene i kamiona na par sekundi (mislim da je u jednom trenutku na dva blica ukljucio sva četri) vraća se u brzu traku pretiče kamion i odlazi. Dakle nije me zaustavio.

Pitanje je šta mogu da očekujem, bodovi/novčana kazna/oduzimanje dozvole itd? Nikada ranije nisam napravio bilo kakav prekršaj u saobraćaju u vozilu (par puta sam kao pešak prešao na crveno i išao sa slušalicama u ušima preko pešačkog i popio kaznu)

Kako to sad generalno funkcioniše, je l mi stiže poziv kod sudije za prekršaje - i još bitnije koliko vremena treba da stigne? Da li se ovo računa kao nasilnička vožnja i da li mogu da budem krivično gonjen?
Da li postoji šansa da neće biti ništa - nisu me zaustavili, usporio sam prakticno posle 20-30s i nisu mi ništa naplatili na naplatnoj rampi (čuo sam da i tu može da se plati kazna kad nekog neće da jure pa ga ne zaustave)

Hvala unapred na eventualnim odgovorima.

Pobogu čoveče... Za nekog ko vozi Porsche Boxster, očekivao bih od tebe da imaš mnogo više iskustva u "roud rejdž" situacijama pošto je ovo klasičan primer za to :lol:

Dakle ti voziš normalnom brzinom brzom trakom, neki SNS glavonja sa Džipom i blinkerima hoće da te pretekne i počne da ti blica, ti ne kontaš i i dalje voziš brzom trakom, onda kada si pobegao, pa smanjio brzinu i prešao u srednju traku, on se ugura između tebe i kamiona i uključi ti sva četiri i još pride ti se verovatno napsuje familije jer nisi hteo da se skloniš. I onda pošto je verovatno žurio i nije imao vremena da te keca još malo jer nisi hteo odmah da mu se skloniš, on pretekne kamion i nastavi dalje.
Kao prvo, da je bio presretač, on bi te odvojio u zaustavnu traku i na licu mesta bi ti napisao kaznu. Ne puštaju oni tek tako za 195km/h, ništa ne brini.
Kao drugo, oni nemaju Džipove (marka, ne tip vozila). Od džipova, (tip vozila, ne marka) ja sam presretače na autoputu viđao beli, sad da li je GLC ili novi X5 ne mogu da se setim. Mislim da je X5.

Tako da to nije presretač nego neki rundonja koji je hteo da te izmaltretira ali nije imao vremena. Doduše, brza traka je samo za preticanje. Kad pretekneš, vratiš se u srednju. Presretač može da ti napiše i kaznu samo za konstantnu vožnju brzom trakom bez obzira što nisi prekoračio brzinu. Nemoj da blokiraš prolaz drugima u buduće i nećeš imati takvih situacija.

Back