Pozdrav ljudi,
Desila se sledeća stvar - Krenem iz Kragujevca za Bg autoputem, u jednom trenutku crni Džip (marka, ne tip vozila) iza mene stoji na metar i kreće da amblenduje toliko da ja nisam video da on ima rotaciju na sebi - presretač. Auto mi je jako nizak i njegovi prednji ksenoni su bukvalno u ravni sa mojim retrovizorom u kabini (Porsche boxter). Ja mislio neki bahati stranac me maltretira, udarim po gasu da se odaljim od njega (jer bukvalno nista nisam video), i tek kad sam se odaljio vidim zapravo plavu rotaciju s jedne strane. Maksimalno sam išao 194-195Kmh... E sad ja sam njega ostavio dobrih 300-400m. Čim sam video rotaciju usporim, pređem u sporu traku i stanem iza kamiona. On me pretiče, staje između mene i kamiona na par sekundi (mislim da je u jednom trenutku na dva blica ukljucio sva četri) vraća se u brzu traku pretiče kamion i odlazi. Dakle nije me zaustavio.
Pitanje je šta mogu da očekujem, bodovi/novčana kazna/oduzimanje dozvole itd? Nikada ranije nisam napravio bilo kakav prekršaj u saobraćaju u vozilu (par puta sam kao pešak prešao na crveno i išao sa slušalicama u ušima preko pešačkog i popio kaznu)
Kako to sad generalno funkcioniše, je l mi stiže poziv kod sudije za prekršaje - i još bitnije koliko vremena treba da stigne? Da li se ovo računa kao nasilnička vožnja i da li mogu da budem krivično gonjen?
Da li postoji šansa da neće biti ništa - nisu me zaustavili, usporio sam prakticno posle 20-30s i nisu mi ništa naplatili na naplatnoj rampi (čuo sam da i tu može da se plati kazna kad nekog neće da jure pa ga ne zaustave)
Hvala unapred na eventualnim odgovorima.