Kazna za prekoračenje brzine - presretač

Pozdrav ljudi,

Desila se sledeća stvar - Krenem iz Kragujevca za Bg autoputem, u jednom trenutku crni Džip (marka, ne tip vozila) iza mene stoji na metar i kreće da amblenduje toliko da ja nisam video da on ima rotaciju na sebi - presretač. Auto mi je jako nizak i njegovi prednji ksenoni su bukvalno u ravni sa mojim retrovizorom u kabini (Porsche boxter). Ja mislio neki bahati stranac me maltretira, udarim po gasu da se odaljim od njega (jer bukvalno nista nisam video), i tek kad sam se odaljio vidim zapravo plavu rotaciju s jedne strane. Maksimalno sam išao 194-195Kmh... E sad ja sam njega ostavio dobrih 300-400m. Čim sam video rotaciju usporim, pređem u sporu traku i stanem iza kamiona. On me pretiče, staje između mene i kamiona na par sekundi (mislim da je u jednom trenutku na dva blica ukljucio sva četri) vraća se u brzu traku pretiče kamion i odlazi. Dakle nije me zaustavio.

Pitanje je šta mogu da očekujem, bodovi/novčana kazna/oduzimanje dozvole itd? Nikada ranije nisam napravio bilo kakav prekršaj u saobraćaju u vozilu (par puta sam kao pešak prešao na crveno i išao sa slušalicama u ušima preko pešačkog i popio kaznu)

Kako to sad generalno funkcioniše, je l mi stiže poziv kod sudije za prekršaje - i još bitnije koliko vremena treba da stigne? Da li se ovo računa kao nasilnička vožnja i da li mogu da budem krivično gonjen?
Da li postoji šansa da neće biti ništa - nisu me zaustavili, usporio sam prakticno posle 20-30s i nisu mi ništa naplatili na naplatnoj rampi (čuo sam da i tu može da se plati kazna kad nekog neće da jure pa ga ne zaustave)

Hvala unapred na eventualnim odgovorima.
Moguce je da ti je samo ablendovao da se sklonis da on prodje.Da je bio neki problem sigurno bi te zaustavili

Dao ti je do znanja da je on glavni baja. Obično zaustave, legitimišu i napišu prijavu. Taj renegade je smešan auto vrv nekog seoskog predsednika opštine.

Pre par godina sam video hyundai elantru sivu metalik presretač. Na brankovom zaustavio neki auto i drnda ih.

Sa naplatne rampe stiže na kućnu adresu.

Back