Kaži da me voliš

Poruka
51.037
Stručnjaci tvrde da je ljudima najteže da izgovore:

- Izvini.
- Pomozi mi.
i
- Volim te.

Verovali ili ne, poslednja izjava mnogim ljudima najteže prelazi preko usana.

Evo vam prilike da vežbate.
Ovde se uglavnom lično ne poznajemo, samo smo nickovi i avatari ... pa je utoliko lakše.
Izvolte, lezite na kauč, opustite se, skoncentrišite se na nekog kome biste rekli "izvini", "pomozi mi" ili "volim te", pa pokušajte.
A možete i da filozofirate o razlozima zbog kojih vam je to teško (ili lako) da učinite.

sve vas volim:zaljubljena:meni nije tesko..nego ljudi koji me poznaju znaju da sam onako bas konkretan i da nema vrdanja sa mnom..da sve sto kazem stojim iza toga 300%..a ne ocekuju se takve izjave koje se itekako moraju zasluziti..isto tako retko kad postoji razlog za izvinjenje..jesam se nekim izvinuo ali veruj da je na kraju umesto tog izvini doslo teraj se u 3 lepe..jednim delom bas zbog te finoce

- Izvini.
- Pomozi mi.
i
- Volim te.

Ovde se uglavnom lično ne poznajemo, samo smo nickovi i avatari ... pa je utoliko lakše.
Izvolte, lezite na kauč, opustite se, skoncentrišite se na nekog kome biste rekli "izvini", "pomozi mi" ili "volim te", pa pokušajte.
A možete i da filozofirate o razlozima zbog kojih vam je to teško (ili lako) da učinite.

лажи се лако говоре...
атестирани с педигреом најчешће појма немају...
колко још пута да испишем да те волим да би поверовала?

"Volio bih da me voliš,
da budem cvijet u tvojoj kosi,
Ako si noć, ja ću biti zora
i blijesak svjetlosti u rosi

Volio bih da me voliš
i da svi dani budu pjesma.
Ako si izvor, i ja ću biti
u živoj stijeni bistra česma."

:)

Eto, ja sam jedan od onih "slučajeva" kojima je bilo teško da kažu "volim te". (Govorim, naravno, o situacijama kada sam iskreno osećala ljubav.)
Ne znam zašto.
Mislim da mi se činilo da ću tada biti nekako ... ogoljena, i da će reči da se ofucaju i devalviraju osećanje.

Nije više tako, i nemam pojma kako i zbog čega sam se promenila.:)

- Izvini.
- Pomozi mi.
i
- Volim te.

"Izvini" izgovaram često. Doduše, trudim se da što ređe dođem u situaciju kada bi trebalo da se izvinjavam, ali ako se to desi- onda ću se i izviniti.

"Pomozi mi" skoro nikad ne izgovaram. Pre svega, ne smatram da uvek zaslužujem da mi neko pomogne. Osim toga, držim se reči "svako putuje za sebe". Doduše, ne i kada sam ja drugima potreban. Tada rado pravim društvo, čak ako je put loš.

"Volim te" izgovaram lako često. Mada samo osobama koje zaslužuju ljubav. Njih ima, ali neki to ne umeju da cene. I ne uzvraćaju. To me malo rastuži, ali nastavljam po starom. Bar da moj deo bude odrađen kako valja. A ostalo... Kako bude.

- Izvini.
- Pomozi mi.
i
- Volim te.

a sta mi sto citamo misli da radimo ? :(

Lakse je reci "izvini" i "pomozi mi" nego "volim te".

Stavise, "volim te" mi deluje kao laz cim se izgovori. Koga zaista volis, to ne mozes da mu kazes i da prevalis preko usana.

Ljubavno osećanje veoma varira iz minuta u minut i u realnim situacijama se smenjuje s drugim, emocijama
iako je teško tada naljutiti se na ,recimo,pijaćnog prodavca koji zakida,to se ipak desi i tad je ljubav na "stend baju"...
Naravno da ljubavna osećanja zasene načas druga aktuelna osećanja...
Recimo,prođe neka riba i po,a ja blenem,a veca me stegne pod mišku da mi sve ostanu tragovi noktijana...:mrgreen:
Ali,tu baštu ko neguje-izdašno lepa i lepo miriše...Srećom i zadovoljstvima...

Zanimljivo je to, djevojkama sam sa lakocom govorio volim te i kad ni sam nisam bio siguran da li to istina i uvijek cu to reci bez problema. A onim najblizim, porodici vjerovatno jos od djecackih dana nisam rekao te rijeci.

O, da govorila sam "volim te", ali ako nisu bila prijateljstva u pitanju, kao da sam vise samu sebe ubedjivala u to nego sto sam stvarno osecala ljubav.

Danas lakse to prevalim preko usana nego ranije, ali to je samo znak koliko se iskvarimo vremenom, sto bi rekao Momo Kapor.

Ne razumem, sta znaci ova slika u vezi s temom? Mada moze da bude primer ocinske ljubavi, ili mudrog i starijeg prema mladom koji od njega uci, ali cak i tad tesko je reci "volim te", deluje jos praznije.

- Izvini.
- Pomozi mi.
i
- Volim te.

nije mi teško da izgovaram izvini, pomozi mi ili volim te, valjda sam to nasledio od keve i dede. e jedino ranije nisam imao naviku da kažem hvala, al' poslednjih godina sam popravio to.

Back